EKC 2 niet opgewassen tegen versterkt v.v. De Pelikanen 2

Op Sportpark Westerklooster vond zaterdag 23 november het inhaalduel plaats tussen de damesreserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) en de reserves van v.v. De Pelikanen uit Appingedam. Qua stand op de ranglijst zou het een gelijkwaardige wedstrijd moeten zijn maar de Damsters hadden hun team met 4 speelsters van het eerste versterkt terwijl EKC alleen Marjon Bos van EKC 1 op het doel had en enkele speelsters ervaring hadden opgedaan in het eerste elftal van de combinatie. Onder leiding van scheidsrechter R. Benes zette De Pelikanen EKC dan ook gelijk vast op eigen helft. De gasten liepen meer en anticipeerden beter dan de thuisploeg. Het begin was dan ook duidelijk voor de Peli’s die hier echter vooreerst geen gebruik van wisten te maken. EKC deed wat uitvallen maar deze werden gemakkelijk opgevangen. Nadat in de 3e minuut een bal voorlangs schoot moest keepster Bos in de 6e minuut de eerste echte redding verrichten. Een minuut later liep Minou Hegge vast op de Damster keepster. De Pelikanen bleven aandringen en zagen dit in de 12e minuut beloont toen een hoge bal over keepster Bos in het doel verdween: 0-1. Ook kreeg EKC wat kansjes. In de 14e minuut miste Minou Hegge na een voorzet van Lisette Luit net de bal en werd nog in dezelfde minuut een vrije trap van Claudia van der Horn weggewerkt. Het was wederom De Pelikanen dat profiteerde van verkeerd wegwerken van de bal en deze in de linkerbovenhoek – ten opzichte van keepster Bos – deponeerde: 0-2. Een minuut later stuurde Irene Bos Minou Hegge op pad maar zij stuitte wederom op de keepster. Aan de andere kant moest keepster Marjon Bos nu vaker in actie komen en zij deed dat dan ook met verve. Zo nu en dan mocht EKC uit breken maar zij wist hier geen gebruik van te maken. Het was De Pelikanen die in de 48e minuut alsnog met een verrassend schot op 0-3 kwam.
Na de rust liet De Pelikanen de teugels wat vieren en kon EKC meer naar voren spelen zonder dat ze echt gevaarlijk kon worden want daar zorgden de gasten dan weer wel voor. EKC kreeg wel wat meer grip op de wedstrijd maar een afstandsschot door de handen van keepster Marjon Bos betekende in de 54e minuut 0-4. Een minuut later wilde keepster Bos de bal wegtikken maar schoof deze pardoes in eigen doel: 0-5. Natuurlijk was de wedstrijd gespeeld maar EKC wilde toch nog wat. Lisette Luit liep vast op de keepster en een corner van Irene Bos werd weggewerkt. Aan de andere kant sloeg De Pelikanen wel toe. In de 65e minuut kreeg keepster Bos een schot niet klemvast en dit betekende 0-6. Nog in dezelfde minuut liep een tegenstoot van EKC vast. Irene Bos bereikte Claudia van der Horn die op de keepster stuitte. Toch wist EKC de eer te redden. Claudia van der Horn bracht in de 68e minuut de bal voor het Damster doel alwaar Kim Mulder uit de kluts het leer tegen het net drukte: 1-6. Nu kwam EKC even wat meer opzetten en kreeg het toch mogelijkheden. In de 72e minuut wist Irene Bos wederom Claudia van der Horn te bereiken maar zij stuitte op de keepster. Een minuut later volgde de tweede mogelijkheid. Via Irene Bos en Kirsten Berghuis kwam de bal bij Kim Mulder die helaas over schoot. Het laatste woord was toch aan de De Pelikanen. Met een goed geplaatste halve omhaal bepaalde zij in de 78e minuut de stand op 1-7. In de resterende tijd kreeg EKC wel wat meer ruimte maar De Pelikanen hield alles goed dicht achterin. Zelf was ze ook niet meer succesvol maar nam met een 1-7 overwinning wel de drie punten mee naar huis. De gasten – al dan niet door toedoen van de 4 extra versterking-speelsters – waren beter, sneller en adequater en wonnen dan ook terecht deze wedstrijd. Komende zaterdag mag EKC 2 naar Warfstermolen voor de wedstrijd tegen De Lauwers, aanvang 10.00 uur.