Seizoen 2014-2015 van Eenrum 2

Het seizoen begon met grotendeels hetzelfde team als het seizoen ervoor. Een aantal jongens (Tim Roelink, Sigmar van der Tuuk, Frank Biemond, Gerrit Joustra, Arnoud Spreen) kwamen uit de jeugd door, of besloten weer te gaan voetballen nadat zij eerder gestopt waren. Mark Dijkstra kwam vanuit het eerste elftal terug. Er werd echter vroeg in het seizoen afscheid genomen van Jesse, hij ging studeren in Enschede, en kon daardoor niet meer aanwezig zijn bij de wedstrijden. Enkele weken later werd ook afscheid genomen van Nard Ondewater die ook buiten Groningen ging studeren. Martijn Lefferts en Dennis Satnarain bleken ook weinig wedstrijden te kunnen spelen vanwege hun werk.

Het seizoen begon zeer voortvarend. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen met 0-9, ook had deze uitslag hoger mogen (moeten) uitvallen. Desalniettemin stonden we na deze wedstrijd op de eerste plek in de competitie. Helaas werd er daarna drie keer op rij verloren van Warffum, Kloosterburen en VVSV ’09. De volgende wedstrijd was uit tegen Groen Geel, die eindigde in 2-2 na een 2-0 achterstand. We raakten tijdens deze wedstrijd jammer genoeg Karel Biemond kwijt, hij liep een liesblessure op tijdens de wedstrijd, en zou het hele seizoen niet meer in actie zou komen. Vervolgens werd er dik gewonnen van Hunsingo (6-1) en gelijk gespeeld tegen Usquert (1-1). De wedstrijd die hier op volgde was er één die niet minder dan legendarisch genoemd mag worden. We moesten op 2 november thuis tegen Farmsum, een team dat tot dan toe nog geen wedstrijd verloren had. Toen de er werd gefloten voor de rust leek het erop dat ze deze wedstrijd zonder puntverlies zouden afronden, we stonden met 0-2 achter. Maar de tweede 45 minuten waren in elk opzicht spectaculair. Eenrum ging volle bak spelen en creëerde veel kansen. Echter vielen er hierdoor ook gaten in verdedigend opzicht. Het exacte scoreverloop is mij ontgaan, maar na het laatste fluitsignaal stond er 7-5 op het wedstrijdformulier. 7-5! Een ongekende comeback van de, op dat moment, nummer 7 tegen de nummer 2. Na deze fantastische wedstrijd bleek dat we onze draai nog niet gevonden hadden, de vier wedstrijden tot aan de winterstop werden allemaal verloren, maar we verdienden vaak meer met ons steeds beter wordende spel. We gingen de winterstop in als 8e van de 12, met 11 punten. We waren vastbesloten het na de winterstop beter te doen.

In de winterstop mochten we ons verblijden met de komst van Mark Balk. Hij had van een paar leeftijdsgenoten in ons team goede verhalen gehoord en wou graag weer voetballen. En dat hij nog steeds een balletje kon trappen, werd snel duidelijk, hij scoorde een behoorlijk aantal goals in de wedstrijden na de winter.
We kwamen gelijk goed uit de startblokken in het jaar 2015, er werd thuis gewonnen van Usquert. Hierna volgde een wedstrijd die, onverwacht, nogal gunstig bleek voor ons doelsaldo. GRC kwam met tien spelers opdagen, en er raakte ook nog een speler geblesseerd in de tweede helft. Eenrum liet dit buitenkansje niet lopen, en won met 14-1! Farmsum bleek hierna niet voor een tweede keer te verslaan, we verloren met 4-3. De volgende wedstrijd tegen NEC Delfzijl, een team dat meedeed in de top drie. Deze wedstrijd wonnen we zeer overtuigend met 6-2, weer een fantastische prestatie! Hierna volgde de uitwedstrijd tegen GRC, op een perfect kunstgrasveld. Misschien kwam het door die paar trainingen op het nieuwe kunstgrasveldje in Eenrum, want ook de return tegen GRC wonnen we, met 3-6, met een hoofdrol voor Sjoerd ‘Salo’ Salomons, met drie goals en drie assists. De volgende tegenstander was hekkensluiter Zeester. Nadat de eerste wedstrijd tegen dit team met 0-9 gewonnen was, waren we er van overtuigt dat we weer konden winnen. Dit deden we, met 13-1! De twee volgende wedstrijden tegen latere kampioen Stadspark en Groen Geel gingen verloren. De doordeweekse wedstrijd tegen Warffum zou onze laatste winstpartij worden. Na een slopende wedstrijd die op en neer ging, trokken wij aan het langste eind, 2-4 winst. Hierna werd nog gelijkgespeeld tegen Hunsingo.

Na de winterstop hebben we 19 punten gehaald, beduidend meer dan voor de winter. We hebben in deze wedstrijden laten zien dat we als relatief jong en nieuw team snel naar elkaar toe gegroeid en hecht geworden zijn, wat alleen maar een goed teken is voor de komende jaren. Het seizoen 2014-2015 sluiten we af op een hele nette 5e plek.

Een andere knappe prestatie dit seizoen werd geleverd op 3 mei. Eenrum 2 trad aan als Eenrum 1 tegen Meeden 1. Na 25 minuten kwam Eenrum op voorsprong dankzij Tim Roelink. Vlak voor rust wist Meeden toch nog de 1-1 te scoren vanuit een penalty. Na rust wist Eenrum tot aan de 73e minuut de 1-1 te behouden. Hierna was het kruit van Eenrum toch verschoten en eindigde Wedstrijd in een 3-1. Al met al een zeer knappe prestatie.

Helaas werd het richting het einde van het seizoen duidelijk dat er een aantal spelers weg zouden gaan. Jeroen Smit, Sjoerd Salomons, Richard de Vries en Michiel Elema hebben besloten om in Groningen te gaan voetballen. Elie neemt zelfs nog een ‘prijs’ mee naar huis. Na al die maanden de trofee ‘Lulletje van de Week’ in zijn bezit te hebben gehad, kon niemand dat meer overtreffen, en is Elie officieel benoemt tot ‘Lulletje van het Jaar’.
We vinden het allemaal heel erg jammer dat jullie stoppen, al begrijpen we de redenen. Toppers, bedankt voor de jaren en wie weet komen we elkaar in de toekomst tegen op de heilige groene velden!

Rest mij te zeggen dat Eenrum 2 met deze jonge groep veel potentie heeft en dat we niet kunnen wachten op het nieuwe seizoen. Bij deze willen we de supporters die ons zo vaak toe kwamen juichen ook nog bedanken! Het zorgt altijd voor dat beetje extra motivatie!

Tot na de zomer!