Uitstekend debuut op groot veld van Eenrum D2

Eenrum D2 is een nieuw team gevormd uit een aantal eerste jaars D-meiden, die jarenlang net te weinig waren om zelfstandig een team te vormen en een aantal nieuwe spelers, die of net begonnen zijn met voetballen, of van een andere vereniging kwamen.

Geen van de spelers had nog enig ervaring met het spelen op een groot veld, de voorbereiding was deels in het water gevallen door het slechte weer, dus het was afwachten hoe het zou gaan.

Wel was het vertrouwen groot, gezien de prestaties op de trainingen en ook het enthousiasme van de spelers was iets waardoor de coaches er een positief gevoel over hadden.

De eerste competitiewedstrijd was tegen het Hoogkerker HFC’15. Een team wat hun eerste wedstrijd ruim had gewonnen.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat de spelers er zin in hadden…….eindelijk was het dan toch zover! Er werd direct met 6 spelers druk gezet op de verdediging van de tegenpartij en dit betaalde zich na 10 minuten al uit met een 2-0 voorsprong. Steeds weer verstoorden de spitsen Amelie en Hennoc de opbouw van de tegenstander, terwijl alle ballen op het middenveld voor Jillis en Nick waren. Voeg daaraan toe dat Amber (rechts) en Hidde (links) steeds heel goed over de zijkanten met mooie acties door de verdediging sneden en men begrijpt dat HFC weinig in de melk te brokkelen had in de eerste helft. En mochten de Hoogkerkers er toch doorheen komen dan stond de verdediging op hun post. Sophie op rechts en Dominique (later vervangen door Majolaine) op links hadden hun tegenstanders in de zak en in het centrum stonden Tycho en Liene met een rust en zelfverzekerheid te verdedigen alsof ze dit al jaren deden. Kortom, Eenrum was de baas op het veld en kon gaan rusten met een 4-0 voorsprong.

In de tweede helft echter kreeg Eenrum een koekje van eigen deeg. HFC was veel beter de kleedkamer uit gekomen als onze D2-ers en zetten nu vanaf de eerste minuut eenrum onder druk. Het middenveld verzuimde de verdedigers te helpen en dit was de oorzaak dat het na 10 minuten spelen ineens 4-2 was geworden. Coach Dennis greep toen in, Nick werd als verdedigende middenvelder vlak voor de verdediging gezet en toe Tycho zijn mouwen opstroopte en wat verder naar voren ging verdedigen kon de dadendrang van de tegenstander worden gestopt. De spitsen kregen weer bruikbare ballen van achteruit en de grootste druk was van de verdediging af. Toen onze gastspeler Twan er ook nog in slaagde om met goed doorzetten de 5-2 tussen 3 verdedigers in te scoren was het lek helemaal gedicht. Eenrum kon in de rest van de tweede helft de voorsprong nog uitbreiden, maar had helaas een beetje pech met de afwerking. HFC slaagde er nog wel 1 keer in om de uitstekend spelende keepster Kim te passeren, zodat uiteindelijk een 5-3 eindstand op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Rest me nog te vermelden dat de eerste bezitter van de D2-er van de wedstrijdbokaal met algemeen instemming werd uitgereikt aan onze keepster Kim. Zij stond voor het eerst in haar cariere te keepen op een groot doel en ik kan vertellen dat het voor een eerste jaars D-pupil ook een heeeeeeel groot doel is en deed dit uitstekend. Verrichte een aantal hele mooie reddingen en aan de doelpunten die ze tegen kreeg kon ze helemaal niets doen, omdat dat doel simpelweg te groot was (of Kim te klein).

Kim met haar welverdiende D2-er van de week bokaal.