Wintercup weer van start.

De Wintercup Noord Groningen is een samenwerking van een groot aantal voetbalverenigingen uit Noord Groningen. Daarbij wordt in competitievorm een zaalvoetbaltoernooi gespeeld.

In totaliteit zijn er ruim 235 teams vanaf de allerjongste F tot A-junioren die met elkaar strijden om de teamoverwinning en het verenigingsklassement. Er wordt gespeeld in de sporthallen van Ten Boer, Loppersum, Uithuizermeeden, Warffum, Eenrum, Winsum, Bedum en Leens.

Alle pupillen en de C-junioren spelen in 3 speelronden. De A- en B-junioren spelen 2 speelronden.De opbouw van de competities is zo, dat de gelijk sterke teams in de volgende speelronde aan elkaar gekoppeld worden.

De laatste speelronde is voor alle teams een finalepoule tegen gelijkwaardige tegenstanders, waar de winnaar een bokaal kan winnen. In deze finalepoules heeft iedereen gelijke kansen . Vanaf de eerste speelronde kun je punten scoren voor het verenigingsklassement. Elke punt is dus winst voor het klassement om de wisselbokaal voor een jaar naar je eigen vereniging te halen.

[standout-css3-button href=”http://vveenrum.nl/schemas/wintercup/ “] Programma  VV Eenrum[/standout-css3-button]