VEDETTES 35PLUS EENRUM IN HET NIEUW

De sterrenbrigade van Eenrum is compleet in het nieuw gestoken, naast een compleet nieuw tenue werd ook al het materiaal rondom dit team vernieuwd. Ballen, tassen, 3de helft jasje ( trainingsjasjes zijn om in te trainen en dat doen we niet) en bidons. Daarnaast is er ook het nodige geïnvesteerd in het spelersmateriaal, gezien het feit dat hier aanzienlijke bedragen mee gemoeid waren werden er meerdere sponsoren benaderd. Zo werd Modial Automotive  uit Groningen gestrikt, Bouw en Kundig, Finlinq uit Winsum en uiteraard kon cafe bar Eendrum ( het tweede clubhuis van 35plus) niet achter blijven.

Hierdoor is de selectie ook behoorlijk versterkt, zo was er ruimte om Emiel van Kampen, chronische (knie) problemen te laten opereren zodat hij weer wat minuten kan maken, de mythe (spreekt uit als miet(j)e) uit Groningen Willem van Olst heeft een verbeterde aanbieding gehad zodat hij in plaats van 1 x in de twee jaar, nu zo’n 2 x per jaar zijn opwachting zal maken. Zo was er ook geld voor de aanschaf van diverse afslankmiddelen om de selectie in wat betere proporties te krijgen, voor de oplettende kijkers, bij de 1 is beter gelukt dan bij de ander. Ook werden de nodige stoppen met roken pillen aangeschaft om de nog in de 90er jaren verkerende rokende spelers een handje te helpen. Ook dit met zeer wisselend resultaat overigens.

De komende periode gaan de beleidsbepalers nog nader bekijken waar de nodige euro’s aan besteed zullen worden, dit zal op basis zijn van de resultaten van de komende wedstrijden.

Geheel in het nieuw werd er gisteravond afgetrapt door de Eenrumers tegen de 35 plussers uit Zuidhorn, deze wat te fanatieke ploeg forensen was net iets beter dan Eenrum. Echter het verschil was niet zo groot als de uitslag 1-4 doet vermoeden. Het letterlijke hoogtepunt van deze wedstrijd was zo tegen het einde van de wedstrijd toen John Visser ( Johnny Tapas ) de door hem zelf versierde strafschop op het dak van de kantine wist te krijgen. Scheidsrechter Wim Nube Junior ( ook wel bekend als de ronselaar van Eenrum ) had Visser ook wel heel erg gematst met dit buitenkansje maar deze ging huizenhoog over.

De tweede wedstrijd van de roodhemden was de onvervalste streekderby tegen Winsum 35plus, geen wissels bij de spelers van Eenrum, alleen werd scheidsrechter Nube vervangen door Kor Nienhuis, dit om eventuele hoogoplopende emoties bij Nube te voorkomen jegens de winsumers ( schijnt iets uit het verre verleden te zijn ?). Nienhuis had een makkelijke partij, Eenrum was oppermachtig en eindelijk kwam het eruit bij het sterrenteam. Waarschijnlijk toch het effect van het onlangs ingelaste trainingskamp in het Gelderse Lunteren. Er werd als een (h)echt team gespeeld en dit resulteerde in maarliefst 5 treffers voor Eenrum. Met name de treffer van Frank Mulder mag genoemd worden, niet omdat deze zo wonderschoon was, maar omdat deze man wel heel 35 plus is. Frank is vorige week namelijk 50 jaar geworden en speelt dus zwaar met dispensatie bij ons in het team. Er is Frank overigens wel direct na de treffer verteld dat hij dit niet te vaak moet doen, aangezien zijn dispensatie dan in gevaar zou komen. Hopen dat ie dit de komende wedstrijden niet weer zo letterlijk neemt als de afgelopen twee jaar. Naast Frank Mulder was het spel van Robert Medendorp erg opvallend, eerder die avond werd hij unaniem door het team als aanvoerder gekozen. Als opvolger van Luidolf Faber die nog wel een van de spelbepalers is en blijft maar z’n aanvoerdersband in moest leveren. Wat de exacte oorzaak hiervan is, is niet bekend maar het schijnt iets met misdragen, drank, fietsen en slechte moppen te maken te hebben. De aanvoerdersband stond Medendorp goed en gaf hem duidelijk vleugels.

De laatste wedstrijd van de avond was die tegen VEV uit Leek, de geelhemden waren op oorlogssterkte en dat bleek ook uit de daarvoor gespeelde wedstrijd, VEV won van de grote favoriet Zuidhorn. Deze leuk opgaande wedstrijd stond bol van de spanning en kansjes over en weer, scheidsrechter Nube moest een aantal keren optreden wat ie ook prima deed ook al had ie Herald Jansen overduidelijk een strafschop moeten geven toen hij naar beneden gemaaid werd in het strafschop gebied. Deze beslissing leverde zelfs bij de Leeksters verbaasde gezichten op. Daarentegen zal Nube heel goed een handsbal in de slotfase van VEV waardoor de wedstrijd net zo eindigde als die begon, 0-0 .

Na de afloop bleken de Eenrumers wederom de grote winnaar van de derde helft, na enige plichtplegingen met en voor de sponsoren werd er onder het genot van een biertje en een bitterbal heerlijk op het terras met een zomers temperatuurtje afgesloten. Volgende week staat er een voetbalavond in Leek op het programma, waarna er op vrijdag 15 juni wordt afgesloten in Zuidhorn.