Winst voor EKC 1

Eerste uitoverwinning dames EKC 1

De eerste uitoverwinning voor de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) is een feit. In Appingedam werd zaterdag 16 november thuisploeg v.v. De Pelikanen na een moeilijke wedstrijd met 2-3 verslagen. Op een zwaar veld was het begin wat meer voor De Pelikanen maar een zeer goed keepende Marijn Nienhuis – die een zeer goede wedstrijd speelde – behoedde haar ploeg tweemaal voor een achterstand. Het was EKC – met wederom Merel Schothorst van het tweede elftal op de voorstopperspositie als vervangster van de nog steeds geblesseerde Loes Korhorn – dat na 9 minuten toesloeg. Sarah Rijzinga vond Nina Baarslag die de 0-1 binnenschoof. Even leek Baarslag hier geblesseerd bij te raken maar ze kon verder. Toch liet ook De Pelikanen zich niet onbetuigd. Maar zoals gemeld keepster Marijn Nienhuis stond paraat en pareerde vooralsnog alle pogingen. Echter een vrije trap van de thuisploeg in de 18e minuut verdween onhoudbaar in het doel: 1-1. Hierna zag het publiek – waaronder ook oud-speelster Janna Dijkstra van Eenrum die nu in Appingedam woont – twee aanvallende ploegen met toch een licht overwicht voor De Pelikanen dat wel meer ovetredingen begon te maken. In de 26e minuut werd Romy Rijzinga hier het slachtoffer van toen ze werd nagetrapt en niet verder kon. Marjon Bos – net terugkomend van een blessure – werd haar vervangster. Na wat kansen over en weer bleef het tot de rust 1-1.

De tweede helft was drie minuten oud toen EKC wederom de leiding nam. Een corner van Sarah Rijzinga van links draaide zo het doel binnen: 1-2. Natuurlijk zinde dit de thuisploeg niet maar in de 50e minuut kreeg ze opnieuw tegenslag. Via Lisanne Broekema en Krista Berghuis kwam de bal bij Nina Baarslag die de 1-3 aantekende. De Pelikanen was hier niet blij mee en liet dit in haar spel ook blijken dat meer en meer fysiek werd. Gelukkig bleef EKC overeind waarbij wederom keepster Marijn Nienhuis een zeer belangrijk aandeel in had. Lisanne Broekema werd in de 58e minuut vervangen door tweede elftalspeelster Minou Hegge. Natuurlijk liet ook EKC zich niet onbetuigd maar men zag geen kans meer op de Damster verdediging te slechten. De thuisploeg bleef fysiek spelen en niet altijd op een nette manier tegenover EKC. De gasten wisten De Pelikanen tegen te houden maar in de 85e minuut was de spanning weer helemaal terug. Een vrije trap werd door een Peli van richting veranderd waardoor keepster Nienhuis kansloos was: 2-3. Het werden nog een hectische slotminuten. Iris Knol van EKC 2 kwam Lotte Hoogland in de 86e minuut nog vervangen. Gelukkig bleef EKC overeind zij het met moeite en sleepte zo met 2-3 de eerste uit- en vierde in totaalzege mee naar huis. Zaterdag 30 november wacht de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Gorecht, aanvang 14.00 Sportpark Eenrum.

Met vriendelijke groeten,
Jitse Drent