Onnodig verlies EKC 2 tegen Knickerbockers 7

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) kwamen zaterdag 15 maart in de niet-promotieve voorjaarscompetitie in actie tegen het 7e elftal van de studentenvereniging GSVV The Knickerbockers uit Groningen. De stadjer dames kwamen net met 11 speelsters en hadden dus ook geen grensrechter. Bij EKC 2 deed eerste elftalspeelster Lisanne Broekema ook mee. EKC startte met tegenwind maar dat deerde hen niet. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij maar wist dit echter niet uit te buiten. Het ontbeerde de ploeg aan een echte afmaakster. Knickerbockers bleef dan ook makkelijk overeind alhoewel het spel zich wel merendeels op haar helft afspeelde. EKC kreeg mogelijkheden maar Lisanne Broekema stuitte op de keepster, Claudia van der Horn liep vast en ook Tanja van der Luit zag haar inzet door de keepster gekeerd. Het was dan ook Knickerbockers dat in de 35e minuut profiteerde van verkeerd uitverdedigen en de stand op 0-1 zette. Vijf minuten later edoch kwam EKC weer langszij. Anouk Koster vond Minou Hegge die de gelijkmaker aantekende: 1-1. Tot de rust bleef het hierbij.

Ook in de tweede helft was EKC de dominerende partij maar het afronden van mogelijkheden was ook nu een tweede. De stadjer dames kwamen er nauwelijks uit en zagen ook deze mogelijkheden gestopt. Echter toch waren zij het die in de 62e minuut opnieuw de leiding namen. Door een windvlaag vloog de bal in het EKC-doel: 1-2. Nu moest EKC weer op jacht naar de gelijkmaker en dat deed het ook wel maar het mocht niet gelukken. Een vrije trap vab Claudia van der Horn werd door de keepster gestopt en de daarop volgende corner werd door Lisanne Broekema naast geschoten. Knickerbockers brak in de 78e minuut uit en verraste met een boogbal de te ver uit haar doel staande Christina Prins: 1-3. EKC probeerde nog van alles maar het mocht niet meer lukken. Aan de andere kant waren er ook nog enkele mogelijkheden voor Knickerbockers waarvan een werd verijdeld door een redding op de lijn van Liesanne Tammens maar het bleef 1-3 waardoor de stadjers wel de drie punten mee naar huis kon nemen. Het was een onnodige nederlaag voor EKC dat het komende zaterdag uit moet naar Zevenhuizen, aanvang 14.30 uur.

Scoreverloop: 35. Knickerbockers 0-1; 40. Hegge 1-1; 62. Knickerbockers 1-2; 78. Knickerbockers 1-3.
Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)
Assistent-scheidsrechter: J. Zijlstra
Opstelling: Minou Hegge, Claudia van der Horn, Natalie van der Klei, Christina Prins, Merel Schothorst, Elise Stiekema, Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Denis Zijlstra, Eline Oostindiën, Lisanne Niezemüller, Lisanne Broekema, Anouk Koster, Tanja van der Luit, Marijn Nienhuis.