Toer Rise: Van borrelpraat tot fietsevenement voor UMCG Beatrix Kinderziekenhuis

Vier fietsvrienden organiseren zaterdag 15 augustus Toer Rise.

Zaterdag 15 augustus 2015 is het zover, de eerste editie van de ‘Toer Rise’. De vier fietsvrienden, Tom, Erwin, Rik en Sebastiaan uit Groningen hebben hun borrelpraat uitgewerkt tot een heus fietsevenement, genaamd naar hun namen. De opbrengst van ‘Toer Rise’ komt geheel ten goede aan het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis.
“Tijdens onze fietstochten en daarbij behorende nazit is het idee gaan leven om samen een tocht te organiseren” aldus een enthousiaste Rik. “Inmiddels hebben we al meer dan 50 aanmeldingen en er komen dagelijks nieuwe bij, heel leuk om te zien!”Toer Rise_groepsfoto

De organisatoren van de “Toer Rise” willen met de fietstocht graag een steentje bijdragen aan een goed doel. Voor het eerste jaar is dat het UMCG Beatrix Kinderziekenhuis. Redenvan de keuze voor dit goede doel is dat wij vinden dat kinderen niet ziek horen te zijn maar naar school moeten kunnen gaan en met vriendjes en vriendinnetje moeten kunnen spelen. Maar als ze dan toch opgenomen/behandeld moeten worden willen wij onze bijdrage leveren om het verblijf in het ziekenhuis dan zo aangenaam mogelijk te maken.

Dat het organiseren van een fietstocht niet zomaar geregeld is hebben de organisatoren de afgelopen weken wel gemerkt. Zo komen er vragen binnen van geïnteresseerde fietsers die beantwoord moeten worden, moet er een locatie geregeld worden voor een versnapering tijdens de tocht, zijn er bordjes gemaakt om langs de route te plaatsen, wordt de route een aantal keren verkend, wordt de facebookpagina regelmatig bijgewerkt, is er een zelfs een volgwagen voor reparaties onderweg en zo nog heel veel “kleine” dingetjes. “Maar weweten waar we het voor doen en we zijn heel enthousiast, dus dat maakt het een kleine moeite” aldus Sebastiaan. “We zijn zelfs stiekem al aan het brainstormen over volgend jaar!”

De Toer Rise zal plaatsvinden op zaterdag 15 Toer Riseaugustus om 10.00 uur en gaat over een afstand van 80 km vanaf de parkeerplaats bij Hoornse plas vlakbij de stad Groningen door de provincie Groningen. Wielrenners en E-bikers kunnen zich opgeven via toerrise2015@gmail.com of door zich aan te melden op facebook bij het evenement “Toer Rise” Deelnamekosten zijn € 12,50 dit is inclusief een versnapering onderweg. Mocht fietsen niet lukken en u wilt wel een steentje bijdragen dan kan dat door een bedrag over te boeken op IBAN: NL75INGB 0005379842 t.n.v. stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis ovv Toer Rise 2015.

Facebook