Samen doen is beter

Eenrum VR30+ weer van start

De 30+vrouwen van Eenrum zijn vrijdagavond 20 september ook weer van start gegaan op sportpark “De Kley” te Ulrum in de 1e klasse 18 najaar.

De selectie bestond uit Linda Rozema, Margriet Bijlholt, Sarah van Dijk, Anda Toonder, Selina Vorenkamp, Lammie van der Laan, Christina Prins, Maaike Lokken, Danique Cusiël, Sarah Rijzinga en Romy Rijzinga. Er zouden aanvankelijk nog vier andere ploegen meedoen maar Rood Zwart Baflo heeft zich geheel teruggetrokken en Warffum is overgestapt naar VR18+ dus bleven SJO De Marne 1 en 2 over. Dit waren de resultaten:
 
SJO De Marne 1 – SJO De Marne 2                                                   0-6
 
SJO De Marne 1 is de nieuwe naam voor het Ulrummer VVSV’09 en SJO De Marne 2 is de naam voor het team van Kloosterburen maar door de jeugd en damessamenwerking heten alle teams van FC LEO, Kloosterburen en VVSV’09 nu SJO De Marne. Het tweede team kende weinig moeite met het eerste en won dan ook gemakkelijk met 0-6 door doelpunten van Marije Roelink 2, Wendy Reitsma, Laura Reitsma, Loes Korhorn en Anoesjka Bolt.
 
SJO De Marne 1 – Eenrum                                                                  1-2
 
Eenrum trad eerst aan tegen De Marne 1 oftewel VVSV’09. Het was Eenrum dat in de 12e minuut doordrukte toen Sarah Rijzinga de stand naar 0-1 tilde. Twee minuten later viel ook de 0-2 door opnieuw Sarah Rijzinga. Eenrum wilde nu meer maar slaagde daar niet in. Het was juist De Marne dat in de 30e minuut dichterbij kroop met 1-2 maar daar bleef het bij.
 
Eenrum – SJO De Marne 2                                                                  0-4
 
Tegen De Marne 2 had Eenrum weinig in de melk te brokkelen. Het team van ex-EKC-speelsters speelde makkelijker samen wat gezien de vele seizoenen dat ze samen speelden ook geen wonder is. Al na een minuut had Marije Roelink de 0-1 achter keepster Christina Prins liggen: 0-1. Eenrum probeerde wat terug te doen en zag Sarah Rijzinga naast schieten. In de 5e minuut was Marije Roelink alweer succesvol: 0-2. Eenrum deed wel pogingen om de stand dragelijker te maken maar moest wel haar meerdere erkennen in De Marne. In de 20e minuut zorgde na een corner van Loes Korhorn Kirsten Berghuis voor 0-3 waarna Korhorn zelf in de 24e minuut de eindstand op 0-4 bepaalde.
 
Dit leverde de volgende tussenstand op:
1. SJO De Marne 2                   2     2     0     0     6     10- 0
2. Eenrum                                   2     1     0     1     3        2- 5
3. SJO De Marne 3                   2     0     0     2     0        1- 8
 
De volgende ronde wordt op vrijdag 8 november in Eenrum gespeeld.