VV Eenrum presenteert Jubileumboek

Zaterdag 23 juni tijdens de slotdag van de VV Eenrum wordt het jubileumboek VV Eenrum 1918 – 2018 gepresenteerd door Johan Staal en Jannes de Vries. De eerste exemplaren worden aangeboden aan Elle Faber, Jan Reitsma en Geert Schut.

Al tijdens het 90 jarig bestaan van de VV Eenrum nam de huidige voorzitter Jannes de Vries (toen secretaris) zich voor om een boek met de geschiedenis van de VV Eenrum te gaan samenstellen als het eeuwfeest een feit zou zijn. In het clubblad De Keeper editie 2015 werd een eerste oproep geplaatst om informatie en foto’s aan te leveren. Dankbaar gebruik is gemaakt van eerdere inspanningen van oud leden van de VV Eenrum*).
Eind 2016 is begonnen met het afnemen van interviews en het verzamelen van foto’s. Het idee van dit boek is mede dankzij de medewerking van oud- inwoner en oud- speler van Eenrum Johan Staal werkelijkheid geworden.  De medewerking van de redactie van De Keeper **) werd aangevuld met bijdrage van Nico Toonder, Harry Reitsma en Klaas Huizinga en daarnaast verleende de historische kring Eenrum haar medewerking. De lay-out is verzorgd door Popke Bolt en de fotografie door  Ingmar Vos, Wouter Jongsma en Joop Rensema. Exemplaren zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar voor de prijs van 17,50 euro ter plekke of te bestellen via j.r. devries@outlook.com. Degenen die het boek bij voorinschrijving hebben “besteld”,  krijgen het boek persoonlijk of per post aangeleverd, met vermelding van de betaalmogelijkheid. *) In 2008 en al eerder is door Hilbrand Bosma veel documenten en foto’s verzameld en met medewerking Lammert Bakker, Wob Medendorp, Alidus Bakker, Thees Wierenga, Hennie Reitsma, Jaap Werkman, Jan Dijkstra, Hugo Poel, Geert Schut, Jan Leegstra, Anton Klaveringa  en Jan Luit voorzien van informatie wat betreft namen en  verhalen.

**)  Redactie De Keeper : Karin Bloem, Margriet Rozema, Anda Toonder, Romy Rijzinga, Ellen Toonder, Korinne Huizenga.