SV Bedum 2 te sterk voor EKC 2

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 26 maart in Bedum tegen de reserves van SV Bedum. Wegens het ontbreken van Maaike Adema startte Nathalie van der Klei op doel maar zij viel al na 2 minuten uit zodat Ryanne Bakker haar plaats innam. SV Bedum nam als eerste een voorsprong maar Inge Mulder zette EKC weer naast SV Bedum: 1-1. Nu kwam SV Bedum echter meer opzetten waarschijnlijk mede door het feit dat enkele speelsters van dames 1 het team kwamen versterken. Een goed geplaatste vrije trap van SV Bedum in de 31e minuut betekende 2-1. Nu was de thuisploeg meer voorin en vijf minuten later werd het uit een corner ook al 3-1. Daarna wist SV Bedum er niet meer door te komen mede door enkele reddingen van keepster Bakker. Aan de andere kant stuitte Charlotte van Dort op de SV Bedum-keepster maar verder bleef het tot de rust 3-1.

Na de rust stond de licht geblesseerde geraakte Sanne Werkman op doel. Ook nu was SV Bedum meer voorin. EKC probeerde wel wat terug te doen maar slaagde daar niet in. Aan de andere kant was keepster Sanne Werkman goed op dreef en stopte menig inzet. EKC kreeg meer aanvallende aspiraties. Zo stuitte Nina Baarslag op de keepster en werd een vrije trap van Romy Rijzinga net afgestopt. Ook liep Charlotte van Dort vast op de keepster. Het was andermaal SV Bedum dat haar voorsprong in de 64e minuut uitbreidde naar 4-1. Opnieuw een vrije trap van Romy Rijzinga werd onschadelijk gemaakt waarna SV Bedum in de 72e minuut op 5-1 kwam. SV Bedum wilde meer en kreeg zelfs een strafschop mee in de 75e minuut. Echter keepster Sanne Werkman wist deze te stoppen. SV Bedum zette nog aan maar EKC gaf niets meer weg. Aan de andere kant wist zij zelf ook niets meer terug te doen zodat 5-1 ook de eindstand werd.

 

SV Bedum 2 – EKC 2 5-1 (3-1). 1-0 Bedum; 1-1 Mulder; 31. Bedum 2-1; 36. Bedum 3-1; 64. Bedum 4-1; 72. Bedum 5-1.

EKC 2: Nina Baarslag, Ryanne Bakker, Lotte Hoogland, Alinda Korhorn, Berdien Bartelds, Kirsten Berghuis, Inge Mulder, Charlotte van Dort, Romy Rijzinga, Iemke Jongsma, Nathalie van der Klei, Lisanne Broekema, Sanne Werkman.