November – Sandra Komrij

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Deze maand is de keuze gevallen op Sandra Komrij. Vanaf oktober 2015 vervult zij de rol van bestuurslid met de portefeuille kantinezaken. Deze functie heeft veel met organiseren te maken, en dat is echt haar ding.

Haar doelstelling was en is om meer structuur aan te brengen in het gebeuren van de kantine, wat betreft bardiensten en vrijwilligers. Daarnaast probeert ze ouders en spelers duidelijk te maken dat het voor de vereniging heel belangrijk is om mee te helpen in de kantine. Anders zou het betekenen dat de contributie drastisch omhoog zou moeten, en dat is iets wat we allemaal niet willen. “We zijn een vereniging en geen bedrijf”, aldus Sandra. “Het is motto van vv Eenrum is ook ‘samen doen is beter’, en daar sta ik helemaal achter.”

Om de kantinebezetting goed te laten verlopen maakt ze aan het begin van het seizoen een rooster waarin iedereen staat die geen andere taak binnen de club heeft. Vijf dagen van tevoren krijgt de betreffende persoon nog een herinneringsmail toegestuurd, zodat men op zaterdag of zondag niet voor verrassingen komt te staan. De mensen hebben dan ook nog de mogelijkheid om eventueel te ruilen. Dit systeem werkt goed.

De hoogtepunten van de afgelopen twee jaren als bestuurslid zijn, wat voetbalwedstrijden betreft, toch de wedstrijden om een kampioenschap, maar ook andere spannende wedstrijden, bijvoorbeeld derby’s. “Wat mij nog het beste in het geheugen ligt, is de uitwedstrijd van vorig jaar van het eerste elftal van vv Eenrum tegen het eerste elftal van vv Kloosterburen. Eenrum 1 wist deze wedstrijd met uiteindelijk negen man toch nog met 3-4 te winnen.” De winnende goal kan ze zich nog goed herinneren. “Mijn zoon Mattheus gaf een voorzet op de nu helaas gestopte Stefan van der Woude, die heel koel de belangrijkste goal van het seizoen maakte.”

Daarnaast wordt Sandra heel blij wanneer mensen tegen haar zeggen: ‘Ik vond het leuk om in de kantine te staan – je mag mij wel een keer weer vragen’. “Dan denk ik, deze persoon begrijpt het en hier werk ik verder aan.”

Voordat Sandra in het bestuur zat, was ze ook al betrokken bij onze club. Ze was leider van het F-pupil team van haar zoon Mattheus, en ze draaide regelmatig een bardienst op de zaterdag. Daarnaast zat ze in de activiteitencommissie. In die periode organiseerde de activiteitencommissie, naast de nieuwjaarsreceptie en slotdag, wel eens een kaart- of spelavond, iets waar tegenwoordig niet zo’n behoefte meer aan is. Bij het organiseren van de eerste twee onderdelen is Sandra nog steeds betrokken.

Sandra heeft zelf nooit als voetbalster het heilige gras betreden, maar door haar man Wim Nubé kwam ze in aanraking met het mooie spelletje. Wim voetbalde toen zelf en werd, vrij snel nadat ze elkaar leerden kennen, trainer. Ook ging ze altijd met haar kinderen – Mattheus (voetbalt al 20 jaar bij onze club) en Ellen (heeft 5 jaar gevoetbald) – mee. “Ik ben dus door mijn man en kinderen bij het voetbal gekomen, en ik ben het steeds leuker gaan vinden. Ik ben ook een fanatiek supporter en probeer zoveel mogelijk wedstrijden te bekijken. Er zijn zelfs mensen die denken dat ik de opstelling voor Wim maak… Maar zo gek is het nog niet, haha!”

Sandra wil graag iedereen er op wijzen dat het doen van vrijwilligerswerk erg belangrijk is voor de vereniging. “Anders kunnen we niet bestaan. Ik ben heel blij met al die leiders, trainer, commissieleden, bestuursleden, barvrijwilligers, sponsoren, en anderen die ons clubje verder willen helpen. In april bestaat vv Eenrum 100 jaar en op 7 april hopen we dit samen te vieren. Daar kijk ik naar uit, en ik hoop dat alle leden dan aanwezig zijn op het grote feest!”

Sandra: “Onze vv Eenrum is een mooie club en is erg belangrijk voor het dorp. Ik vind de sfeer bij de club heel goed en ik ben blij dat we nog een voetbalclub in ons dorp hebben. Misschien zijn/worden we wel de belangrijkste zondagclub in het Noorden. En dat kan alleen door Samen doen … is beter!

Sandra hielp afgelopen zomer mee met het schilderen van de kantine