Zuidhorn wint BB 7tal damestoernooi vv Zeester

De v.v. Zeester te Zoutkamp organiseerde op vrijdagavond 21 juni het BB-damestoernooi voor zeventallen op sportpark “De Toercamp”. In poule A streden Zeester 1, VVSV’09 uit Ulrum, Eenrum 3 uit het gelijknamige dorp en De Lauwers uit Warfstermolen om de ereplaatsen. Het Eenrum-team bestond uit Selina Vorenkamp, Vera Toonder, Maaike Lokken, Romy Rijzinga, Margriet Bijlholt, Christina Prins, Sarah Rijzinga, Ellen Toonder en Minke Toonder. Hun uitslagen waren:

 

Zeester 1 – VVSV’09                                                                               2-0

 

Eenrum 3 – De Lauwers                                                                      0-1

 

De eerste wedstrijd tegen De Lauwers had eigenlijk gewonnen moeten worden. Eenrum was duidelijk meer voorin en kreeg ook de betere kansen. Romy Rijzinga zag haar schot naast gaan en stuitte ook nog eens op de keepster. Pas in de 6e minuut moest Eenrum-keepster Christina Prins voor de eerste keer in actie te komen. De Lauwers kwam wel wat meer opzetten maar nog steeds voerde Eenrum de boventoon. Echter het kwam er niet door. Sarah Rijzinga stuitte op de keepster en Ellen Toonder zag haar corner geen vervolg krijgen. Aan de andere kant moest ook keepster Christina Prins redding brengen. Echter in de 10e minuut ging het alsnog mist. Keepster Prins tastte mis en De Lauwers maakte dit genadeloos af: 0-1. Vervolgens zette Eenrum nog behoorlijk sterk aan maar het mocht niet meer baten. Selina Vorenkamp, Minke Toonder en Sarah Rijzinga zagen hun pogingen strandden waardoor 0-1 ook de eindstand werd.

 

Zeester 1 – Eenrum 3                                                                          0-2

 

Tegen het zwakkere Zeester 1 sloeg Eenrum al na 2 minuten toe. Romy Rijzinga passte op Margriet Bijlholt die het leer bij Sarah Rijzinga kreeg. Zij maakte het af: 0-1. Eenrum was duidelijk meer voorin maar Zeester kreeg ook wel wat kansjes die door keepster Christina Prins onschadelijk werden gemaakt. Aan de andere kant duurde het tot de 10e minuut eer Eenrum de zege definitief veilig stelde. Ellen Toonder vond Sarah Rijzinga die de 0-2 maakte. Daarna kreeg Eenrum nog enkele goede kansen maar het bleef bij de 0-2 waarmee wel de eerste drie punten werden binnen gehaald.

 

VVSV’09 – De Lauwers                                                                     0-2

De Lauwers – Zeester 1                                                                   2-0

VVSV’09 – Eenrum 3                                                                         0-3

 

Tegen hekkensluiter VVSV’09  kwam Eenrum wat laat op gang. De Ulrumsters mochten ook even meedoen maar daarna nam Eenrum het over. Sarah Rijzinga stuitte op de keepster en twee corners op rij van Vera Toonder kregen geen vervolg. Echter in de 7e minuut was het wel raak. Sarah Rijzinga brak door en noteerde de 0-1. Eenrum drong nog meer aan en in de 13e minuut was het andermaal raak. Een corner van Vera Toonder werd wederom door Sarah Rijzinga ingeschoten: 0-2. Twee minuten later was het weer Rijzinga die er alleen vandoor ging en de eindstand op 0-3 bepaalde. Door deze uitslagen stond Eenrum in de strijd om het “brons” tegenover de “zusters” van EKC 2.

 

Eindstand

De Lauwers                                 3-9      5-0

Eenrum 3                                    3-6      5-1

Zeester 1                                     3-3      2-4

VVSV’09                                      3-0      0-7

 

In poule B waren Zeester 2, Zuidhorn uit het gelijknamige dorp, EKC 2 – de samenwerkingsclub van Eenrum en Kloosterburen – en GSVV uit Gerkesklooster-Stroobos actief. EKC bestond bij deze gelegenheid uit Mila Bolt, Maaike Remijn, Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Inge Mulder, Claudia van der Horn en Marieke Roggeveld. Hun uitslagen waren:

 

GSVV – EKC 2                                                                                     1-2

 

Na aftastend voetbal nam GSVV na 2 minuten de leiding: 1-0. EKC moest nu komen en deed dat ook maar kwam er vooralsnog niet door. Chantal Hofman zag haar inzet gestopt terwijl Inge Mulder naast schoot. Tussendoor moest keepster Mila Bolt ook nog eens redding brengen. Nadat GSVV de paal raakte sloeg EKC aan de andere kant toe. Chantal Hofman bracht haar ploeg in de 7e minuut langszij: 1-1. Uiteraard was EKC hiermee nog niet tevreden en coach Nikki Werkman stuurde haar ploeg dan ook naar voren. GSVV schoot nog eens over en Chantal Hofman zag haar inzet naast gaan maar in de 13e minuut greep EKC alsnog de zege toen Chantal Hofman goed doorging en de 1-2 er in schoot.

 

Zeester 2 – Zuidhorn                                                                           1-2

 

EKC 2 – Zeester 2                                                                                  1-0

 

EKC toog gelijk naar voren maar kwam er niet door. Toch gelukte het in de 5e minuut de leiding te nemen. Inge Mulder vond Maaike Remijn die de 1-0 noteerde. Zeester gaf het evenwel nog niet op maar de betere kansen waren wel voor EKC. Echter het wilde niet meer lukken. Chantal Hofman schoot nog over, Inge Mulder raakte het zijnet en Maaike Remijn schoot en naast en zag haar inzet gestopt. Gelukkig wist EKC-keepster Mila Bolt haar doel schoon te houden zodat de 3 punten wel naar EKC gingen.

 

GSVV – Zuidhorn                                                                               1-2

 

Zuidhorn – EKC 2                                                                               1-0

 

De laatste wedstrijd tegen de latere toernooiwinnaar verliep moeilijker. Zuidhorn was goed opgewassen tegen EKC.  Het ging dan ook aardig gelijk op. Het was evenwel Zuidhorn dat in de 6e minuut de leiding nam: 1-0. Natuurlijk zette EKC wel aan maar Zuidhorn wist al haar pogingen af te stoppen. Chantal Hofman zag twee inzetten over gaan en één naast. Aan de andere kant moest keepster Mila Bolt twee keer reddend optreden om EKC voor een grotere achterstand te behoeden. Het bleef echter 1-0 waarmee EKC veroordeeld was te strijden om de 3e en 4e plaats.

 

Zeester 2 – GSVV                                                                               1-2

 

Eindstand

Zuidhorn                                     3-9      5-2

EKC 2                                           3-6      4-3

GSVV                                            3-3      4-5

Zeester 2                                     3-0      4-5

 

Om de 7e en 8e plaats (via strafschoppen)

VVSV’09 – Zeester 2                                                                          5-4

 

Om de 5e en 6e plaats (via strafschoppen)

Zeester 1 – GSVV                                                                               4-5

 

Om de 3e en 4e plaats

Eenrum 3 – EKC 2                                                                              3-1

 

Beide teams troffen elkaar in deze “zusterstrijd”. EKC toog gelijk naar voren en voerde aanvankelijk de boventoon. Na 4 minuten de eerste kans. Een corner van Claudia van der Horn werd door Inge Mulder overgeschoten. Een minuut later lette de EKC-defensie even niet op en Sarah Rijzinga sloeg gelijk toe: 1-0. Een minuut later raakte ze ook nog het zijnet. Eenrum kwam meer opzetten maar het was EKC dat in de 11e minuut langszij kwam. Chantal Hofman nam de bal aan, draaide en schoot de 1-1 binnen. Echter twee minuten later zette Eenrum de zaken weer rechts. Tot tweemaal toe was Sarah Rijzinga te snel voor de EKC-defensie en stond het 3-1. EKC probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Aan de andere kant wist EKC-keepster Mila Bolt in de slotfase nog driemaal redding te brengen zodat het bij 3-1 bleef.

 

Om de 1e en 2e plaats

De Lauwers – Zuidhorn                                                                       0-4

 

 

 

 

Geef een reactie