Succesvolle start 35+ (7 tegen 7) in Eenrum

Vrijdag 09 september was het een prachtige zomeravond en uitstekend voetbalweer. De 7 tegen 7 competitie voor mannen ouder van 35 kende een prima start in Eenrum. Vier teams nemen deel aan deze competitie, naast Eenrum zijn dat SIOS, Zuidhorn en FC Leo. Het laatste team heeft zich echter teruggetrokken, maar gelukkig werd een gelegenheidsteam uit Warffum bereid gevonden om het gat deze avond op te vullen. De dank gaat uit naar het sportieve Warffum.
Vanwege de invallende duisternis en omdat werd gespeeld op een veld zonder verlichting werden de wedstrijden na overleg ingekort tot 20 minuten. Het team uit Zuidhorn was verreweg het sterkste team en won al hun drie wedstrijden en dus 9 punten. Het team uit Eenrum behaalde 4 punten, even als Warffum, het team uit Sauwerd ging zonder punten huiswaarts.
De 7 tegen 7 competitie is een uitstekende formule om ook wat “oudere” spelers weer aan het voetballen te krijgen. Zo bestaat het team uit Eenrum uit 13 spelers, waarvan het merendeel hun voetbalschoenen weer uit kast hebben gehaald (zie foto’s). Althans voor voetbal buiten op het veld. Een groot gedeelte van deze mannen speelde namelijk voor het plezier onderling samen in de zaal.
Onze penningmeester en zijn vrouw (zittende in de tuin) dachten dat er heftige ruzie was ergens, maar uit navraag bleek het Sjoerd Vitters, die met behoorlijke uithalen als keeper zijn spelers aanwijzingen gaf en aanspoorde. Uit de reddingen bleek dat Sjoerd het niet verleerd is en niet voor niets jaren de eerste keeper was van Eenrum 1. En nu zeer gewaardeerde trainer van teams en coach van zijn zonen die beide in de voetsporen van hun vader als keeper zijn getreden. De broers Martinus en Luidolf Faber verenigt op het voetbalveld (zie foto) ze hebben zelf vast niet gedacht ooit (weer) nog eens samen in een team te spelen. Dat Luidolf nog elders actief is als speler was in het veld wel te merken: het overschrijfformulier ligt te wachten! John Visser is een bekende in Eenrum en wel wat blessure gevoelig, gelukkig is hij voldaan en zonder blessures ook de derde helft doorgekomen. De trainer en coach van Eenrum 2 Reinier Buisman liet zien nog over voldoende conditie te beschikken om de partijtjes mee te spelen. Dat zelfde geldt voor Herald Jansen, oud speler van Eenrum 1 en in het recente verleden als sponsor betrokken gebleven bij de VV Eenrum. Ook oud-speler van Eenrum 1 Peter Smits had waarschijnlijk nog passende voetbalschoenen in de kast staan, hij was eveneens van de partij. Verrassend, althans voor de schrijver, was het verschijnen van Robert Medendorp op het veld en een mooie reden voor zijn naaste familie om op het sportpark te komen kijken. De rentree van Frank Mulder, het voetbal zit bij hem in het bloed, is ook niet onopgemerkt gebleven en is waarschijnlijk stiekem in training geweest (zeker een kilootje minder). Gerke Vos is eigenlijk ook een Eenrummer en we zijn blij dat hij ook bij deze groep is aangesloten en dat zal blijven doen. Niet aanwezig deze avond als voetballer, maar wel behorend bij deze groep:
Steven Langeland, oud speler van Eenrum 1 en goed dat ook hij hier bij is.
Raymond Bijlholt, altijd actief voor de VV Eenrum: als oud- penningmeester, speler, leider en natuurlijk als sponsor.
Willem van Olst, nu afkomstig uit Groningen en behorend tot de vriendengroep.
Emiel van Kampen treedt op als leider van deze groep en is tevens lid van onze sponsorcommissie.
De spelers dragen het shirt van cafetaria / bar Eendrum, het bedrijf van Marten van Esch.
Het was inderdaad een mooi avondje met leuk en aantrekkelijk voetbal en voor de toekomst ook voor de toeschouwers een avond om in de agenda te zetten! En de nazit (zie foto) is eveneens bijzonder aan te bevelen!

En voor al deze spelers: welkom (terug) bij de VV Eenrum!

7-tegen-7-1 7-tegen-7-nazit 7-tegen-7-gebroeders-faber 7-tegen-7-2