Trage overwinning Eenrum 2

Door onze gastcorrespondent R. de Vries :

Op deze zonnige zondag morgen stonden de mannen van Eenrum 2 weer te trappelen om aan te treden tegen Velocitas 5 uit Groningen.

behalve Euf, die kwam iets later, iets met een lekker zacht bed en geen wekker ofzo.

Tegen Velocitas hadden we het een en ander recht te zetten na puntverlies in de uitwedstrijd, wat grotendeels, eigenlijk helemaal, aan de scheidsrechter lag. Gelukkig was Wim Nube onze scheidsrechter en zouden dat soort taferelen niet meer voor komen.

Eenrum startte vanaf de aftrap sterk en stond eigenlijk continu op de helft van Velocitas. Dat resulteerde vrij snel in de goal van Elema. Karel wilde de bal breed leggen op Thomas.

Elema onderschepte deze bal en bedacht zich geen moment door de bal na de stuit fantastisch over de keeper te knallen. 1-0 GOAAAAAAAAAAAAL

Eenrum bleef de bovenliggende partij, en had aan zichzelf te danken dat het niet snel uitliep na 4-0. De grootste kans kwam op naam van Jeroen. Jeroen speelde via rechts de verdediging voorbij, kapte de keeper uit om vervolgens met zijn linker de bal net naast de paal te schuiven, de verkeerde kant wel te verstaan. Ook Sjoerd was dicht bij de 2-0, die hij uiteindelijk ook maakte. Hij was sneller dan de verdediging van Velocitas, en wist de bal achter de keeper te schieten. Dit bracht de rust stand op 2-0.

In de rust waren de supporters het over 1 ding eens: het haar al wel zeuven nul mottn weezn.

In de 2e helft bleef het spelbeeld eigenlijk gelijk, al werden een aantal kleine kansjes weg gegeven aan Velocitas, wat uiteindelijk ook de 2-1 opleverde. De vrij forse spits wist de verdediging van Eenrum voorbij te rennen en de bal in de lange hoek te schieten.

Iets later kwam  onze joker, Euf erin, die door de supporters kritisch werd toegesproken. Nog geen 3 minuten later maakte hij de 3-1. Een afstandsschot van Euf vloog per ongeluk in het doel, de keeper zag er niet heel sterk uit bij deze actie. Toch bedankt euf de supporters voor hun steun op wel een hele bijzonder manier Even later miste Elema een penalty die hij zelf versierd had.

Het spel ging behoorlijk langzaam, dit lag waarschijnlijk aan het warme weer. Ook kwamen er langzamerhand wat irritaties aan beide kanten, gelukkig wist Karel de boel te sussen door een van zijn wijsheden uit de mouw te schudden.

Het gaat er toch niet om wie het beste gelijk heeft?

De 4-1 kwam op naam van Jeroen, die in de 16 van achter onderuit gehaald werd. De penal die Wim gaf, schoot hij perfect strak in de hoek. Even later maakte Velocitas de 4-2 door een dekkingsfout achterin bij Eenrum. De laatste goal kwam op naam van ——. Euf rende tot de achterlijn en gaf de bal perfect voor waardoor ——,  5-2 kon maken.

Zondag mogen we weer aantreden tegen Zuidhorn, waar we ook een dramatisch spel in de uitwedstrijd willen goed maken. Hopelijk is M. Geertsema er dan weer bij als 4e official en als dansende coach.

Lulletje van de Week

Het lulletje van de week werd door Bart uitgereikt aan Jeroen Smit. Jeroen had hier het volgende op te zeggen

Ik had hem eigenlijk in de rust al opgeëist

2014-05-25 12.50.20