Augustus – Niels Woltman

Zoals onze voorzitter het zo mooi in zijn nieuwjaarstoespraak omschreef, onze vereniging is een team met vrijwilligers de gezamenlijk de vereniging drijvende houden. Zichtbare, maar soms ook onzichtbare vrijwilligers die allemaal een belangrijk steentje bijdragen.

Op deze plaats willen we iedere maand 1 van hen in het zonnetje zetten.

Nadat Peter Lukassen onze eerste vrijwilliger van de maand was en de hele zomerstop nog heeft kunnen door genieten van zijn terechte uitverkiezing is het nu tijd om een nieuwe man in de schijnwerpers te plaatsen.

Voor de maand augustus willen we Niels Woltman de eer geven die hem toekomt.

niels woltman

Niels is al heel veel jaren een niet heel erg opvallende, maar zeer belangrijke vrijwilliger van onze vereniging.

Bijna 20 jaar geleden was Niels al lid van de Jeugdcie. Maar vooral is hij ontzettend belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het damesvoetbal in Eenrum.

Na het ter ziele gaan van een damesteam in Eenrum waren het Niels en zijn (onlosmakelijk verbonden) compaan Johan Willemsen die het meisjesvoetbal van de grond af aan weer hebben opgebouwd. Hierbij mag ook zijn broer Martin niet vergeten worden. Ook die heeft hier een belangrijke rol in gespeeld.

Het eerste meidenteam van heeft het geschopt tot de landelijke bekerfinale en was de basis voor de verdere ontwikkeling die er toe leidde dat Eenrum op een gegeven moment qua aantal meiden de derde vereniging was in Nederland, niet slecht voor een dorpje als Eenrum!

Enkele jaren geleden vonden Niels en Johan het wel mooi geweest en stoppen als trainer/leider. Maar toen twee jaar later er een probleem was met de begeleiding van een meidenteam, kostte het opvallend weinig moeite om Niels en later Johan, weer over de streep te trekken.

Niels gaat nu even een jaartje stoppen als trainer/coach om dit jaar al zijn ervaringen van de afgelopen 20 jaar om te zetten in het diploma TC3, zodat hij volgend jaar de meiden en dames van Eenrum nog beter op een hoger plan te kunnen brengen.