Oktober – Eric Schoenmakers

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Voor de maand oktober is de trainer van JO17, Eric Schoenmakers,  gekozen tot Vrijwilliger van de Maand. Eric kwam bij onze club in 2009, als leider en trainer van F3, omdat zijn zoon Ruben ging voetballen. Vervolgens is hij elk jaar met het team meegegaan, en is hij nu de leider en trainer van JO17. Op deze manier staat er nu een hecht team die goed op elkaar ingespeeld is.

Tijdens zijn trainer- en leiderschap van het jeugdteam stapte hij in de jeugdcommissie als algemeen lid, en werd hij later voorzitter. Hij is dit jaar helaas met zijn werkzaamheden voor de jeugdcommissie gestopt, omdat het niet meer te combineren was met de andere werkzaamheden. “Dit gaat me wel erg aan het hart, omdat de jeugdcommissie een mooie club mensen is die gezamenlijk er mede voor zorgen dat onze jeugd kan sporten in ons dorp. ”

Voordat Eric bij onze club kwam, was hij actief bij de toenmalige zaterdagclub CSVH in Hoogkerk. Deze club is later gefuseerd met V.V. Hoogkerk en heet nu HFC ’15. Hij heeft niet alleen 22 jaar bij deze club gevoetbald, maar hij heeft ook bij deze club in het bestuur gezeten. Daarnaast organiseerde hij met een groepje vrienden veel activiteiten voor de club, zoals: de Embassy Darts, marathonklaverjassen, Schijt Je Rijk, etc.

Naast het voetballen heeft Eric jarenlang squash gespeeld, en heeft hij in Eenrum gevolleybald. Op dit moment vind hij het erg leuk om te tennissen op de mooie banen in Eenrum.

Eric: “Ten opzichte van een zondagvereniging is er, voor mijn gevoel, een groot verschil in de clubbeleving. Bij mijn oude club, een zaterdagclub, waren de senioren en de jeugd meer bij elkaar betrokken, omdat ze op dezelfde dag spelen.”

Eric is één van de vele vrijwilligers bij onze club met een lang verleden in het voetbal, en wiens kennis en enthousiasme we moeten koesteren!

Eric (uiterst links) oefent zijn functie met veel enthousiasme uit. (2011)