YES! GEPROMOVEERD!

Het voordeel van een dagje later aan een site werken is o.a. dat er ergens al een panklaar verslag te lezen valt en wat we dankbaar integraal van www.tweenul.nl hieronder plaatsen. Voor mij anonieme schrijver Ronald Bouwman: goed verslagje en bedankt!

Onder het verslag nog een paar foto’s met de Eenrumse momenten van de dag!

http://www.tweenul.nl/   Geplaatst: 2 juni 2014 11:26 door Redactie

Eenrum ten koste SPW naar vierde klasse

EENRUM – Door een verdiende zege op SPW uit Stadskanaal mag Eenrum zich voor het eerst sinds het seizoen 1997/1998 weer 4e klasser noemen. Na een gelijk opgaande eerste helft, die met 2-2 werd afgesloten, trokken de Eenrummers uiteindelijk met 5-2 aan het langste eind.
Onder toeziend oog van veel publiek betraden de spelers het veld . De begeleidende klanken van de hit Tsunami en het bengaals vuurwerk dat werd afgestoken zorgden direct voor een mooie sfeer op het sportpark. De wedstrijd was nog maar net begonnen of de thuisploeg kreeg een fikse domper te verwerken toen centrale verdediger Ron Hamminga, die de opdracht had gekregen de spil van de tegenstander Henry Meijerman te bewaken, met een vervelende enkelblessure het veld moest verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Stefan v/d Woude.
Kort na dit vervelende incident werd de score geopend. Siebrand Solinger werd de diepte ingestuurd door Tim Veenstra en vervolgens binnen de beruchte lijnen gevloerd. De uitstekend leidende scheidsrechter Rozendal wees terecht naar de stip. Veenstra schoot de toegekende strafschop feilloos binnen, 1-0. De vreugde was van korte duur, want vijf minuten later werd een vrije trap vanaf de linkerkant door alles en iedereen gemist met de gelijkmaker tot gevolg: 1-1.
Lat
Het spel golfde op en neer en waar de thuisploeg probeerde te combineren koos de tegenstander veelvuldig voor de lange bal. Dit leidde in de 25e minuut tot succes toen spits Meijerman net iets beter timede dan zijn opponent Merlijn Harsema en de 1-2 binnen kopte. Ook nu bleef een antwoord niet lang uit toen de veelvuldig opkomende rechter verdediger Sybolt Lindenbergh door Tim Veenstra werd weggestuurd. Zijn voorzet richting tweede paal verdween ineens in het doel, 2-2.
Beide teams creëerden nog enkele mogelijkheden, waarbij Milan Rutkowsky met een kopbal op de lat nog het dichts bij een treffer was. Gescoord werd er echter niet meer zodat de heren met een 2-2 tussenstand aan de thee mochten.
Avontuur
Na de pauze trok Eenrum het initatief steeds meer naar zich toe. Dit resulteerde in de 55e minuut dan ook in een verdiende voorsprong toen Tim Veenstra koel en droog binnen mocht schieten. De wedstrijd kende vervolgens een fase met veel strijd en weinig kansen tot dat Siebrand Solinger op avontuur werd gestuurd door Bjorn Schutter en de marge op twee bracht. Met nog een kleine twintig minuten te gaan startte SPW een alles-of-niets offensief. Nadat Stefan v/d Woude doelman Brontsema geassisteerd had op de doellijn en er ook nog een doelpoging van SPW via de binnenkant van de paal terug het veld in sprong leek het geloof bij de gasten langzamerhand te verdwijnen.
Het slotakkoord was vervolgens voor de uitblinkende jongeling Björn Schutter die de 5-2 aantekende en vervolgens een publiekswissel kreeg. Na het laatste fluitsignaal volgde er een huldiging op het met spoed opgebouwde podium, waarna dit succes tot in de kleine uurtjes werd gevierd!

Opstelling Eenrum: Brontsema; Lindenbergh; R. Hamminga (2e S. v/d Woude); Harsema; Rijzinga; Musters; Nubé; Schutter (85e Disse); Rutkowsky (88e B. Hamminga); Veenstra; Solinger. Rest bank: Oosterveld en Dijkstra.

strafschop Tim 1-0 1-0 strafschop Tim

2-2 voorzet Sybolt (niet zichtbaar) draait binnen 2-2 Voorzet Sybolt dwarrelt binnen

3-2 Tim 3-2 Tim

4-2 Siebrand 4-2 Siebrand