Onnodige nederlaag EKC dames

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hebben zaterdag 12 september in Groningen een onnodige nederlaag geleden tegen de dames van CVV Oranje Nassau 3. Onder leiding van scheidsrechter Kaya die met zijn fluitgedrag wel heel erg zijn stempel op de wedstrijd drukte was EKC in de eerste helft de betere ploeg. Dit resulteerde al na 6 minuten in een 0-1 voorsprong. Janet Toonder vond Irene Bos – die omdat nu Anna Buist op doel stond weer velspeelster was – die aannam en scoorde. Echter in de 14e minuut viel de gelijkmaker alweer toen de buitenspelval niet werkte en Oranje Nassau vrij gemakkelijk op 1-1 kwam. Daarna deed EKC verwoede pogingen om weer aan de leiding te komen waarbij men ook Oranje Nassau moest tegenhouden. Dit lukte tot de 35e minuut. Een corner werd toen ingekopt: 2-1. Nu moest EKC op haar beurt op jacht naar de gelijkmaker. Tevens moest het Oranje Nassau beletten om de score verder uit te breiden alhoewel dat zo nu en dan wel de nodige moeite kostte. Toch lukte het EKC om in de 44e minuut op gelijke hoogte te komen. Janet Toonder vond Sarah Rijzinga wiens schot over alles en iedereen heen in het doel belandde: 2-2. Tot de rust bleef het daarbij.

Na de rust ging het meer gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Zo waren er aan beide kanten kansen maar vooralsnog hielden beide keepsters – Anna Buist bij EKC – hun doelen schoon. In de 71e minuut viel Michelle Koster uit en werd vervangen door Kim Mulder. Zoals gemeld kregen beide ploegen hun kansen maar het was uiteindelijk de thuisploeg die in de slotfase toesloeg. Een onfortuinlijke tackle binnen de beruchte lijnen in de 82e minuut leidde tot een goed benutte strafschop door Oranje Nassau: 3-2. Nu moest EKC meer in de aanval waardoor er gaten vielen in de verdediging. In de 92e minuut dook Oranje Nassau hierin en bepaalde daarmee de eindstand op 4-2 waarmee EKC een onnodige nederlaag leed. De Noord-Groningers hadden wel de kansen maar het afmaken lukte helaas niet. Door dit resultaat staat het team nog steviger onderaan en mag het komende zaterdag in de thuiswedstrijd (aanvang 14.00 uur Sportpark Eenrum) tegen GV Groen Geel proberen de eerste punten te halen.