EKC 2 dames verslaan Rood Zwart Baflo

In Baflo speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) 2 zaterdag 21 april tegen de plaatselijke trots Rood Zwart Baflo. In Eenrum won EKC met 6-1 en gezien de uitslagen en het vertoonde spel van de laatste weken zou het ook deze keer geen probleem moeten zijn. De Tammens zussen waren afwezig maar Marjon Bos en Marije Roelink waren aan de selectie toegevoegd. Ook Rood Zwart Baflo kende wat afwezigen. Keepster Marjolein Buma is nog steeds geblesseerd en voor haar stond Marina Bakker op het doel. Ook was spits Joni Huizingh op de training geblesseerd geraakt dus ook zij ontbrak. Onder de goede leiding van scheidsrechter P. Wieringa was EKC als eerste voorin gevolgd door Rood Zwart Baflo. Het was evenwel de thuisploeg dat al na 3 minuten de leiding nam. Odalis Buijs ontfutselde de bal aan EKC-verdedigster Sanne Werkman en schoot de 1-0 binnen achter keepster Maaike Adema. Nu moest EKC op zoek na de gelijkmaker wat in de 10e minuut lukte. Anouk Koster zette van de linkerflank voor en Chantal Hofman knalde de 1-1 binnen. EKC wilde meer en in de 17e minuut was het dan ook alweer raak. De bal viel in de kluts voor het Bafloër doel in de voeten van Chantal Hofman die heel beheerst en rustig de 1-2 noteerde. Rood Zwart Baflo probeerde wat terug te doen maar EKC was duidelijk de meer dominerende partij. Zo nu en dan kwam de thuisploeg er door maar de zwakke inzetten werden eenvoudig door keepster Adema opgepakt. Aan de andere kant lukte het ook EKC vooreerst niet om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Een vrije trap van Joni Lukkin ging over en een vrije trap van Marjon Bos belandde via Inge Mulder en Janneke Rietema in de handen van keepster Bakker. Nadat EKC-keepster Adema ingreep was het weer de beurt aan EKC in de 34e minuut. Marjon Bos vond Janneke Rietema die de bal tegen de lat schoot waarna Bos vervolgens over schoot. EKC werd wel meer de aandringende partij maar succes leverde dit vooreerst nog niet op. Een corner van Chantal Hofman en een goede voorzet van Janneke Rietema kregen geen vervolg en wat later schoor Hofman naast en liep vast op keepster Bakker. Via Marjon Bos en Chantal Hofman kwam het leer bij Inge Mulder maar ook zij schoot over. Echter in de 43e minuut gooide EKC de wedstrijd op slot. Vanaf de rechterflank gooide Marjon Bos de bal voor het doel alwaar Janneke Rietema de 1-3 binnen tikte. Even leek Rood Zwart Baflo hierna wat terug te willen doen maar keepster Maaike Adema pareerde beide pogingen zodat het bij de rust nog 1-3 stond.

Na de rust was de thuisploeg als eerste voorin maar al gauw nam EKC het initiatief weer over wat zich na 2 minuten alweer uit betaalde. Janneke Rietema gaf de voorzet en Chantal Hofman scoorde haar derde treffer van die middag: 1-4. Daarna was EKC wel meer voorin maar de aanvalskracht nam meer en meer af. Zo schreed de wedstrijd voort in een rustig tempo met een controlerend EKC en een onmachtig Rood Zwart Baflo. Toch kwam Rood Zwart Baflo in de 89e minuut alsnog op 2-4. Een afstandsschot van Liza Huizingh vloog over keepster Adema in het doel. Het bleef hier verder bij zodat EKC de 2-4 wederom de drie punten naar huis nam. Woensdag 25 april wacht de uitwedstrijd tegen het sterke SV Bedum 3 (aanvang 19.45 uur).

 

Rood Zwart Baflo – EKC 2 2-4 (1-3). 3. Odalis Buijs 1-0; 10. Chantal Hofman 1-1; 17. Chantal Hofman 1-2; 43. Janneke Rietema 1-3; 47. Chantal Hofman 1-4; 89. Liza Huizingh 2-4.

Scheidsrechter: P. Wieringa (Baflo)

EKC 2: Yaël Folkers, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Sanne Werkman, Marije Roelink, Chantal Hofman, Mila Bolt, Janneke Rietema, Marjon Bos, Marijn Nienhuis.

 

 

 

22-04-18 Froombosch-Eenrum

Froombosch-Eenrum werd in Eenrum gespeeld met zondag aanstaande de return (nog een inhaalwedstrijd van de eerste periode) in Froombosch. Dit omdat op het sportpark van de lijstaanvoerder dan een grasbaanrace op het programma staat. De roodhemden waren aanvankelijk heer en meester en leken een makkelijke middag te hebben, zeker nadat het binnen een half uur middels twee strafschoppen van Nick Rijzinga al “0-2” stond. Er werden echter veel kansen om zeep geholpen. Nadat Tim Schreijer fraai voor de aansluitingstreffer had gezorgd bracht Roy Kamps vlak voor rust de marge weer op twee.

Na de pauze opnieuw een fraaie treffer van de blauwhemden die de spanning terug bracht. Kevin Huizinga haalde van afstand vernietigend uit. Even wankelden de De Marnebewoners, maar zes minuten na de 2-3 zorgde Bobo Miedema weer voor twee doelpunten verschil. Het duel was sportief te noemen. Niettemin werden er door scheidsrechter Groenewegen liefst zeven gele kaarten uitgedeeld, waarvan twee aan Bart Wiltjer van Froombosch. Uiteindelijk werd het na treffers van Bobo Miedema en Roy Kamps 2-6. Volgende week gaan de ploegen dus op herhaling in Froombosch, waarna Eenrum in één van de dan vier achter elkaar geplande thuiswedstrijden het kampioenschap in 5D hoopt binnen te halen.

Belangrijke zege EKC dames op SIOS

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hebben woensdagavond 17 april in Sauwerd een zeer belangrijke overwinning behaald op hekkensluiter SIOS. Thuis had EKC gewonnen met 2-1 en nu was een zege noodzakelijk om uit de onderste regionen weg te komen en het gevaar van degradatie/promotiewedstrijd te ontlopen. Sarah Rijzinga en Emma Postma waren afwezig maar daar tegenover deed Janet Toonder weer mee. Vanuit het tweede elftal stonden Joni Lukkin en Chantal Hofman in de basis. Laatstgenoemde zou een zeer belangrijke rol gaan spelen. Zowel EKC als SIOS zochten de aanval echter in een laag tempo. Het eerste schot op doel was van Irene Bos na 3 minuten maar keepster Marieke Haaksema lag in de weg. Na een aanval van SIOS was het weer de beurt aan EKC maar twee corners van Chantal Hofman werden niet benut en Hofman stuitte zelf op de keepster Haaksema. Vervolgens kende SIOS een goede fase maar zowel Elsbeth de Haan als Trienke de Haan schoten naast. In de 16e minuut kon bij SIOS Charlotte Datema niet verder en werd vervangen door Marjolein Datema. SIOS bleek een stugge ploeg voor EKC dat onzeker voetbalde. In het verdedigen nam SIOS geen risico en schoot de bal veelvuldig over de zijlijn. Nadat een corner van Chantal Hofman was weggewerkt en keepster Nicky Bos eveneens uitkomst moest bieden sloeg EKC in de 27e minuut toe. Irene Bos passte op Rebecca Postma die van de rechterflank voorzette. Chantal Hofman pikte deze op en schoot de 0-1 binnen. Na een niet benutte corner van Hofman en een voorzet van Gretha Annema die door keepster Haaksema werd onderschept was het de beurt aan SIOS maar ook zij – o.a. Kim Nanninga – benutte haar mogelijkheden niet zodat het bij de rust nog 0-1 stond.

Na de rust zette SIOS gelijk druk en even stond EKC onder behoorlijke druk. Een vrije trap belandde op de knie van keepster Nicky Bos waarna de corner daarna niets opleverde. Vervolgens schoot Kim Nanninga de bal ook nog eens over. EKC worstelde zich onder deze druk uit en zag Irene Bos vastlopen en de inzet van Rebecca Postma in handen van keepster Haaksema belandden. Het spel bewoog heen en weer en was behoorlijk spannend want de 0-1 voorsprong voor EKC was zeer klein en constant in gevaar. Trienke de Haan zag haar schot echter naast gaan. In de 54e minuut wisselde EKC-coach Joost Gerdez Desie Tjoelker voor Michelle Koster. SIOS bleef gevaarlijk maar EKC bleef overeind zij het met de nodige moeite en soms op moeilijke wijze. Dit werd ook veroorzaakt door de spanning die op de wedstrijd stond. Beide ploegen lieten ook de nodige mogelijkheden liggen. Zo waren Gretha Annema – na een tweetal corners van Chantal Hofman -, Janet Toonder en Hofman zelf onfortuinlijk. Aan de andere kant lag keepster Nicky Bos Sauwerder resultaat succesvol in de weg. In de 69e minuut zond Michelle Koster Chantal Hofman in de diepte maar keepster Haaksema greep nu eveneens goed in. Twee minuten later kon Janet Toonder na de derde krampaanval niet verder en werd vervangen door Marije Roelink. Het bleef spannend en SIOS kreeg in de 74e minuut een mogelijkheid langszij te komen maar Rosanne Datema schoot haar vrije trap over. Een minuut later sloeg EKC wel toe. Irene Bos vond Chantal Hofman die op snelheid doorging en keepster Haaksema passeerde: 0-2. SIOS gaf echter niet op en de EKC-defensie moest dan ook alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen want mocht SIOS dichterbij komen dan kon de hele wedstrijd weer kantelen. Gelukkig wisten de verdedigsters Wendy Reitsma, Nicky Knol, Gretha Annema en Dinie Bouius alles goed weg te werken. Het bleef spannend en alhoewel SIOS lichtmasten aan had waren er wel wat donkere vlakken in het veld waar beide elftallen wel wat last van hadden. Ook leek het alsof de scheidsrechter in de ogen van EKC de thuisploeg toch wat meer bevoordeelde dan nodig. Echter dit leverde EKC geen averij op. Voorin mistte EKC nu een echte afmaakster. In de 91e minuut kwam Charlotte van Dort er nog in voor Rebecca Postma maar na één balcontact floot de scheidsrechter vrij kort daarna af en waren de drie punten binnen voor EKC dat door dit resultaat naar de 6e plaats stijgt en nu duidelijk meer afstand neemt van de onderste regionen. Komende dinsdag gaat het naar Nieuw Roden.

 

SIOS – EKC 0-2 (0-1). 27. Chantal Hofman 0-1; 75. Chantal Hofman 0-2.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter SIOS

SIOS: Marieke Haaksema, Aranka Huisman, Boukje de Haan, Elsbeth de Haan, Trienke de Haan, Kim Nanninga, Charlotte Datema (16. Marjolein Datema), Geerte Kwant, Rosanne Datema, Martina Zandbergen, Hilma Brinkhuizen, Elise de Haan, Karin de Haan, Marijke Geertsema, Larissa Dijk.

EKC: Nicky Bos, Desie Tjoelker (54. Michelle Koster), Rebecca Postma (91. Charlotte van Dort), Wendy Reitsma, Gretha Annema, Nicky Knol, Dinie Bouius, Irene Bos, Joni Lukkin, Chantal Hofman, Janet Toonder (71. Marije Roelink).

 

 

EKC 2 dames verslaan OKVC

Op een warme woensdagavond 18 april speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen in Oldehove tegen de plaatselijke trots OKVC. Thuis had EKC met 4-1 gewonnen en gezien de staat van het elftal in 2018 moest dit ook nu wel te doen zijn. Wel mistte EKC haar topscoorder Chantal Hofman en Mila Bolt maar daartegen over stond de rentree van Marjon Bos die sinds 4 november tijdens de wedstrijd Winsum VR1-EKC VR1 geblesseerd was geraakte en Desie Tjoelker die ook nog speelgerechtigd was voor het tweede elftal. Het warme weer drukte het tempo en geen van beide elftallen kon een overwicht opbouwen. Het spel bewoog dan ook op en neer. Dan was OKVC weer eens voorin en dan EKC weer alhoewel de gasten wel de betere kansen hadden. In de 3e minuut vond Marijn Nienhuis Charlotte van Dort maar zij stuitte op de keepster. Vervolgens  moest EKC-keepster Maaike Adema tweemaal ingrijpen waarna EKC het weer eens mocht proberen. In de 10e minuut stuitte Charlotte van Dort tweemaal op de keepster. De gasten speelden wat onrustig waardoor OKVC kon blijven komen. Ook zij kreeg enkele goede kansen. Zo ging een schot in de 16e minuut hoog over maar werd een minuut later net de lat geraakt terwijl weer een minuut hierna keepster Adema ingreep. EKC bleef een opening zoeken maar het schot van Charlotte van Dort werd gekeerd en Maaike Remijn schoot over. Aan de andere kant was de defensie van EKC te weten Marlies Tammens, Joni Lukkin, Iris Knol en Liesanne Tammens paraat zodat ook OKVC er niet doorkwam. In de 38e minuut vond Desie Tjoelker Charlotte van Dort maar zij stuitte wederom op de keepster. In de 41e minuut nam EKC alsnog de leiding. Maaike Remijn speelde de keepster uit en tikte de 0-1 binnen. Twee minuten later kwam OKVC weer langszij. Keepster Adema poogde de inzet nog te stoppen maar het leer vloog over haar handen alsnog in het doel: 1-1. Dit bleef het tot de rust.

Na de rust speelde Marjon Bos na 5 maanden afwezigheid weer mee met EKC en dat ging haar goed af. Ook nu zag het publiek twee aanvallende ploegen in een niet al te hoog tempo. Al na 3 minuten vond Anouk Koster Marjon Bos maar zij stuitte op de keepster. Aan de andere kant bracht eerst Sanne Werkman uitkomst en vervolgens keepster Maaike Adema. Nadat Desie Tjoelker naast schoot en een tweetal corners van Maaike Remijn geen vervolg kregen was het in de 58e minuut wel ineens raak voor EKC. Anouk Koster ontving de bal, ging door en noteerde de 1-2. Nu wilde EKC meer en nadat Maaike Remijn na een corner van Romy Rijzinga nog over kopte viel in de 62e minuut alsnog het doelpunt. Na een corner van Maaike Remijn kopte Desie Tjoelker raak: 1-3. Beide ploegen deden er nog van alles aan om de stand in hun voordeel te wijzigen zonder daarbij echt de overhand te krijgen. In de 72e minuut vond Anouk Koster wederom Marjon Bos maar nu was de paal de spelbreker. Toch waren ook nu de betere kansen voor EKC. Op een voorzet van Romy Rijzinga was de keepster van OKVC net sneller dan Anouk Koster, Desie Tjoelker en dezelfde Romy Rijzinga schoten nog naast. De thuisploeg probeerde ook wel wat maar op die momenten dat het nodig was stond daar keepster Maaike Adema dus dit leverde OKVC niets op. In de 84e minuut passte Marjon Bos op Desie Tjoelker maar op haar inzet wist de OKVC-keepster net te redden. De laatste kans was voor Sanne Werkman die haar vrije trap naast zag gaan. Zo bleef het 1-3 voor EKC 2 dat met een gestage opmars bezig is in haar klasse. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Rood Zwart Baflo.

 

OKVC – EKC 2 1-3 (1-1). 41. Maaike Remijn 0-1; 43. OKVC 1-1; 58. Anouk Koster 1-2; 62. Desie Tjoelker 1-3.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter OKVC

EKC 2: Yaël Folkers,  Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Sanne Werkman, Romy Rijzinga, Desie Tjoelker, Marjon Bos, Marijn Nienhuis.

18-04-18 Eenrum-Yde de Punt

Eenrum won na een moeizaam begin alsnog simpel van Yde de Punt. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk een ruime 7-0. Met dit resultaat kwamen de De Marne bewoners ook in punten weer aan de leiding van zondag 5D, terwijl Yde de Punt ondanks de nederlaag nog steeds mag blijven hopen op de tweede periodetitel.

Na een half uur van over en weer aftasten met veel ballen terug spelen op een teamgenoot om balverlies te voorkomen en een paar schoten voorlangs van beide ploegen brak Roy Kamps met een droge schuiver de ban. Vlak voor rust leken de bezoekers na zwak uitverdedigen langszij te komen. Aanvoerder Mark Koops zag zijn inzet via de binnenkant van de paal helaas voor hem en zijn team niet doel treffen.

Na de thee voetbalde er maar één ploeg: Eenrum. Nu over beide vleugels spelend en met de drang naar voren was het na zes minuten raak. Bobo Miedema zorgde voor de tweede treffer. Nadat Roy Kamps koppend de derde treffer aantekende was de ban gebroken. Tim Spijk kon twee maal vrij simpel binnen tikken. Sybolt Lindenbergh tekende voor het halve dozijn, waarna opnieuw Spijk in de laatste actie voor het eindsignaal voor de zevenklapper zorgde.

15-04-18 Warffum-Eenrum

Eenrum liep tegen de eerste nederlaag van de competitie aan. Steekgenoot Warffum troefde de bezoekers, waar weinig spelers hun normale niveau haalden, met name op inzet en felheid af. De twee doelpunten en een zee van overigens eerlijk over beide teams verdeelde acht gele kaarten, waarvan vele onnodig wegens commentaar op de leiding, vielen na de pauze.

In de eerste helft gebeurde er niet al te veel voor de doelen. De thuisploeg kreeg iets grotere mogelijkheden om te scoren, maar de brilstand was terecht. Het wachten was op het eerste doelpunt. Eenrum speelde te veel de lange bal om echt gevaarlijk te worden, maar die goal zou vanzelf komen. Toch? Uit een hoekschop via de voet van Bartel Klinkhamer werd het echter 1-0 voor de thuisploeg. De roodbaadjes kregen in een mini-stormloop weliswaar enige kansen, maar voetbalden de hele middag zonder veel overtuiging. Vlak voor tijd bepaalde Gert-Jan Dijkhuizen uit een vrije trap de eindstand op 2-0.

Komende woensdag maakt het in de tweede periode zeer goed spelende Yde de Punt zijn opwachting in Eenrum. Een niet te onderschatten tegenstander, maar die zal na deze matige vertoning tegen Warffum zeker beter benaderd worden. Anders maken de roodbaadjes het zichzelf nog bijzonder moeilijk op de weg naar het fel begeerde kampioenschap.

EKC onderuit tegen Helpman

In Groningen traden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 14 april aan tegen het hoger geklasseerde Helpman. Thuis had EKC met 1-3 verloren. Het speelde nu zonder de zieke Janet Toonder. In de eerste helft ging het prima. Het aanwezige publiek zag twee aanvallende ploegen die elkaar aardig in evenwicht hielden. Beide ploegen kregen ook wat kansen die onbenut bleven. Een afstandsschot van Helpman in de 10e minuut ging naast en aan de andere kant was de eerste kans voor EKC in de 9e minuut toen een vrije trap van Wendy Reitsma geen vervolg kreeg. Vier minuten wilde Reitsma na een corner van Sarah Rijzinga inkoppen maar de Helpman-keepster zat er net tussen. In de nastoot was ook Nicky Knol onfortuinlijk. Diezelfde Knol bracht in de 17e minuut uitkomst na een vrije trap van Helpman op de rand van het 16metergebied. Beide ploegen speelden duidelijk naar voren. Irene Bos vond Sarah Rijzinga die op de keepster stuitte (21.). Even later was Emma Postma de aangeefster maar stond de Helpman-keepster Rijzinga weer in de weg (28.) en ook een voorzet van Irene Bos was een prooi voor de doelwachster. Aan de andere kant schoot Helpman eerst naast, zag daarna Desie Tjoelker ingrijpen en stuitte vervolgens op keepster Nicky Bos. Tegen het einde van de eerste helft kwam Helpman wat meer opzetten en kreeg enkele vrije trappen mee en drie corners op rij die weliswaar gevaar stichtten maar geen treffers opleverden. In de 44e minuut leek EKC er dicht bij toen Dinie Bouius Irene Bos vond maar haar afstandsschot werd een prooi van de Helpman-goalie. Zo stond het bij de rust nog 0-0.

EKC begon de tweede helft stukken minder dan de eerste. Helpman zat gelijk al meer voorin en EKC kwam er moeilijk uit. Gelukkig voor EKC wist Helpman geen gebruik te maken van het falen van de gasten. Ook was keepster Nicky Bos op dreef en pakte alle ballen. In de 52e minuut kreeg EKC een tegenvaller te verwerken. Aanvalster Sarah Rijzinga viel geblesseerd uit en werd vervangen door Michelle Koster. Helpman bleef nu de bovenliggende partij en EKC moest meer en meer verdedigen. Aanvallend lukte praktisch niets meer maar verdedigend liep alles nog naar wens. Zo werkten Desie Tjoelker, Nicky Knol, Gretha Annema, Wendy Reitsma en keepster Nicky Bos alle Helpman-ballen weg. Echter in de 61e minuut ging het alsnog mis. In een poging om een aanvalster van Helpman af te stoppen legde Wendy Reitsma haar binnen de beruchte lijnen neer. De strafschop werd door Helpman verzilverd: 1-0. EKC probeerde wat terug te doen maar mistte stootkracht. Het kon geen druk zetten en Helpman had dan ook weinig moeite met de aanvallen van de combinatie. Aan de andere kant gaf ook EKC niets meer weg. In de 82e minuut kwam Marijn Nienhuis erin voor Marije Roelink. In de slotfase waren er nog wat kansen voor EKC maar een vrije trap van Dinie Bouius ging net naast, Irene Bos schoot van afstand over, het schot van Emma Postma werd geblokt en een laatste corner van Rebecca Postma werd weggekopt zodat het 1-0 bleef en EKC weer met lege handen stond. Het moet nu weer naar beneden kijken. Weliswaar is er geen directe degradatie maar de nummers 10 en 11 spelen wel nacompetitie. Dinsdag 17 april spelen de dames in Sauwerd tegen hekkensluiter SIOS. Drie punten zouden dan van harte welkom zijn.

 

Helpman – EKC 1-0 (0-0). 61. Helpman 1-0 (pen.).

Scheidsrechter: J.G. May (Groningen).

EKC: Nicky Bos, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Emma Postma, Sarah Rijzinga (52. Michelle Koster), Wendy Reitsma, Gretha Annema, Nicky Knol, Dinie Bouius, Irene Bos, Marije Roelink (82. Marijn Nienhuis).

 

EKC 2 dames ruim langs Winsum 3

Op woensdagavond 11 april speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) 2 in Winsum tegen hekkesluiter Winsum 3. EKC was aan haar stand min of meer verplicht dit winnend af te sluiten en het deed dat dan ook. Het ging niet altijd met mooi voetbal maar het kwaliteitsverschil kwam gezien de stand op de ranglijst wel duidelijk naar voren. EKC speelde duidelijk meer naar voren dan de gastdames wat na 2 minuten al in succes resulteerde. Chantal Hofman ontving de bal, speelde de keepster uit en schoof de 0-1 binnen. EKC bleef meer voorin maar liet ook mogelijkheden onbenut. Joni Lukkin zag haar inzet gestopt, een corner van Anouk Koster kreeg geen vervolg en Chantal Hofman raakte de lat. Winsum kwam er sporadisch uit. Zo vloog een corner van hun in de 14e minuut voorlangs en pakte keepster Christina Prins vier minuten later een inzet van Winsum. Tussendoor had Hofman alweer de keepster van de thuisploeg uit getest. In de 20e minuut bood keepster Prins uitkomst waarna Joni Lukkin de bal tot corner verwerkte. Winsum wist hier niets mee te doen. Nadat EKC nog een keer overschoot en Maaike Remijn dit ook nog eens deed was het in de 32e minuut wel weer raak. Weer werd Chantal Hofman aangespeeld en zij faalde nu niet: 0-2. Twee minuten later scoorde Hofman opnieuw na een pass van Sanne Werkman maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd. Het was even Winsum dat gebruik maakte van fouten in de EKC-defensie en in de 38e minuut de aansluiting vond: 1-2. Ze mocht hieraan maar korte tijd plezier beleven want een minuut later stond de marge alweer op twee. Via Charlotte van Dort, Chantal Hofman en Iris Knol kwam de bal weer bij eerstgenoemde die via onderkant lat de 1-3 noteerde. EKC bleef komen maar voor de rust waren Inge Mulder, Chantal Hofman en Maaike Remijn onfortuinlijk.

De tweede helft was twee minuten oud toen de 1-4 in het scoreboekje van een overigens goed leidende scheidsrechter D. Werkman stond. Chantal Hofman nam een corner en in de kluts zat Ryanne Bakker er ook nog tussen maar maakte Hofman het karwei zelf af: 1-4. Weer een minuut later zorgde Hofman ook voor de 1-5 na goed aan gespeeld te zijn. Daarna bleef EKC de bovenliggende partij maar wilde het voorin niet echt meer lukken. Winsum begon er ook iets meer uit te komen maar werd nooit echt gevaarlijk voor de combinatie. Wel spatte een schot van hun in de 55e minuut op de lat uit een. Ook moest keepster Christina Prins enkele malen ingrijpen maar verder was het EKC dat de klok sloeg. Alleen werd dit niet uit betaald. Dit begon al in de 50e minuut toen Maaike Remijn na een corner van Chantal Hofman over kopte. In de 55e minuut na het schot van Winsum op de lat kwam de bal via Charlotte van Dort en Chantal Hofman voor het Winsum-doel maar was Ryanne Bakker net te laat. EKC bleef zoeken naar een opening. Hofman zelf testte in de 63e minuut de deklat van het Winsumer doel en liet Sanne Werkman 11 minuten later ook een mogelijkheid onbenut. Even leek Winsum iets meer op te komen maar EKC had dat al vrij snel weer onder controle. De EKC-defensie onder leiding van Marlies Tammens gaf niets meer weg. Yaël Folkers liep nog vast waarna twee corners van Maaike Remijn eveneens geen vervolg kregen. Uiteindelijk viel in de 87e minuut de 1-6 eindstand. Een ingooi van Iris Knol belandde via-via bij Mila Bolt die succesvol uithaalde.  Hiermee behield EKC 2 haar ongeslagen status in 2018 en mag het op woensdag 18 april in Oldehove om 18.45 uur aantreden tegen OKVC. Het publiek wordt dan ook zeer op prijs gesteld.

 

Winsum 3 – EKC 2 1-6 (1-3). 2. Chantal Hofman 0-1; 32. Chantal Hofman 0-2; 38. Winsum 1-2; 39. Charlotte van Dort 1-3; 47. Chantal Hofman 1-4; 48. Chantal Hofman 1-5; 87. Mila Bolt 1-6.

Scheidsrechter: D. Werkman (Winsum).                                          

EKC 2: Yaël Folkers,  Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Anouk Koster, Maaike Adema, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Charlotte van Dort, Chantal Hofman, Mila Bolt, Joni Lukkin, Maaike Remijn, Iris Knol, Minke Bergstra, Sanne Werkman, Christina Prins.

 

 

 

EKC onderuit tegen Groen Geel

Op dinsdagavond 10 april speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) nu in Kloosterburen tegen het hoger geklasseerde GV Groen Geel uit Groningen. Uit werd het nog 1-1 maar deze keer ging het helemaal mis. Nadat het aanvankelijk aardig gelijk op ging kwam Groen Geel naderhand steeds meer opzetten. De gasten speelden compact waardoor EKC geen kans zag de defensie te slechten. Ook stond de keepster van Groen Geel altijd net op de juiste plaats. Aan de andere kant wist ook keepster Nicky Bos vooralsnog erger te voorkomen maar in de 19e minuut draaide een corner in één keer binnen: 0-1. Nu moest EKC nog meer komen maar het haperde met de onderlinge communicatie waardoor veel ballen niet goed aankwamen. De kansen waren er wel voor de gelijkmaker. Zo zag Sarah Rijzinga na een pass van Chantal Hofman haar poging strandden en kopte Marijn Nienhuis na een corner van Michelle Koster net over. Het was wederom Groen Geel dat in de 40e minuut op 0-2 kwam nadat een aanvalster van Groen Geel de uitkomende Nicky Bos uitspeelde en de bal tegen het net deed belandden. Dit bleef het tot de rust waarin Dinie Bouius Michelle Koster kwam vervangen.

Na de rust trok EKC naar voren en wist na twee minuten de aansluitingstreffer te produceren. Een schot van Marijn Nienhuis werd door de Groen Geel-keepster niet helemaal goed verwerkt waarna Chantal Hofman het leer kon oppikken en de 1-2 inschoot. Er leek weer hoop voor een beter resultaat en EKC probeerde dat ook zeker wel te bewerkstelligen. Echter wilde het niet lukken. Het was dan ook Groen Geel, dat zeker niet veel beter dan EKC speelde maar wel slimmer, dat in de 72e minuut op 1-3 kwam na mistastten door keepster Bos. Een minuut later kwam Marije Roelink Desie Tjoelker aflossen. EKC probeerde wat terug te doen maar zag al haar pogingen strandden. Het was weer Groen Geel dat na een fout in de EKC-defensie in de 81e minuut de definitieve nekslag gaf: 1-4. Vlak hierna kwam ook Janneke Rietema nog in het veld voor Emma Postma maar de stand veranderde niet meer waardoor EKC met 1-4 haar grootste nederlaag van dit seizoen leed. Komende zaterdag is het uit naar Helpman in Groningen.

 

EKC – GV Groen Geel 1-4 (0-2). 19. Groen Geel 0-1; 40. Groen Geel 0-2; 47. Chantal Hofman 1-2; 72. Groen Geel 1-3; 81. Groen Geel 1-4.

Scheidsrechter: R. Bolt (Kloosterburen)

EKC: Nicky Bos, Desie Tjoelker (73. Marije Roelink), Rebecca Postma, Emma Postma (81. Janneke Rietema), Sarah Rijzinga, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Nicky Knol, Marijn Nienhuis, Chantal Hofman, Michelle Koster (46. Dinie Bouius),