Nipte overwinning EKC dames

In Groningen op het universiteitscomplex speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 28 oktober tegen het iets lager geklasseerde GSVV The Knickerbockers 2. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter M. Verdonk uit Holwierde die deze wedstrijd op zijn eigen manier in goede banen leidde. EKC startte zonder Janet Toonder, Gretha Annema en Demi Mulder. De gasten waren in het begin de bovenliggende partij wat zich in de 12e minuut uitbetaalde. Vanaf de rechterflank gaf Rebecca Postma de voorzet waarna Nicky Knol raak schoot: 0-1. Daarna ontspon zich een open wedstrijd met kansen voor beide partijen. Na ongeveer 20 minuten spelen liep het minder met EKC en liet het Knickerbockers soms ver komen. Gelukkig was keepster Nicky Bos paraat en hield zij haar doel schoon. Aan de andere kant lukte het ook EKC niet de blauwe muur te slechten. Zo waren Sarah Rijzinga, Emma Postma en Michelle Koster onfortuinlijk. Zo stond het bij de rust nog 0-1.

Ook in de tweede helft toog EKC in de aanval maar ook Knickerbockers liet zich niet onbetuigd. Het waren dan ook de gastvrouwen die in de 49e minuut ineens doorbraken en de 1-1 gelijkmaker wisten te produceren. EKC moest dus weer op jacht naar een voorsprong. Dit ging echter niet gemakkelijk. De gasten probeerden een opening te vinden maar vooralsnog wilde dit niet lukken. Ook schuwde Knickerbockers bij tijd en wijle het fysieke ook niet wat Sarah Rijzinga enkele malen mocht ondervinden. Beide ploegen gingen door maar het getoonde spel was niet van een hoog niveau. EKC liet gaten vallen maar gelukkig voor haar wist Knickerbockers hiermee niets te doen. In de 58e minuut leek EKC een tegenslag te krijgen toen keepster Nicky Bos bij een reddingsactie bijna geblesseerd raakte maar na enige schrik kon zij gelukkig weer verder. Uiteindelijk wist EKC toch in de 66e minuut verdiend de leiding te nemen. Sarah Rijzinga werkte zich op de linkerflank naar voren en wist Rebecca Postma te bereiken die de 1-2 binnenschoof. De thuisploeg deed gelijk een tegenstoot die werd gepareerd. In de 71e minuut werd Suzanne Bergstra gewisseld voor Marije Roelink. De thuisploeg bleef dreigend. In de 80e minuut schoot ze over en zes minuten later ging het schot net naast. Tussendoor was bij EKC Michelle Koster in de 85e minuut vervangen door Loes Korhorn. De blauwhemden bleven opkomen maar de EKC-defensie met onder meer Wendy Reitsma en ook Marjon Bos wist alles weg te werken. Even leek Knickerbockers heel dicht bij de gelijkmaker maar keepster Nicky Bos redde in de 93e minuut op een fraaie manier. Hierdoor bleef het 1-2 en pakte EKC haar vierde overwinning en staat het met 13 punten na 8 wedstrijden heel mooi in de middenmoot cq subtop. Komende zaterdag komt het Friese VIOD 2 op bezoek in Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.