Nipt bekerverlies EKC 2

In Oldehove speelden de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) 2 zaterdag 23 augustus de eerste bekerwedstrijd tegen eveneens vijfdeklasser OKVC. In de eerste helft was OKVC de bovenliggende partij. Het was duidelijk meer voorin maar wist dit niet te drukken in doelpunten. Vooral keepster Christina Prins stond herhaaldelijk een doelpunt in de weg. Aan de andere kant kwam ook EKC er nauwelijks door zodat 0-0 dan ook de ruststand werd.

Na de rust speelde EKC beter en kwam het er ook meer uit. Toch was het OKVC dat na 2 minuten de leiding nam. Eerst werd nog de paal geraakt maar de terug stuiterende bal werd alsnog tegen de touwen gewerkt: 1-0. Alhoewel OKVC toch de betere ploeg was – het team beschikte over meer ervarenere speelsters tegen het vrij jonge team van EKC – liet EKC niet wegdrukken en kreeg ook kansen. Marijn Nienhuis stuitte nog op de OKVC-keepster maar in de 56e minuut was het well raak. Ryanne Eltink vond Marlies Tammens die de gelijkmaker inschoot: 1-1. Helaas kon EKC dit niet vasthouden want drie minuten later nam OKVC andermaal de leiding. Een corner werd eerst nog weggewerkt door keepster Prins maar in de rebound sloegen de gastdames alsnog toe: 2-1. Evenwel ging EKC niet bij de pakken neerzitten en zette aan. In de 66e minuut betaalde dit zich uit. Kirsten Berghuis vond Marijn Nienhuis die via de paal de 2-2 op het scorebord zette. EKC rook meer maar slaagde er helaas niet meer in de score verder uit te bouwen. Lange tijd leek ook OKVC niet verder meer te komen dan de 2-2 maar in de 82e minuut pakte het na een goed uitgespeelde aanval alsnog met 3-2 de overwinning. Toch kan EKC terug zien op een goed gespeelde wedstrijd dat perspectieven beloofd voor de toekomst. Woensdagavond is het EKC 2-VVSV’09 1 aanvang 18.45 uur.