Maart – Wim Harsema

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Deze maand zetten we de assistent-scheidsrechter van Eenrum 1 in de spotlight. Wim Harsema komt uit Adorp en kwam in het seizoen 2013-2014 bij ons, tegelijkertijd met de huidige trainer Ronald Bouwman. Wim werd benaderd om de positie van assistent-grensrechter in te vullen, omdat zijn zoon Merlijn bij ons kwam voetballen.

Wim heeft zelf jarenlang gevoetbald bij V.V. Adorp. Hij begon toen hij 15 jaren jong was, en speelde tot ongeveer zijn 45e in het eerste elftal. Dat zijn dus 30 hele jaren in het eerste elftal! Vervolgens bouwde hij zijn carrière als speler af met een paar jaartjes voetballen in het tweede elftal. Hij stond vooral bekend als balvaardige rechterspits. En tijdens zijn jaren als speler is hij V.V. Adorp altijd trouw gebleven!

Ook bij Eenrum heeft hij die loyaliteit laten zien. Zijn zoon Merlijn ging in het seizoen 2015-2016 naar V.V. Groningen, maar Wim bleef bij ons zijn rol met verve vervullen. Merlijn kwam na een half jaar gelukkig weer terug bij Eenrum. Wim heeft voor volgend seizoen nog niet besloten of hij doorgaat met vlaggen.

Wim benadrukt de goede sfeer binnen het eerste elftal, maar ook binnen onze club. “Bij veel clubs zijn er wel één of twee mensen die elkaar totaal niet uit kunnen staan, maar dat is hier niet zo. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt”, aldus Wim. Daarnaast vind hij de samenwerking met trainer Ronald en teamleider Tjidsger Veenstra fijn en soepel verlopen. Dit zijn punten waar V.V. Eenrum, volgens Wim, blij en trots op mag zijn.

Vrijwilliger in weer en wind.