VERHIT AVONDJE 35PLUS 7TEGEN7 IN WARFFUM

De mannen van de 35plus equipe hadden zich allemaal zeer goed voorbereid, keeper & rots in de branding Sjoerd Vitters had extra getraind op het vangen van gladde ballen. Frank Mulder, John Visser en Herald Jansen werden gesignaleerd aan de Bornholmstraat om flink te trainen op afwerken. Martinus Faber heeft de hele week op de houtafdeling gestaan om de splijtende passes beter onder de knie te krijgen, Raymond Bijlholt heeft een week niet van het nachtkastje gesprongen en coach van Kampen nam dit weekend Gerke Vos, Steven Langeland, Robert Medendorp en Willem van Olst mee op een speciaal trainingskamp in Polen. Laatst genoemde van Olst heeft nog geen minuten mogen maken dit seizoen, de nieuwe aankoop is tot op heden buiten de wedstrijd selectie gehouden door van Kampen. Door al deze afwezigen versterkte gastspeler Dimitri Meijer het team en dat was geen overbodige luxe te meer omdat Frank Mulder inmiddels het fysieke gestel heeft vergelijkbaar met die van Arjen Robben, dit is overigens wel de enige vergelijking die tussen beiden op gaat.

De oh’s en de ah’s vielen veelvuldig bij het betreden van sportpark Warffum, een grasmat als een biljartlaken, prachtige kantine en kleedkamers gericht op het veld en een super verlichting waar die van Sios wel heel erg bij in de schaduw staat. Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat de mannen in een bloedvorm verkeerden en allemaal gebrand waren op een goed resultaat. En dat laatste gebeurde letterlijk, de meterkast vloog in brand, net nadat keeper Sjoerd Vitters de kleedkamer verliet ontstond er een heftige brand in de meterkast. Het gevolg was dat alle stroom uitviel en zo ook de veld verlichting en gezien de reeds invallende duisternis was dit toch wel heel vervelend. Overigens wisten de technici van Warffum het belangrijkste redelijk snel te herstellen en zo had de kantine al vrij snel weer stroom zodat het koelproces van ONS bier weer doorgang kon vinden.

Er werd afgetrapt tegen Warffum en een bliksemstart was direct een feit, prachtige combinaties over meerdere schijven zorgden vrijwel meteen voor gevaar bij het doel van Warffum. Een prima aanval na zo’n 3 minuten spelen eindigde bij Herald Jansen die zo al heel vroeg in de wedstrijd Eenrum op voorsprong wist te zetten. Nog geen twee minuten later was er een vergelijkbare aanval, na een onnavolgbare Ronaldo actie van Peter Smits maakte John Visser en prachtig 2-0 van. Daarna werden meer en meer spelers steeds onzichtbaarder. De lichtvoetige voetballers veranderden gaandeweg steeds meer in duistere schimmen. Dit kwam het spel van de Eenrumers niet te goede, het schijnt dat Luidolf Faber nog op een prachtige wijze de 3-0 heeft gemaakt, echter hebben niet veel mensen die meer kunnen zien. Daarna bleek dat de Warffumers beter voorbereid waren op deze moeilijke omstandigheden, zij beschikten over een gevaarlijke speler met nachtkijkers die zonder dat er ook maar iemand erg in had de spanning terugbracht in de wedstrijd 3-1 en 3-2. De eenrumers ondervonden veel nadeel van het feit dat zij met meerdere spelers met zware nachtblindheid op het veld stonden. Ontzettend jammer dat Sjoerd hierdoor wederom niet de nul kon houden, wel voor de ervaren Vitters een primeur. 3 doelpunten doorlaten en totaal niet weten hoe, want hij heeft ze nooit gezien. Het was dat de scheidsrechter floot en de warffumers begonnen te juichen waardoor het duidelijk werd dat ze in de slotseconden diep in blessure tijd de gelijkmaker wisten te maken.

Het bleek de eerste en gelijk ook de laatste wedstrijd van de avond te zijn, de technici durfden het risico niet te nemen om de veldverlichting aan te schakelen doordat er nogal wat beschadigd was in de meterkast. Uiteindelijk stelde men duidelijk prioriteit om de bier temperatuur veilig te stellen kon met het risico gewoonweg niet nemen. Dit resulteerde in een vervroegde derde helft die nu al startte om 19:45 uur. Net als bij de eerdere edities van de 7tegen7 voetbalavondjes wisten de Eenrumers deze verlengde derde helft weer met glans te winnen. En voor het eerst wisten de Eenrumers ongeslagen huiswaarts te keren na een prachtig voetbalavondje.  Man van de avond was toch scheidsrechter Ypema, want het is immers zo wanneer de scheidsrechter niet opvalt heeft ie het goed gedaan, en ik kan je verzekeren er is geen mens die de man in het zwart überhaupt heeft gezien. Op vrijdag 28 oktober aanstaande zal de 35plus equipe afreizen naar Zuidhorn om daar wellicht verder te borduren op dat wat niemand dit keer heeft kunnen zien.