Vrouwen EKC 1 op rondleiding door de Euroborg!

Afgelopen Woensdagavond ging een deel van de eerste selectie van EKC 1 naar de Euroborg voor een rondleiding.

Nadat iedereen om 19:00 aanwezig was, sprak Mick Duzink de dames van harte welkom. Mick vertelde met een leuk verhaal hoe alles tot stand was gekomen en begon nadat hij zijn openingswoord had gedaan met de rondleiding.
Tevens werd Mick bijgestaan door Thijs de stagiaire. Thijs bleek vanavond ware kwaliteiten te hebben. Want met menig kunst en vliegwerk gooide hij meerdere malen de desbetreffende sleutel van alle kamers en deuren richting Mick, die dit na behoren weer zeker stelde.

Mick had zijn research goed gedaan, want hij kon de dames precies vertellen tegen wie wij moesten aantreden de zaterdag erop. Ook wist Mick dat wij als enigste hadden verloren van Opende en dat we op de titel afstevenen. Op weg naar onze bestemmingen kwamen we vele foto’s tegen van oud spelers. Mick schroomde niet om de dames te vragen wie het waren. Van Piet Fransen tot aan Martin Koeman aan toe, werden bekeken door de dames. Vele sponsor ruimtes werden bekeken, en we moeten nog even wat bij lappen in het ‘potje’ om ook deel te willen uitmaken van de skyboxen en bitterballen. Mick had voorgaande al verteld dat hij op het einde van de rondleiding een vraag zal stellen. Hierbij zat een prijs aan verbonden. Thijs was inmiddels met stomheid geslagen, dat zo’n groep dames bovenaan kon staan in de competitie . Met menig gelach en gegiechel vervolgden de dames hun rondleiding.

Nadat ook Wietze bijna elke speler had benoemt die hij tegen kwam waren we inmiddels bij de pers ruimte beland. Joost had zijn best gedaan om 2 kaartjes klaar te maken. Aan de ene kant EKC, de tegenstander van vanavond was Balk/Sleat! Uiteraard had EKC de wedstrijd gewonnen. Nadat er nog team foto’s werden geknipt vervolgden we onze rondleiding weer. Door de spelers tunnel richting het heilige gras van de Trots van het Noorden. Krista vertelde Mick nog maar even wat de gekleurde lampen betekenden. Kan hij dat meenemen voor zijn volgende rondleiding. Nadat iedereen in de dugout had plaats genomen werden weer menig kiekjes gemaakt en selfies geschoten. Vele ruimtes werden aangedaan en het desbetreffende verhaal werd erbij verteld.

Na ongeveer 1.5 uur was het dan toch voorbij. En kon iedereen terug kijken op een leuke ervaring. Irene was het snelst met het raden van het antwoord op Mick zijn prijsvraag. En bemachtigde een heuse FC Groningen sjaal! Toen kreeg de ‘teammanager’ van EKC nog een FC Groningen shirt uitgereikt. Dit krijgt een mooi plaatsje binnen EKC! Bijdeze willen wij FC Groningen bedanken voor de rondleiding! We hebben ons woord gehouden Mick en Thijs. Afgelopen Zaterdag werd ONB met 6-1 verslagen!

Groeten de dames van EKC!