September – Reinier Buisman

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Seizoen 2017-2018 is begonnen! Alle teams hebben hun eerste trainingen afgewerkt, en hebben misschien zelfs al een wedstrijd mogen spelen. Niet alleen de spelers zijn los, ook de vrijwilligers zijn weer in touw.

Technische staf Eenrum 2 een aantal jaren geleden. V.l.n.r.: Raymond Bijlholt, Meindert Geertsema en Reinier Buisman

Voor de maand september is de huidige leider van Eenrum 2, Reinier Buisman, verkozen tot Vrijwilliger van de Maand. Als voetballer en trainer was hij jaren actief bij verschillende teams van (toen nog) Viboa. Dit veranderde toen hij in Eenrum kwam wonen. In het seizoen 2010-2011 speelde hij een jaar bij Eenrum 2. Vervolgens keerde hij toch terug naar Winsum, om daar twee jaren te spelen.

Het hoofdstuk ‘Winsum’ werd daarna afgesloten, en in 2014 keerde hij terug bij onze club, eerst als trainer en later als leider van het tweede elftal. “Het bevalt mij hier heel erg goed. V.V. Eenrum is een kleine, maar erg gezellige club!”, aldus Reinier.

Al vanaf zijn zesde levensjaar is Reinier op de voetbalvelden te vinden. Een echt voetbaldier dus! In zijn jaren als speler miste hij helaas nog wel eens een seizoen vanwege verscheidene blessures, maar hij was vaak een betrouwbare pion binnen het team. Op dit moment is hij nog steeds actief, namelijk als speler van het 35+ team. Naast het voetballen heeft Reinier ook nog een aantal jaren in Eenrum gevolleybald.

Over onze club zegt Reinier het volgende: “Het lijkt mij voor het voetbal in Eenrum heel goed om meer de samenwerking met de omliggende dorpen op te zoeken, met name bij de jeugd maar wellicht voor de toekomst ook voor de senioren. Bij de oudere jeugd heb je vaak niet elk jaar O17 en O19 junioren, waardoor spelers een lichting moeten overslaan wat vaak niet goed is voor de ontwikkeling van jeugdspelers en voor Eenrum. Tevens kunnen jeugdspelers bij een samenwerking ook meer op hun eigen niveau gaan spelen.”

Reinier staat, net als iedereen die betrokken is bij V.V. Eenrum, te springen om los te gaan dit seizoen, het 100e seizoen van onze mooie club!