03-02-19 Eenrum-Haren

De inhaalwedstrijd tussen Eenrum en Haren eindigde in een 2-2 gelijkspel. Gezien de kansenverhouding mocht de thuisploeg hierbij de handen dichtknijpen, maar kwamen de gasten vlak voor tijd goed weg toen David Albert Villalta voor vrijwel open doel faalde in de afronding.

Vanaf de aftrap maakte Haren duidelijk dat de ploeg maar voor één ding gekomen was: volle winst. Slimmer en feller in duels, goed in de bal komend en combinerend stukken beter: het wachten was op het eerste doelpunt. Dat viel aan de andere kant. Een schot van David Albert Villalta kwam via de doelman voor de voeten van de op het moment van schieten buitenspel staande Sander Smit, die de bal simpel kon binnen tikken. Vlak voor het half uur verstreken was lukte het de thuisploeg tot driemaal toe niet om bij het uitverdedigen verder dan halverwege het middenveld te komen. Evenzovele malen werd er een aanval door de tegenstander opgezet, hetgeen uiteindelijk via Niek van den Doel resulteerde in de gelijkmaker. Enkele minuten later profiteerde David Albert Villalta via Siebrand Solinger van een slecht genomen vrije trap van de witzwarten. Rust 2-1.

Binnen vijf minuten na de theepauze stond het gelijk. Een doeltrap van de wederom uitstekend keepende Anton Brontsema belandde, niet voor het eerst en ook niet voor het laatst deze middag, op het hoofd van een tegenstander. Dit keer wist William Beukema de bal op te pikken voor een vrije doortocht en een doelpunt. Hierna waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Beide teams kregen kansen op de winnende treffer, maar die viel niet, zodat zowel Eenrum als Haren een puntje sprokkelde in het streven van de onderste drie plaatsen verwijderd te blijven.

SPORTQUIZ

Vrijdag 25 januari 2019 organiseert de Club van 50 een sportquiz

Elk senioren- of juniorenteam, vriendengroep, vrijwilligers, etc. die hier aan mee willen doen, kan zich opgeven via email clubvan50@vveenrum.nl, bij één van de bestuursleden of in de kantine.

Wij hebben een limiet van ongeveer 15 teams (hangt af van het aantal per team ivm ruimte in de kantine). De teams bestaan uit maximaal 4 personen. Dus geef je snel op.

Prijzen die te winnen zijn:

  1. Waardebon € 50,00 Sporthuis Winsum,
  2. Waardebon € 25,00 Cafetaria Bar Eendrum
  3. Waardebon € 15,00 Kantine V.V. Eenrum

Vanaf 19.30 uur zijn jullie van harte welkom in de kantine en staat de koffie klaar. Om 20.00 uur zal de quiz, bestaande uit 7 rondes van start gaan.

Dus tot 25 januari a.s.!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Club van 50

Wim Nubé, Bjørn Faber, Sybolt Lindenbergh, Lineke Nienhuis, Erik Hamminga

Zweedse jeugdteams komen naar Eenrum!

In de week voor Pasen komen 2 Zweedse jeugdteams van Sövestads IF op bezoek bij de VV Eenrum! Een meisjesteam en een jongensteam zullen dan een paar dagen in Eenrum verblijven.

Naast een gezamenlijke training met onze JO-16 en MO-17 teams op donderdagavond zal er op zaterdag 20 april ook een wedstrijd worden gespeeld. De wedstrijd tegen JO-16 om 9.30 uur en de MO-17 spelen om 11 uur.

Goede start Eenrum VR3 in voorjaarscompetitie

Op vrijdag 12 april startte de voorjaarscompetitie als 7e klasse 23 van de 7 tegen 7-dames van Eenrum 3 met drie wedstrijden op de eigen sportpark te Eenrum. Het team bestond uit Selina Vorenkamp, Christina Prins, Linda Faber, Maaike Lokken, Anda Toonder, Elize Toonder, Minke Toonder, Vera Toonder, Kim Melchior en Margriet Bijlholt. De volgende wedstrijden werden gespeeld:

OKVC – SC Loppersum 2                                                                  3-0

vv Winsum 3 – Eenrum 3                                                                 1-1

In deze wedstrijd hadden de dames van Eenrum wel een overwicht maar kwamen er moeilijk door. Toch lukte het Eenrum om in de 9e minuut door te breken. Elize Toonder vond Anda Toonder die draaide en de 0-1 binnen schoot. Eenrum wilde meer en zette aan maar wist de weg naar het doel niet meer te vinden. Aan de andere kant moest keepster Christina Prins in de 17e minuut uitkomst brengen zodat de voorsprong gehandhaafd bleef. Echter waar Eenrum verzuimde haar voorsprong uit te breiden viel het doelpunt in de 23e minuut aan de andere kant. Een schot van de linkerflank verdween ook tot verbazing van Winsum in het Eenrumer doel wat de uiteindelijke 1-1 eindstand opleverde.

vv Winsum 3 – SC Loppersum 2                                                        2-1

  Eenrum 3 – OKVC                                                                            3-0

De tweede wedstrijd tegen OKVC uit Oldehove verliep stukken beter. Al na drie minuten lag de 1-0 in het net. Anda Toonder gaf de voorzet waarna Kim Melchior het afmaakte. Eenrum ging door maar moest blijven oppassen voor OKVC. Gelukkig was keepster Christina Prins paraat en pareerde zij elke poging. Toch legde OKVC zich niet neer bij de achterstand maar moest toch toezien dat Eenrum haar voorsprong in de 13e minuut uitbreidde. Kim Melchior vond Anda Toonder die de 2-0 noteerde. OKVC probeerde nog wat terug te doen maar het was weer Eenrum dat nog éénmaal doelpuntte. In de 25e minuut stuitte Linda Faber op de keepster waarna Kim Melchior het alsnog afmaakte: 3-0.

OKVC – vv Winsum 3                                                                        0-2

SC Loppersum 2 – Eenrum 3                                                        0-3

De goede lijn tegen OKVC werd doorgetrokken naar de wedstrijd tegen SC Loppersum 2. Weliswaar verliep de wedstrijd aanvankelijk gelijkwaardig. Wel kreeg Eenrum in de 7e minuut een tegenvaller te verwerken toen keepster Christina Prins geblesseerd uitviel. Kim Melchior nam haar plaats onder de lat over. Een minuut later namen de roodbaadjes evenwel de leiding. Anda Toonder brak op snelheid door en scoorde de 0-1. Eenrum wilde nu meer en nadat het Loppersum even had afgestopt was het in de 12e minuut weer raak. Wederom lukte het Anda Toonder om de keepster uit te spelen en de 0-2 op haar naam te zetten. Loppersum probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Eenrum evenwel zette in de 23e minuut de kroon op de avond toen Maaike Lokken loon naar werken kreeg en de eindstand op 0-3 bepaalde waarmee Eenrum deze avond als eerste afsloot. De stand is nu als volgt:

  1. Eenrum 3 3 2 1 0 7 7- 1
  2. vv Winsum 3 3 2 1 0 7 5- 2
  3. OKVC 3 1 0 2 3 3- 5
  4. SC Loppersum 2 3 0 0 3 0 1- 8

EKC dames doen zichzelf tekort

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 13 april in Groningen tegen de dames van VVK. Thuis had EKC met 3-1 gewonnen en om verder weg te komen van de promotie/degradatiewedstrijden was een overwinning meer dan nodig. Het zou toch anders lopen. EKC bouwde in de eerste helft een overwicht op en creëerde zich kansen. Het benutten echter was een tweede. Zo waren Sarah Rijzinga, Chantal Hofman en Emma Postma onfortuinlijk. Het was juist VVK dat in de 39e minuut ineens op 1-0 stond. Tot de rust bleef het hierbij.

In de tweede helft ging EKC op jacht naar de gelijkmaker en kreeg hiervoor ook mogelijkheden. Helaas schortte het de gasten aan de afronding. Er werd te haastig gespeeld, passes kwamen niet aan of speelsters vonden elkaar niet. Ook was de communicatie niet goed. VVK probeerde ook wat maar was daar ook niet succesvol in. In de 63e minuut viel Irene Bos uit en kwam Michelle Koster in het veld. EKC bleef aanvallen maar helaas leverde hen dat niets op. In de 80e minuut kwam Nina Korhorn er in voor Joni Lukkien. EKC probeerde in ieder geval nog een punt mee te nemen uit Groningen maar kreeg in de slotfase alsnog de deksel op de neus. In de 90e minuut werd het uit een corner alsnog 2-0 terwijl drie minuten later uit een verrassende aanval ook nog eens de 3-0 binnen plofte wat ook de eindstand werd. Op zaterdag 4 mei wacht de thuiswedstrijd tegen SJO Bergum BCV Combinatie waarin zeke punten gepakt moeten worden.

VVK – EKC 3-0 (1-0). 39. VVK 1-0; 90. VVK 2-0; 93. VVK 3-0.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter VVK

EKC: Emma Postma, Nicky Knol, Marjon Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga, Nikki Werkman, Chantal Hofman, Joni Lukkien (80. Nina Korhorn), Irene Bos (63. Michelle Koster).

14-04-19 Haren-Eenrum

Kort samengevat: het was niet al te best, Eenrum vergat voor rust afdoende afstand te nemen, Haren kwam na de pauze sterk terug, lang hing de 2-2 in de lucht, maar uiteindelijk werd het toch 1-3 voor de ploeg die toch wel het meest recht op de overwinning had.

Haren, waar vier basisspelers ontbraken, begon slap aan de wedstrijd en kwam regelmatig een mannetje te kort op het middenveld. Na twintig minuten stond het via doelpunten van David Albert Villalta en Bobo Miedema reeds 0-2 voor de gasten die een makkelijk middagje tegemoet leken te gaan. Beide teams kregen voor de rust in de wedstrijd die vaak aan een flipperkast deed denken nog voldoende kansen op een treffer, maar er werd niet meer gescoord, wat de bezoekers zich in het bijzonder mochten aanrekenen.

Na de pauze was de thuisploeg een klein half uur de bovenliggende partij en hing de gelijkmaker, na de aansluitingstreffer van Brian Mekenkamp, in de lucht. Eenrum kreeg echter via uitvallen de grootste mogelijkheden, maar het duurde tot de 90e minuut voor invaller Lammert Brinkhuizen het pleit beslechtte. Met de overwinning stelden de roodbaadjes behoud van het vierde klasserschap wel veilig. Haren moet nog tegen de onderste drie ploegen aantreden en zal het ook wel redden, maar die wedstrijden moeten nog wel gewonnen natuurlijk.

MANNEN 35PLUS 7 TEGEN 7 BEGINNEN UITSTEKEND AAN DE COMPETITIE

Gisteren is de mannen equipe 7 tegen 7 uitstekend aan de nieuwe voorjaarscompetitie begonnen, uit in Zoutkamp won het al haar wedstrijden.

Na wisselend succes promoveerden de roodbaadjes naar de 1e klasse 03, klinkt heel erg mooi maar is gewoon de kelder van het amateurvoetbal op vrijdag avond. Je speelt tenslotte niet voor niets Zoutkamp uit!

De ploeg van lei(ij)der Raymond ( zelf afwezig in verband met niet fitheid ) was zeer compleet, ondanks de absente Marcel en vervelend geblesseerd geraakte Robert. De opstandigheden passen uitstekend bij onze ploeg. Net iets te hard veld, erg hobbelig en zeer dun gras zelfs op sommige stukken erg kaal. Voorafgaand aan de wedstijden hadden we er in ieder geval al eentje verloren en dat was die van het gemiddelde lichaamsgewicht, dus dat begon al goed. Daarnaast was het natuurlijk veel te koud om überhaupt nog door te kunnen gaan als voorjaarscompetitie , wat weer zeer nadelig was voor de toch al iets te stramme spiertjes.

Frank was zo verstandig een zeer uitgebreide warming up te doen, hij heeft de gehele avond wat inloop werk gedaan en zo kwam hij deze voetbalavond ongeschonden door. Reinier daarentegen overschatte zijn lichaam weer eens, hij viel geblesseerd uit tijdens een wedstrijd, welke is niet bekend, 1 van de 3.

Dan de wedstrijden zelf, de eerste tegenstander was het altijd taaie ZEC uit Zandeweer, de eerste keer dat we tegen deze mannen aan mochten treden in onze 7 tegen 7 carrières. Wellicht dat daarom de wedstrijd wat onwennig begon, toch bleek al heel snel dat deze wedstrijd omgezet moest worden in winst. We speelden met het prachtig de bal rond en creëerden al best snel wat leuke kansen. Uiteindelijk bleek de 1-0 van Herald beslissend voor de wedstrijd want alle andere kansen, en dat waren er best veel werden vakkundig om zeep geholpen. Herald (2x), Emiel, Luidolf, Willem, Gerke, stuitten op de goed keepende Zandeweerster doelman.

De daaropvolgende wedstrijd was tegen de inmiddels zeer bekende tegenstander voor ons, Rood Zwart Baflo. Met Totti op het doel bij de mannen uit Baflo weet je gewoon dat het lastig wordt, hij weet als geen ander zijn doel klein te houden. Na een wat stroef begin begon Eenrum toch al snel heel aardig te voetballen en werd de ploeg uit Baflo uit elkaar gespeeld. Uiteindelijk met een keurige 3-0 overwinning als gevolg, Luidolf (1x) en Herald (2x) wisten het net te vinden en rondden prachtige combinaties af.

Met twee overwinningen op zak werd er vol zelfvertrouwen afgetrapt tegen de thuisploeg Zeester, deze vissersmannen hadden daarvoor tegen Baflo gewonnen en 0-0 gelijk gespeeld tegen ZEC. De Zoutkampers begonnen sterk aan de wedstrijd alleen wisten ze de uitstekend keepende John niet te passeren. John speelde net als PSV ( ziet er niet echt fraai uit, maar altijd geluk aan hun zijde)! Ook deze wedstrijd was het bewijs dat de Eenrumers het van het tikkie takkie voetbal moeten hebben en zo rondde Herald ook in deze laatste wedstrijd een prachtige aanval opgezet door Gerke en uiteindelijk prachtige gecombineerd door Luidolf en Emiel keurig af. Met deze treffer won Eenrum ook haar laatste wedstrijd en begon het dus meer dan uitstekend uit de competitie.

Zoals gezegd, Frank was inmiddels warm genoeg om heerlijk aan de derde helft te kunnen beginnen, Willem ( de mythe) deed zijn naam weer volledig eer aan. MYTHE; 1) Epiek 2) Fabel 3) Fabelleer 4) Fictie 5) Fictief verhaal 6) Fictief verhaal over een volk en zijn godsdienst 7) Gefantaseerd verhaal 8) Gesproken woord of verhaal 9) Godenverhaal 10) Kletspraat 11) Mythologisch verhaal 12) Ongegrond verhaal 13) Overgeleverd verhaal 14) Overlevering 15) Praatje zonder grond 16) Sage 17) Verdichtsel 18). Bron: mijnwoordenboek.nl. Emiel van Kampen lied andermaal zien dat hij nooit weer het niveau van voor zijn blessure heeft kunnen halen, welke van de blessures is niet bekend. Luidolf Faber speelde op hoog niveau met de nadruk op hoog, broer , broerder , beroerdst  Martinus Faber was meer dan uitstekend op de linkerflank. Hij speelde bekeken en speelde een praktisch (Praxis) foutloze avond. Herald Jansen benutte 4 van de 12 kansen en dat is gezien zijn statistieken uit het verleden meer dan behoorlijk. Steven Langeland wist vooral hard te schieten vanuit de tweede lijn het richting geven blijkt dan toch weer het lastigste. Dan John Visser, hij hield de nul en dat is op zichzelf best bijzonder voor deze ploeg. Op onnavolgbare wijze wist hij z’n eigen slippertjes in de defensie onschadelijk te maken. Peter Smits, de kilometer vreter op het middenveld, z’n fluwelen linkerbeen had hij ditmaal thuis gelaten, maar met rechts komt ie af en toe ook aardig voor de dag.

Uiteindelijk zorgde weer een uitstekende derde helft voor een prima afsluiting van deze voetbalavond, kort samengevat; bij tijden het oogstrelende combinatiespel van Ajax van de afgelopen weken, het mazzelvoetbal van PSV en het onverzettelijke van FC Groningen. Op naar 26 april dan spelen de mannen thuis, met een behoorlijk uitgedunde selectie, maar liefst 5 afwezigen door vakanties en tel daar nog 3 voor in te calculeren blessures bij op.

Bestuurswijziging en vrijwilligers gezocht!

Per 1 maart jongstleden is onze Voorzitter Jannes de Vries gestopt als voorzitter zoals afgesproken op de ledenvergadering van november 2018. Deze functie wordt nu waargenomen door Interim Voorzitter Sandra Komrij. Tevens zijn Remco Vos en Eric Schoenmakers op de ledenvergadering benoemd als bestuurslid en Kor Nienhuis is afgetreden.

Een vereniging als VV Eenrum kan niet zonder vrijwilligers bestaan en er is nog plek bij de volgende commissies:
– Jeugdcommissie
– Algemeen Bestuur
– Scheidsrechtercoordinator
– Ledenadministratie
– Jeugdtrainer / begeleider

Bij belangstelling graag mailen naar algemeenbestuur@vveenrum.nl

07-04-19 Eenrum-Engelbert

Eenrum 1 in nieuwe outfit!

Op de overwinning viel uiteindelijk niets af te dingen, maar oh, oh, oh: wat maakte Eenrum het zichzelf weer moeilijk. Engelbert werd voor rust bij vlagen weggespeeld, maar van de zeven riante kansen benutte de thuisploeg er slechts twee. Slap ingrijpen achterin leidde tot evenzovele tegentreffers, maar in een spannende tweede helft kwam de zege toch nog terecht bij de ploeg die daar het meest recht op had.

Zoals beschreven, Eenrum was voor de thee heer en meester. Blijkbaar geïnspireerd door de door AutoFirst garage Haring aangeboden nieuwe outfit had de defensie van de bezoekers het zwaar te verduren. Rutger Kuil opende echter namens de gasten de score, waarna Sigmar van der Tuuk en Siebrand Solinger de roodbaadjes langszij en op voorsprong brachten. Marvin Koning bepaalde de ruststand op 2-2. Na de pauze kwam Engelbert beter uit de kleedkamer, hetgeen na tien minuten via Henri Groenbroek resulteerde in een treffer. Hierna ontspon zich onder de werkelijk uitstekende leiding van scheidsrechter Willem Jan Kimp uit Harlingen een meer spannende dan fraaie strijd. In de laatste tien minuten stelde Eenrum via David Albert Villalta en Bobo Miedema de zege dan toch nog veilig.

EKC 2 dames in tweede helft onderuit

De wedstrijd van de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 6 april op sportpark Eenrum tegen SV Bedum 3 uit het gelijknamige dorp was er één van twee gezichten. Uit had EKC nipt met 2-2 gelijk gespeeld maar nu wilde men meer. Men miste een flink aantal speelsters zodat Linda Faber en Christina Prins van Eenrum VR3 aan de selectie werden toegevoegd evenals Maud Diemer van Eenrum MO17. Onder leiding van scheidsrechter T. Knol uit Dokkum was geen van beide elftallen echt dominerend. De eerste beter kansen waren wel voor EKC maar het was Bedum dat in de 19e minuut de leiding nam toen EKC één hunner aanvallen niet goed weg werkte: 0-1. Evenwel was EKC hier niet van onder de indruk want twee minuten later lag het leer aan de andere kant in het net. Chantal Hofman brak over rechts door en noteerde de 1-1. EKC zette nu wat meer druk naar voren wat in de 26e minuut opnieuw positief beloond werd. Vanaf de rechterflank gaf Chantal Hofman een goede voorzet die door Nina Korhorn werd binnen geschoten: 2-1. Evenwel wist EKC dit helaas niet vast te houden want een minuut later stond het alweer 2-2. Evenwel gaf EKC het nog niet op en wist wederom in de 32e minuut op een voorsprong te komen. Een zeer goed geplaatste voorzet van Chantal Hofman werd nu door Annika Werkman vol op de slof genomen en binnen geschoten: 3-2. Helaas wist EKC ook nu deze voorsprong niet vast te houden want in de 44e minuut lukte het Bedum wederom om na een uitgespeelde aanval op 3-3 te komen wat het tot de rust bleef.

Na de rust leek het er aanvankelijk op dat EKC haar spel van de eerste helft zou doorzetten. Het kreeg een paar goede mogelijkheden maar wist deze niet af te maken. Aan de andere kant wist ook keepster Maaike Adema alle inzetten nog te keren. Toch kwam Bedum allengs meer opzetten en zakte EKC meer en meer in. De afstraffing kwam in de 71e minuut toen een corner via de paal binnen sloeg: 3-4. Toen drie minuten later de EKC-defensie halfslachtig ingreep en de 3-5 viel was het gebeurt. EKC was niet meer bij machte om nog iets terug te doen en incasseerde in de 93e minuut ook nog eens de 3-6 wat ook de eindstand werd. Het was zoals in het begin vermeld een wedstrijd met twee gezichten: een redelijk tot goede eerste helft gevolgd door een matige tot slechte tweede helft. Komende zaterdag gaat het naar GV Groen Geel 4 in Groningen.

EKC 2 – SV Bedum 3 3-6 (3-3). 19. SV Bedum 0-1; 21. Chantal Hofman 1-1; 26. Nina Korhorn 2-1; 27. SV Bedum 2-2; 32. Annika Werkman 3-2; 44. SV Bedum 3-3; 71. SV Bedum 3-4; 74. SV Bedum 3-5; 93. SV Bedum 3-6.

Scheidsrechter: T. Knol (Dokkum)

EKC 2: Inge Mulder, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Maaike Remijn, Marlies Tammens, Maaike Adema, Nikki Werkman, Annika Werkman, Eva Pijpstra, Liesanne Tammens, Christina Prins, Linda Faber, Maud Diemer, Nina Korhorn.

EKC weet overwinning niet over de streep te trekken

De voetbalsters van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) troffen zaterdag 6 april op sportpark Eenrum het lager geklasseerde GSVV The Knickerbockers 2 uit Groningen. Uit had EKC met 4-1 verloren dus men wilde revanche en ook waren de drie punten nodig om wat verder bij de promotie/degradatiewedstrijden weg te komen. Het mocht echter niet zo zijn. Onder leiding van scheidsrechter F. van der Heide uit Niekerk kwam EKC gelijk al onder zware druk te staan en bleef het ternauwernood overeind. Echter een afstandsschot in de 13e minuut betekende 0-1 voor de stadjers. Nu moest EKC in feite komen maar het had het drukker met het tegenhouden van Knickerbockers dan dat het zelf aanvallend iets terug kon doen. Pas in de 33e minuut lukte het EKC om toch langszij te komen. Marjon Bos vond Sarah Rijzinga die de keepster omspeelde en de 1-1 noteerde. Een minuut later stond EKC ineens aan de leiding toen de bal bij Marjon Bos terecht kwam die hier wel raad mee wist: 2-1. Maar zo snel de thuisploeg een voorsprong nam zo snel gaf men het ook weer weg toen Knickerbockers in de 35e minuut nu op hun beurt langszij wist te komen: 2-2. Intussen was Michelle Koster in de 33e minuut vervangen door Chantal Hofman. Toch lukte het EKC om nog in de eerste helft de leiding weer te nemen. Een verkeerde uittrap van de studentenkeepster in de 45e minuut werd door Sarah Rijzinga onderschept en tot doelpunt gepromoveerd: 3-2. Dit werd uiteraard ook de ruststand.

Na de rust bewoog het spel heen en weer zonder dat één van beide partijen echt door drukte. Wel kwam Knickerbockers wat meer opzetten maar echte schade leverde dit evenwel nog niet op. Aan de andere kant wist ook EKC haar voorsprong niet verder uit te bouwen wat zeker de nekslag voor de studentes zou zijn geweest. In de 67e minuut kon Joni Lukkien niet verder en kwam de van een reis naar Australië teruggekeerde Marije Roelink in het veld. Het bleef ongemeen spannend daar EKC ook fouten begon te maken waardoor Knickerbockers heel dichtbij kon komen. Echter EKC bleef met veel kunst en vliegwerk overeind en kwam enkele malen goed weg. Aanvallend had EKC echter niets meer in de melk te brokkelen maar het wist haar voorsprong vast te houden. Echter de druk van Knickerbockers dat toch wat vrijer en rustiger speelde dan de gastdames werd groter en groter. Toch leek het dat EKC de drie punten in huis kon houden toen de 90e minuut aanbrak. Een verkeerde keuze in de defensie leidde alsnog tot 3-3. Nog even probeerde EKC de bakens te verzetten maar het bleef 3-3 waarmee EKC eigenlijk niet veel opschoot. Net als tegen Sint Annaoarochie (2-2) wist EKC ook nu niet de overwinning over de streep te trekken. Daar de naaste concurrenten onderin ook allen gelijk speelden veranderde er niets op de ranglijst. Komende zaterdag zal er uit bij VVK in Groningen toch wel weer eens drie punten gepakt moeten worden.

EKC – GSVV The Knickerbockers 2 3-3 (3-2). 13. TKB 0-1; 32. Sarah Rijzinga 1-1; 33. Marjon Bos 2-1; 35. TKB 2-2; 45. Sarah Rijzinga 3-2; 93. TKB 3-3.

Scheidsrechter: F. van der Heide (Niekerk)

EKC: Emma Postma, Nicky Knol, Marjon Bos, Rebecca Postma, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga, Nikki Werkman, Michelle Koster (33. Chantal Hofman), Joni Lukkien (67. Marije Roelink), Irene Bos.