03-02-19 Eenrum-Haren

De inhaalwedstrijd tussen Eenrum en Haren eindigde in een 2-2 gelijkspel. Gezien de kansenverhouding mocht de thuisploeg hierbij de handen dichtknijpen, maar kwamen de gasten vlak voor tijd goed weg toen David Albert Villalta voor vrijwel open doel faalde in de afronding.

Vanaf de aftrap maakte Haren duidelijk dat de ploeg maar voor één ding gekomen was: volle winst. Slimmer en feller in duels, goed in de bal komend en combinerend stukken beter: het wachten was op het eerste doelpunt. Dat viel aan de andere kant. Een schot van David Albert Villalta kwam via de doelman voor de voeten van de op het moment van schieten buitenspel staande Sander Smit, die de bal simpel kon binnen tikken. Vlak voor het half uur verstreken was lukte het de thuisploeg tot driemaal toe niet om bij het uitverdedigen verder dan halverwege het middenveld te komen. Evenzovele malen werd er een aanval door de tegenstander opgezet, hetgeen uiteindelijk via Niek van den Doel resulteerde in de gelijkmaker. Enkele minuten later profiteerde David Albert Villalta via Siebrand Solinger van een slecht genomen vrije trap van de witzwarten. Rust 2-1.

Binnen vijf minuten na de theepauze stond het gelijk. Een doeltrap van de wederom uitstekend keepende Anton Brontsema belandde, niet voor het eerst en ook niet voor het laatst deze middag, op het hoofd van een tegenstander. Dit keer wist William Beukema de bal op te pikken voor een vrije doortocht en een doelpunt. Hierna waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Beide teams kregen kansen op de winnende treffer, maar die viel niet, zodat zowel Eenrum als Haren een puntje sprokkelde in het streven van de onderste drie plaatsen verwijderd te blijven.

SPORTQUIZ

Vrijdag 25 januari 2019 organiseert de Club van 50 een sportquiz

Elk senioren- of juniorenteam, vriendengroep, vrijwilligers, etc. die hier aan mee willen doen, kan zich opgeven via email clubvan50@vveenrum.nl, bij één van de bestuursleden of in de kantine.

Wij hebben een limiet van ongeveer 15 teams (hangt af van het aantal per team ivm ruimte in de kantine). De teams bestaan uit maximaal 4 personen. Dus geef je snel op.

Prijzen die te winnen zijn:

  1. Waardebon € 50,00 Sporthuis Winsum,
  2. Waardebon € 25,00 Cafetaria Bar Eendrum
  3. Waardebon € 15,00 Kantine V.V. Eenrum

Vanaf 19.30 uur zijn jullie van harte welkom in de kantine en staat de koffie klaar. Om 20.00 uur zal de quiz, bestaande uit 7 rondes van start gaan.

Dus tot 25 januari a.s.!

Met vriendelijke groet,

Bestuur Club van 50

Wim Nubé, Bjørn Faber, Sybolt Lindenbergh, Lineke Nienhuis, Erik Hamminga

PRACHTIG KERMISWEEKEND VOOR EENRUM 7 TEGEN 7

John Pijpker zet de winnaars nog even in het zonnetje en het eenrumer volkslied wordt gespeeld

Inmiddels al bijna net zo’n traditie als de kermis zelf het derde weekend van augustus is de gezellige voetbalavond op de vrijdag van de kermis inmiddels ook al. Door de werkzaamheden aan het sportpark, nieuw velden was het niet mogelijk om alle velden te gebruiken en werd er begrijpelijk gekozen voor een leuk 7 tegen 7 toernooi.

Het deelnemersveld was best divers naast de vertegenwoordiging van Eenrum 1, 2 en 3 en uiteraard het 7 tegen 7 team zelf. Zo was er een team uit Ulrum te bewonderen en waren ook de meest talentvolle voetballers uit de kop van Noord Holland naar Eenrum gekomen. De mannen van Pleintje 41 uit Den Helder deden inmiddels bijna standaard mee aan het leukste en gezelligste voetbalavondje van het jaar.

Kort samengevat was de avond nu ook weer uitermate geslaagd, veel leuke potjes onderling gespeeld en afgesloten met een top derde helft met veel gezelligheid en een ontzettend grote opkomt. Doordat er nogal wat wedstrijden in het tijdsbestek van nog geen 2 uur gespeeld zijn , zijn de uitslagen niet meer helemaal helder, die van de openingswedstrijd van de 7 tegen 7 equipe dan nog wel, dit was een prachtige 3-1 overwinning op de mannen van Eenrum 3 aangevuld door Eenrum 1. Nog even in speciaal de openingstreffer van deze wedstrijd benoemen, aangezien deze gemaakt werd door de debuterende Robert Buisman, hij is de enige versterking die gehaald is door de 7 tegen 7 equipe van Eenrum en liet direct zien dat hij daadwerkelijk een versterking is en over net iets meer voetbal talent beschikt dan zijn tweelingbroer Reinier, die overigens hartstikke leuk en lief is en ook deze avond weer onnavolgbaar keeperswerk liet zien.

Gek genoeg moest het hoogtepunt nog komen na deze heerlijke voetbalavond, onze trotse hoofdsponsor Café Bar Eendrum organiseerde namelijk tijdens het kermisweekend een grandioos voetbalspektakel voor de kroeg. Uiteraard konden wij hier als team niet ontbreken en zo togen een aantal spelers zaterdagmiddag naar de kroeg. Hier was toernooi directeur Erik Hamminga ondersteunt door scheidsrechter Kor Nienhuis er als de kippen bij toen 1 voor 1 de 7 tegen 7 spelers met ietwat vermoeide benen aan kwamen zwalken. Zo stonden Steven, Peter, Raymond, Emiel, Martinus, Reinier en Herald op het wedstrijd formulier voor het vrije trappenspel. Maar liefst 40 deelnemers mochten 3 x een vrije trap nemen en hiermee een gat proberen te vullen om zoveel mogelijk punten te scoren. Eenrumer huispresentator John ( El Sierd) Pijpker deed dit wederom op een geweldige manier, hij zou het meest saaie dam of sjoeltoernooi nog leuk weten te maken.

Met name good old Martinus Faber verraste vriend en vijand door op onnavolgbare wijze bij de beste tien te eindigen. De beste tien deelnemers mochten nog een tweede ronde aan de bak om de score te verbeteren en hier was Romy Rijzinga de absolute uitblinker, zij schoot ze vanaf alle hoeken en standen raak. Echter de rest van het podium werd ingevuld door Eenrum 7 tegen 7, en wel met Peter Smits met z’n tweede plaats en Martinus Faber met z’n derde plaats die ook al Eenrum 7 tegen 7  speler Emiel van Kampen net voor bleef. Met grote trots konden de mannen van 7 tegen 7 dus na afloop nog een lekker biertje doen. Voor Martinus in het bijzonder geldt wel dat hij vanaf heden voorafgaand aan een 7 tegen 7 voetbal vrijdag avond op donderdag op stap moet gaan zodat hij weer op en top presteert. Tussen neus en lippen door werd leider Ray nog even gevraagd of Eenrum 7 tegen 7 uit gewinkeld  is of dat er voor 31/8 nog een transfer te verwachten is. Bijlholt wilde niet te veel zeggen maar gaf wel aan dat het goede optreden van Martinus Faber en Peter Smits zomaar zou kunnen betekenen dat 1 van beiden nog gaat vertrekken, een nieuw verbeterd contract behoort ook nog tot de mogelijkheden. Echter de club zit nog wel in z’n maag met de geblesseerde grootverdieners John Visser en Marcel (Space) Leushuis. Op het gerucht dat Gerke Vos en Willem van Olst buiten de wedstrijd selectie waren gehouden omdat ze teveel met een transfer bezig waren wilde Ray niet reageren.

Zuidhorn wint BB 7tal damestoernooi vv Zeester

De v.v. Zeester te Zoutkamp organiseerde op vrijdagavond 21 juni het BB-damestoernooi voor zeventallen op sportpark “De Toercamp”. In poule A streden Zeester 1, VVSV’09 uit Ulrum, Eenrum 3 uit het gelijknamige dorp en De Lauwers uit Warfstermolen om de ereplaatsen. Het Eenrum-team bestond uit Selina Vorenkamp, Vera Toonder, Maaike Lokken, Romy Rijzinga, Margriet Bijlholt, Christina Prins, Sarah Rijzinga, Ellen Toonder en Minke Toonder. Hun uitslagen waren:

 

Zeester 1 – VVSV’09                                                                               2-0

 

Eenrum 3 – De Lauwers                                                                      0-1

 

De eerste wedstrijd tegen De Lauwers had eigenlijk gewonnen moeten worden. Eenrum was duidelijk meer voorin en kreeg ook de betere kansen. Romy Rijzinga zag haar schot naast gaan en stuitte ook nog eens op de keepster. Pas in de 6e minuut moest Eenrum-keepster Christina Prins voor de eerste keer in actie te komen. De Lauwers kwam wel wat meer opzetten maar nog steeds voerde Eenrum de boventoon. Echter het kwam er niet door. Sarah Rijzinga stuitte op de keepster en Ellen Toonder zag haar corner geen vervolg krijgen. Aan de andere kant moest ook keepster Christina Prins redding brengen. Echter in de 10e minuut ging het alsnog mist. Keepster Prins tastte mis en De Lauwers maakte dit genadeloos af: 0-1. Vervolgens zette Eenrum nog behoorlijk sterk aan maar het mocht niet meer baten. Selina Vorenkamp, Minke Toonder en Sarah Rijzinga zagen hun pogingen strandden waardoor 0-1 ook de eindstand werd.

 

Zeester 1 – Eenrum 3                                                                          0-2

 

Tegen het zwakkere Zeester 1 sloeg Eenrum al na 2 minuten toe. Romy Rijzinga passte op Margriet Bijlholt die het leer bij Sarah Rijzinga kreeg. Zij maakte het af: 0-1. Eenrum was duidelijk meer voorin maar Zeester kreeg ook wel wat kansjes die door keepster Christina Prins onschadelijk werden gemaakt. Aan de andere kant duurde het tot de 10e minuut eer Eenrum de zege definitief veilig stelde. Ellen Toonder vond Sarah Rijzinga die de 0-2 maakte. Daarna kreeg Eenrum nog enkele goede kansen maar het bleef bij de 0-2 waarmee wel de eerste drie punten werden binnen gehaald.

 

VVSV’09 – De Lauwers                                                                     0-2

De Lauwers – Zeester 1                                                                   2-0

VVSV’09 – Eenrum 3                                                                         0-3

 

Tegen hekkensluiter VVSV’09  kwam Eenrum wat laat op gang. De Ulrumsters mochten ook even meedoen maar daarna nam Eenrum het over. Sarah Rijzinga stuitte op de keepster en twee corners op rij van Vera Toonder kregen geen vervolg. Echter in de 7e minuut was het wel raak. Sarah Rijzinga brak door en noteerde de 0-1. Eenrum drong nog meer aan en in de 13e minuut was het andermaal raak. Een corner van Vera Toonder werd wederom door Sarah Rijzinga ingeschoten: 0-2. Twee minuten later was het weer Rijzinga die er alleen vandoor ging en de eindstand op 0-3 bepaalde. Door deze uitslagen stond Eenrum in de strijd om het “brons” tegenover de “zusters” van EKC 2.

 

Eindstand

De Lauwers                                 3-9      5-0

Eenrum 3                                    3-6      5-1

Zeester 1                                     3-3      2-4

VVSV’09                                      3-0      0-7

 

In poule B waren Zeester 2, Zuidhorn uit het gelijknamige dorp, EKC 2 – de samenwerkingsclub van Eenrum en Kloosterburen – en GSVV uit Gerkesklooster-Stroobos actief. EKC bestond bij deze gelegenheid uit Mila Bolt, Maaike Remijn, Liesanne Tammens, Marlies Tammens, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Inge Mulder, Claudia van der Horn en Marieke Roggeveld. Hun uitslagen waren:

 

GSVV – EKC 2                                                                                     1-2

 

Na aftastend voetbal nam GSVV na 2 minuten de leiding: 1-0. EKC moest nu komen en deed dat ook maar kwam er vooralsnog niet door. Chantal Hofman zag haar inzet gestopt terwijl Inge Mulder naast schoot. Tussendoor moest keepster Mila Bolt ook nog eens redding brengen. Nadat GSVV de paal raakte sloeg EKC aan de andere kant toe. Chantal Hofman bracht haar ploeg in de 7e minuut langszij: 1-1. Uiteraard was EKC hiermee nog niet tevreden en coach Nikki Werkman stuurde haar ploeg dan ook naar voren. GSVV schoot nog eens over en Chantal Hofman zag haar inzet naast gaan maar in de 13e minuut greep EKC alsnog de zege toen Chantal Hofman goed doorging en de 1-2 er in schoot.

 

Zeester 2 – Zuidhorn                                                                           1-2

 

EKC 2 – Zeester 2                                                                                  1-0

 

EKC toog gelijk naar voren maar kwam er niet door. Toch gelukte het in de 5e minuut de leiding te nemen. Inge Mulder vond Maaike Remijn die de 1-0 noteerde. Zeester gaf het evenwel nog niet op maar de betere kansen waren wel voor EKC. Echter het wilde niet meer lukken. Chantal Hofman schoot nog over, Inge Mulder raakte het zijnet en Maaike Remijn schoot en naast en zag haar inzet gestopt. Gelukkig wist EKC-keepster Mila Bolt haar doel schoon te houden zodat de 3 punten wel naar EKC gingen.

 

GSVV – Zuidhorn                                                                               1-2

 

Zuidhorn – EKC 2                                                                               1-0

 

De laatste wedstrijd tegen de latere toernooiwinnaar verliep moeilijker. Zuidhorn was goed opgewassen tegen EKC.  Het ging dan ook aardig gelijk op. Het was evenwel Zuidhorn dat in de 6e minuut de leiding nam: 1-0. Natuurlijk zette EKC wel aan maar Zuidhorn wist al haar pogingen af te stoppen. Chantal Hofman zag twee inzetten over gaan en één naast. Aan de andere kant moest keepster Mila Bolt twee keer reddend optreden om EKC voor een grotere achterstand te behoeden. Het bleef echter 1-0 waarmee EKC veroordeeld was te strijden om de 3e en 4e plaats.

 

Zeester 2 – GSVV                                                                               1-2

 

Eindstand

Zuidhorn                                     3-9      5-2

EKC 2                                           3-6      4-3

GSVV                                            3-3      4-5

Zeester 2                                     3-0      4-5

 

Om de 7e en 8e plaats (via strafschoppen)

VVSV’09 – Zeester 2                                                                          5-4

 

Om de 5e en 6e plaats (via strafschoppen)

Zeester 1 – GSVV                                                                               4-5

 

Om de 3e en 4e plaats

Eenrum 3 – EKC 2                                                                              3-1

 

Beide teams troffen elkaar in deze “zusterstrijd”. EKC toog gelijk naar voren en voerde aanvankelijk de boventoon. Na 4 minuten de eerste kans. Een corner van Claudia van der Horn werd door Inge Mulder overgeschoten. Een minuut later lette de EKC-defensie even niet op en Sarah Rijzinga sloeg gelijk toe: 1-0. Een minuut later raakte ze ook nog het zijnet. Eenrum kwam meer opzetten maar het was EKC dat in de 11e minuut langszij kwam. Chantal Hofman nam de bal aan, draaide en schoot de 1-1 binnen. Echter twee minuten later zette Eenrum de zaken weer rechts. Tot tweemaal toe was Sarah Rijzinga te snel voor de EKC-defensie en stond het 3-1. EKC probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Aan de andere kant wist EKC-keepster Mila Bolt in de slotfase nog driemaal redding te brengen zodat het bij 3-1 bleef.

 

Om de 1e en 2e plaats

De Lauwers – Zuidhorn                                                                       0-4

 

 

 

 

BIZAR SLOT VAN GEWELDIGE KAMPIOENSAVOND

 

Hoe heerlijk is het kampioen kunnen worden op eigen veld en dan ook nog eens op de langste dag van het jaar. Voetbal is tenslotte een zomersport die echter om onbegrijpelijke redenen altijd zo wordt gepland door de voetbalbobo’s in Zeist dat je vooral op een net te hard of te nat veld met een net iets te lage temperatuur aan het ballen bent. Van tevoren was bekend dat de 35 plus equipe aan 4 punten genoeg zou hebben om het kampioenschap binnen te halen. Met een zeer complete selectie, nog niet eerder dit seizoen traden de roodhemden aan. Waar je met zeven de veldbezetting compleet hebt ,had coach Marcel ( Space ) Leushuis maar liefst 12 man tot z’n beschikking. Zo was men in Eenrum getuige van de rentree van Ray Bijlholt, deze flamboyante linksbener was dit gehele seizoen om uiteenlopende redenen nog niet in actie gekomen. Het schijnt dat Ray z’n voetbalschoenen weer goed in het vet heeft weggezet en dat hij zo langzamerhand toch ook wel de mythe 2 van ons team genoemd kan worden. Over de mythe gesproken, Willem van Olst was ook weer van de partij, deze NS’er is wel altijd keurig op tijd aanwezig alleen weet dan weer niet altijd even goed zijn eigen lichaam op de rails te houden tijdens de wedstrijd. Onze selectie was overigens niet eens helemaal compleet, want Reinier ( Paap ) Buisman was verhinderd en schijnt inmiddels druk te zijn met het reinigen van de materialen van de 7 tegen 7 ploeg. Martinus Faber ( de oudste van de 2) zou overigens ook niet aanwezig zijn, maar wist tijdig te ontsnappen bij een receptie, echter wel met net iets te veel biertjes op waardoor zijn promillage aardig hoger scoorde dan z’n voetbal inbreng deze avond, maar och wat is die man gezellig om erbij te hebben. Klein detail om nog even te delen voor dat de wedstrijden kort samengevat gaan worden, John Visser was voor de tweede week op rij op de fiets ( geleend, want hij heeft er zelf al jaren geen meer!) samen met de andere winsumers Gerke Vos en Luidolf Faber ( de jongste van de 2). Dit moet wel even genoemd worden aangezien deze fietstocht van zo’n 7 kilometer een enorme aanslag is op het atletische lijf van John en dit dan ook weer nogal wat invloed heeft op z’n voetbalkwaliteiten.

 

De eerste wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende Ricky Rozema, een scheidsrechter die door z’n jarenlange voetbalervaring een wedstrijd kan aanvoelen. De Eenrum equipe kwam heerlijk uit te startblokken en wist al vrij snel met 4-0 voor te komen, echter een wat slappere slotfase zorgde toch nog voor 2 doelpunten van de mannen uit Baflo, moet wel gezegd worden dat keeper Gerke Vos bij beide doelpunten niet geheel vrijuit ging. Ondanks dat een keurige overwinning en weer een stap dichterbij het kampioenschap.

 

De tweede wedstrijd was die tegen ZEC uit Zandeweer, deze ploeg had haar eerste wedstrijd met 2-3 gewonnen van Zeester. De Zandeweersters konden het kampioensfeest nog verpesten bij een overwinning op de Eenrumers. Echter die gingen vanaf het eerste ( en ook direct laatste fluitsignaal) van scheidsrechter Wim Nube volle bak erop. Al vrij snel volgden een aantal flitsende aanvallen elkaar op, nadat Gerke Vos de bal geweldig voorzette wist Herald Jansen deze prima binnen te schieten. Niet heel veel later gebeurde dit andersom, Gerke scoorde op aangeven van Herald de 2-0, na dat moet gezegd worden geweldig voorbereidend werk van de uitstekend spelende Luidolf Faber en Emiel van Kampen. De zandeweersters kwamen niet meer in de buurt van het doel van John Visser, die de falende Gerke Vos op het doel vervangen had. Na deze heerlijke goal van Gerke Vos en de nul van John was meteen duidelijk wie de laatste wedstrijd tegen Zeester op het doel zou staan.

 

Met John Visser dus op de goal en het kampioenschap inmiddels op zak traden de eenrumers aan tegen Zeester een ontzettend slap begin werd vrijwel direct afgestraft door de Zoutkampers die met 2-0 voor kwamen. Later gingen de eenrumers toch nog even volle bak, dit resulteerde in een aansluitingstreffer. Daarna was er continue druk op de goal van Zeester en hing een eenrumer doelpunt en dus de gelijkmaker in de lucht. Echter een simpele terugspeel bal op John Visser werd de eenrumers fataal. Inmiddels circuleren overal online beelden van deze heerlijke actie van John.

 

Uiteindelijk zorgde dit verlies voor een klein smetje op het kampioenschap, zonder deze verloren wedstrijd waren de eenrumers namelijk ongeslagen kampioen geworden. Deze heerlijke lange zomeravond werd extra lang gemaakt met een heerlijke derde helft. Uiteraard mocht een bezoek aan onze hoofdsponsor later die nacht niet ontbreken al is er enige twijfel of onze sponsor echt blij was met onze komst die nacht. Uit handen van voorzitter Sandra Nube ontving de ploeg de kampioensschaal met hapjes en de nodige complimenten over de lenigheid van deze toch op leeftijd rakende selectie.

Diep in de nacht ontstond er wel de nodige tumult, naast dat John Visser voor de tweede keer op rij z’n geleende fiets kwijt was nadat deze geparkeerd stond bij de hoofdsponsor ontbrak ook van de kampioenschaal ieder spoor.

Daarom volgt hier ook een opsporingsbericht, er zijn godzijdank camerabeelden gevonden van twee zich enigszins verdacht gedragende figuren rond en op het sportpark van eenrum. De politie vraagt daarom ook , wie kent deze 2 personen? Met klem wordt u verzocht deze 2 mannen niet zelf te benaderen aangezien beide mannen nogal onberekenbaar zijn. De man links wordt geschat op 55 jaar, loopt ietwat moeilijk ( lijkt of ie moet poepen) en hij is gesignaleerd met een opvallende zaklamp, die hij ook regelmatig in zijn mond schijnt te doen waarna die zaklamp weer begint op te schijnen. De man rechts draagt een opvallend lange baard, mensen uit zijn omgeving geven aan dat de man sinds z’n baard zich anders gedraagt en ook vreemde taal uitslaat. De man wordt ook geschat zo rond de 50 . Heeft u de mannen gezien of heeft u andere verdachte zaken tijdens de afgelopen nacht zo tussen 1:00 uur en 3:00 uur s’nachts gezien meld u zich dan. Overigens schijnt de linker man zich de afgelopen nacht ook nog ernstig te hebben misdragen in het verkeer.

Eenrum VR3 wint NEC Delfzijl-toernooi

Het 7 tegen 7-damesteam van de v.v. Eenrum nam vrijdagavond 14 juni deel aan het 7 tegen 7-toernooi van vv NEC Delfzijl om de Dames Cup in het gelijknamige dorp. Het werd een geslaagde avond want Eenrum pakte de eerste plaats. De uitslagen waren:

 

Poule A

NEC Delfzijl 1 – Holwierde                                                                 0-1

De Fivel – Wagenborger Boys                                                            0-5

De Fivel – NEC Delfzijl 1                                                                     1-1

Wagenborger Boys – Holwierde                                                       3-1

NDEC Delfzijl 1 – Wagenborger Boys                                               0-3

Holwierde – De Fivel                                                                           3-0

 

Eindstand

Wagenborger Boys                3- 9   11- 1

Holwierde                               3- 6     5- 3

NEC Delfzijl 1                         3- 1     1- 5

De Fivel                                   3- 1     1- 9

 

Poule B

NEC Delfzijl 2 – HS’88                                                                       1-2

Farmsum – Eenrum                                                                          0-2

 

In de eerste wedstrijd was Eenrum de dominerende ploeg. Het kreeg de betere kansen maar het afwerken lukte niet zo. In de 8e minuut was het wel raak. Sarah Rijzinga brak door en scoorde de 0-1. Aan de andere kant had keepster Christina Prins nog geen bal aangeraakt. Farmsum deed wel een poging maar Maaike Lokken werkte deze weg. Het was wederom Eenrum dat haar voorsprong in de 15e minuut verdubbelde. Elize Toonder vond Anda Toonder die de 0-2 noteerde. Twee minuten later moest keepster Prins wel reddend ingrijpen. De daarop volgende corner leverde Farmsum niets op. Ook in de 19e minuut verscheen Farmsum even voor het Eenrum-doel maar Minke Toonder stopte haar af zodat het bij 0-2 bleef.

 

Farmsum – NEC Delfzijl 2                                                                 2-2

Eenrum – HS’88                                                                                  1-0

 

De volgende tegenstander, HS’88 uit Hoogezand-Sappemeer, was van een ander kaliber. Deze ploeg bood duidelijk meer tegenstand dan Farmsum. Toch was ook nu Eenrum de bovenliggende partij. Na 4 minuten was het dan ook raak. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die haar ploeg op 1-0 zette. Eenrum wilde meer maar HS’88 bleek een stugge ploeg waar het moeilijk door heen te komen was. HS’88 deed ook enkele pogingen om de stand weer gelijk te trekken en moest keepster Christina Prins nu wat meer in actie komen. Toch lukte het HS”88 niet om langszij te komen. Aan de andere kant zag Romy Rijzinga haar schot tegen de paal belandden, wist de HS-keepster op een inzet van Annika Werkman – na een voorzet van Sarah Rijzinga – te redden en schoot Minke Toonder naast. Zo bleef het 1-0 maar pakte Eenrum wederom drie punten.

 

NEC Delfzijl 2 – Eenrum                                                                    0-4

 

NEC Delfzijl 2 bleek de zwakste in de poule. Eenrum kende dan ook weinig problemen in deze derde wedstrijd. Het was duidelijk meer voorin en gaf NEC weinig kans om echt gevaarlijk te worden. Toch kwam NEC wel eens een keer voor het Eenrum-doel maar keepster Prins tikte de bal over en later werkte Minke Toonder het leer weg. Ook een corner was niet aan NEC besteed. Nadat Eenrum een aantal kansen onbenut liet was het in de 7e minuut wel raak. Anda Toonder zette voor waarna Sarah Rijzinga dermate voor onrust zorgde dat NEC de bal in eigen doel deponeerde: 0-1. Een minuut later weer de zelfde situatie. Anda Toonder verscheen voor het doel evenals Sarah Rijzinga. De NEC-defensie raakte wederom in paniek en schoof de bal weer in eigen doel: 0-2. In de 11e minuut stuitte Romy Rijzinga op de keepster waarna zus Sarah naast schoot. Vervolgens moest keepster Prins toch nog even twee keer in actie komen toen NEC toch even door leek te breken. Daarna nam Eenrum weer het initiatief. In de 15e minuut schoof een NEC-speelster de bal in de voeten van Anda Toonder die hier wel raad mee wist: 0-3. Twee minuten later was Romy Rijzinga vanaf de rechterflank de voorgeefster en drukte nu Elize Toonder af: 0-4. Hier bleef het bij en stond Eenrum in de finale.

 

HS’88 – Farmsum                                                                                0-2

 

Eindstand

Eenrum                                   3- 9     7- 0

Farmsum                                 3- 4     4- 4

HS’88                                        3- 3     2- 5

NEC Delfzijl 2                         3- 1     3- 8

 

Om de 7e en 8e plaats

De Fivel – NEC Delfzijl 2                                                                   0-4

 

Om de 5e en 6e plaats

NEC Delfzijl 1 – HS’88                                                                      1-2

 

Om de 3e en 4e plaats

Holwierde – Farmsum                                                                    0-3

 

Finale

Wagenborger Boys – Eenrum                                                       0-6

 

Het was de finale maar daar leek het niet op. Eenrum had geen kind aan Wagenborger Boys dat toch behoorlijk sterk in poule A geacteerd had. Eenrum speelde duidelijk naar voren en kreeg daar ook alle ruimte voor. Het was na 2 minuten dan ook al raak toen Sarah Rijzinga doorbrak en de stand op 0-1 zette. In de 5e minuut was het alweer raak. Een combinatie tussen Sarah Rijzinga en Anda Toonder werd door Rijzinga afgemaakt: 0-2. Eenrum speelde duidelijk meer naar voren maar zag Wagenborger Boys in de 8e minuut wel naast schieten. Daarna was het de beurt aan Romy Rijzinga. Nadat zij enkele malen de bal had over geschoten wist ze met een laag schot in de hoek in de 9e minuut de score naar 0-3 te tillen. Daarna liet Eenrum een serie kansen liggen om in de 15e minuut weer toe te slaan. Sarah Rijzinga vond Anda Toonder die de 0-4 op haar naam zette. Nog in dezelfde minuut kreeg Wagenborger Boys de kans op een treffer maar voor open doel werd deze alsnog naast geschoten. Een minuut later lag de bal aan de andere kant er alweer in.. Anda Toonder gaf de voorzet en Sarah Rijzinga drukte deze tegen de touwen: 0-5. In de 18e minuut viel de laatste treffer van Eenrum. Een doorsteekpass van Sarah Rijzinga bereikte Anda Toonder die de eindstand op 0-6 bepaalde waarmee Eenrum het toernooi op haar naam zette. De 13 doelpunten (inclusief de poulefase) kwame op naam van Anda Toonder 5, Sarah Rijzinga 4, tegenstander 2, Romy Rijzinga 1 en Elize Toonder 1.

 

 

                                                                                                                     

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

%MCEPASTEBIN%

Toernooien VV Kloosterburen

De vv Kloosterburen uit het gelijknamige dorp organiseerde zaterdag 15 juni een drietal toernooien op haar sportpark “Westerklooster”. ’s Morgens speelden de pupillen onder 8 jaar en 9 jaar voor de 5e maal om de “Opa Henk Cup”, vernoemd naar Henk Korhorn die in het verleden veel voor Kloosterburen betekend heeft. De uitslagen van de O9 waren:

 

Kloosterburen 1 – De Monnik 1                                                          0-2

Eenrum 1 – FC LEO 1                                                                            3-1

De Monnik 1 – Eenrum 1                                                                     2-5

FC LEO 1 – Kloosterburen 1                                                                4-0

FC LEO 1 – De Monnik 1                                                                      8-1

Kloosterburen 1 – Eenrum 1                                                               1-5

 

Eindstand

Eenrum 1                                    3-9       13- 4

FC LEO 1                                     3-6       13- 4

De Monnik 1                              3-3       5-13

Kloosterburen 1                        3-0       1-11

 

Bij de JO8 waren 3 ploegen die een hele competitie speelden. Hun uitslagen waren:

 

Kloosterburen 2 – Eenrum 2                                                               3-1

Ezinge 1 – Kloosterburen 2                                                                 1-1

Eenrum 2 – Ezinge 1                                                                             0-6

Eenrum 2 – Kloosterburen 2                                                               1-3

Kloosterburen 2 – Ezinge 1                                                                  0-4

Ezinge 1 – Eenrum 2                                                                              6-0

 

Eindstand

Ezinge 1                                        3-10     17- 1

Kloosterburen 2                          3- 7      7- 7

Eenrum 2                                      3- 0      2-18

 

Na afloop reikte namens de toernooicommissie Klara Bolt de prijzen uit en konden de kinderen patat en frikandellen gaan eten in de kantine. Als scheidsrechters fungeerden Arjan van der Klei, Sander Adema en Richard Bolt.

 

’s Middags speelden de veteranen voor de 10e maal om de “Dûh Boeah” Bokaal en tevens voor de eerste maal een toernooi voor vrouwenteams 7 tegen 7. De vrouwen speelden een dubbele competitie. Hun uitslagen waren:

 

EKC 1 – EKC 2                                                                                       1-0

VVSV’09 – Oud Kloosterburen                                                          1-3

Oud Kloosterburen – EKC 1                                                               0-0

EKC 2 – VVSV’09                                                                                   1-1

EKC 2 – Oud Kloosterburen                                                               1-1

EKC 1 – VVSV’09                                                                                  3-1

EKC 2 – EKC 1                                                                                       2-0

Oud Kloosterburen – VVSV’09                                                          2-1

EKC 1 – Oud Kloosterburen                                                              5-0

VVSV’09 – EKC 2                                                                                 1-0

Oud Kloosterburen – EKC 2                                                             2-0

VVSV’09 – EKC 1                                                                                0-0

 

Eindstand

EKC 1                                              6-11     9- 3

Oud Kloosterburen                     6-11     8- 8

EKC 2                                              6- 5     4- 6

VVSV’09                                         6- 5     5- 9

 

Tegelijkertijd speelden de veteranen van Kloosterburen 3 op een heel veld hun toernooi met gasten uit Leens (FC LEO 3), Den Haag (SV Die Haghe 5), Ulrum (VVSV’09 3) en Harkstede (vv Harkstede 3). Hun uitslagen waren als volgt:

 

Kloosterburen 3 – FC LEO 3                                                              1-0

VVSV’09 3 – SV Die Haghe 5                                                              1-1

Harkstede 3 – Kloosterburen 3                                                        3-0

FC LEO 3 – VVSV’09 3                                                                         4-0

SV Die Haghe 5 – Harkstede 3                                                           1-0

Kloosterburen 3 – SV Die Haghe 5                                                    0-1

FC LEO 3 – Harkstede 3                                                                      0-3

VVSV’09 3 – Kloosterburen 3                                                            0-1

FC LEO 3 – SV Die Haghe 5                                                                0-1

VVSV’09 3 – Harkstede 3                                                                   1-1

 

Eindstand

SV Die Haghe 5                            4-10     4- 1

Harkstede 3                                  4- 7     7- 2

Kloosterburen 3                          4- 6     2- 4

FC LEO 3                                       4- 3     4- 5

VVSV’09 3                                     4- 2     2- 7

 

Na afloop reikte Ron Bolt namens de toernooicommissie de prijzen uit aan de deelnemers en deelneemsters. Als scheidsrechters fungeerden hier Arjen Schaap, Theo Bos, Joop Rensema, Hans Baarslag, Ron Bolt en Harry Reitsma. Verder werden Betto Smit en Harry Reitsma van de toernooicommissie door Lammert Danhof (ex-PWC en Viboa) van SV Die Haghe in het zonnetje gezet voor hun bijdrage ter huisvesting en opvang van het team en zetten de vrouwen van EKC Joop Rensema, Jitse Drent en de familie Baarslag eveneens in het zonnetje voor hun bijdragen aan EKC. Extra aandacht was er voor scheidend EKC-trainer Joost Gerdez die tot ere-lid van EKC werd benoemd. Vervolgens kon men na feesten in de feesttent onder de muzikale klanken van discotheek “Dance Reactoin” uit Eenrum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EENRUM 35 PLUS 7 TEGEN 7 OP KAMPIOENSKOERS

Gisteravond onder geweldige zomerse omstandigheden heeft de 35 plus mannen equipe van de VV Eenrum uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de 1ste klasse 03. Inmiddels voor het derde seizoen is deze monsterploeg bij elkaar en dat is te zien.

 

Absoluut hoogstaand en weergaloos voetbal wordt afgewisseld met onnavolgbaar voetbal, de ploeg raakt steeds meer op elkaar ingespeeld en hoe mooi is het dan dat de roodhemden volgende week vrijdag op de langste dag van het jaar op eigen veld kampioen kunnen worden. Om de totale leegloop na dit successeizoen het hoofd te bieden ( je moet immers op je hoogtepunt stoppen) worden er al diverse verkennende gesprekken gevoerd met eventuele versterkingen.

 

Gisteravond werd er op de velden van Rood Zwart Baflo door de Eenrumers goed gespeeld, een 4-0 overwinning op Baflo en een 4-1 overwinning op Zeester waren kenmerkend voor dit seizoen. Snel combinatie voetbal met vele kansen als resultaat en uiteindelijk ook mooie doelpunten. Absolute hoofdrol speler was John Visser, net op tijd opgelapt voor deze avond scoorde hij nagenoeg alle doelpunten. Het hadden er uiteindelijk meer kunnen worden als Gerke Vos niet de 3 opgelegde mogelijkheden had gemist. Hier was toch duidelijk te zien dat het Gerke aan de nodige wedstrijdritme ontbreekt. Willem ( de mythe) van Olst was onnavolgbaar in de eerste wedstrijd, de wedstrijden daarna leek de ACCU enigszins leeg. De 2 M’s , Medendorp en Mulder speelden als altijd zeer solide en op routine. Mooi was het om te zien hoe Peter ( gouden linker) Smits ouderwets de ene na de andere prachtige voorzet bij John Visser wist te krijgen.

 

Waar Emiel van Kampen zijn lichtvoetigheid weer nadrukkelijk liet zien leek Luidolf Faber wat onwennig en onzeker in zijn spel. Of het nou kwam door de afwezigheid van grote broer en inspirator Martinus Faber of de aanwezigheid van zoon Robin Faber als aandachtig / kritisch toeschouwer is niet helemaal duidelijk. Doelman Reiner ( Paap) Buisman was op 3 momenten na foutloos, helaas ging het voor hem na de wedstrijd helemaal mis, er moest een amber alert aan te pas komen om zijn zoekgeraakte zwarte Asics tas weer terug te vinden , waar anders dan bij onze hoofdsponsor in de kroeg.

 

Het uitstekende spel werd overigens doorgezet in de derde helft bij sponsor Esch in de kroeg, hier werd o.a. door Steven Langeland de ene mex naar de andere neergelegd, deze had Paap verre van klemvast. Uiteindelijk trok de inmiddels jarig geworden Luidolf Faber z’n onzekere spel door, hij trok op onbegrijpelijk momenten de beker die zojuist voor hem was gelegd door van Kampen omhoog en wist hierdoor wel heel vaak z’n dobbelsteen te draaien.

 

Na de mooie voetbalavond zal de focus nu gelegd moeten worden op aanstaande vrijdag 21 juni, vanaf 19:30 uur gaan de mannen voor het kampioenschap spelen, met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 5 punten op nummer 2 ZEC moet het kampioenschap binnengehaald worden, kan de ervaren ploeg met deze druk omgaan? Het sportieve succes van de ploeg wordt overigens direct al commercieel benut door hoofdsponsor van Esch die de ploeg gisteren laat in de nacht wist te strikken als publiekstrekker voor een voetbalevenement op de zaterdagmiddag van de kermis.

 

Eenrum VR3 kampioen

Het 7 tegen 7 damesteam van de v.v. Eenrum, spelende onder de naam Eenrum VR3, heeft op vrijdagavond 7 juni in Winsum zonder te spelen het kampioenschap gepakt in de 7e klasse 23 voorjaarscompetitie. Het team bestond nu uit Annika Werkman, Iris Knol, Romy Rijzinga, Linda Faber, Christina Prins, Maaike Lokken, Margriet Bijlholt, Minke Toonder, Vera Toonder en Ellen Toonder. Afwezig waren Korinne Huizenga, Elize Toonder, Kim Melchior en Adi Rozen. Daar wederom OKVC uit Oldehove en ook SC Loppersum 2 uit het gelijknamige dorp niet kwamen opdagen leden deze ploegen zowel tegen vv Winsum 3 als tegen Eenrum 3 een reglementaire 3-0 nederlaag. De wedstrijd tussen Eenrum en Winsum zou nog wel beginnen maar het onweer en bliksem noodzaakte de scheidsrechter om het duel alsnog af te lasten. Hierdoor werd Eenrum kampioen met 26 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo van 25 voor en slechts 3 tegen. De doelpunten kwamen op naam van Anda Toonder 7, Linda Faber 2, Maaike Lokken 2, Kim Melchior 2, Ellen Toonder 2, Selina Vorenkamp 1 en reglementaire doelpunten 9. Later op de avond feliciteerde interim-voorzitter Sandra Nubé het team met het behaalde kampioenschap en werden er bloemen uitgereikt. Komende vrijdag zijn de dames actief op het toernooi van NEC Delfzijl.                                                     

EKC laatste op Johannes Pool Toernooi

De EKC-dames tesamen.

Een team van EKC (Eenrum/Kloosterburen) deed zondag 2 juni mee aan het Johannes Pool Toernooi te Baflo bij de dames 7 tegen 7. Het team bestond uit Romy Rijzinga, Chantal Hofman, Annika Werkman, Johanna van de Steeg, Liesanne Tammens, Maaike Remijn, Eva Pijpstra, Marieke Roggeveld en later in de middag kwam Christina Prins daar nog bij. Mede door het warme weer waren de resultaten niet goed. De uitslagen van de damespoule waren:

 

Oud Marcia – Holwierde                                                                     0-0

Futsal Winsum – vv Winsum                                                              2-0

EKC – Rood Zwart Baflo                                                                        0-1

Futsal Winsum – Oud Marcia                                                              0-0

vv Winsum – Holwierde                                                                       0-2

EKC – Oud Marcia                                                                                  0-2

Rood Zwart Baflo – Holwierde                                                           1-3

EKC – Futsal Winsum                                                                           0-4

Rood Zwart Baflo – vv Winsum                                                         0-2

Holwierde – Futsal Winsum                                                               1-4

Oud Marcia – Rood Zwart Baflo                                                        1-0

vv Winsum – EKC                                                                                  5-0

Futsal Winsum – Rood Zwart Baflo                                                   1-0

Oud Marcia – vv Winsum                                                                    0-2

Holwierde – EKC                                                                                    0-1

 

Eindstand

Futsal Winsum                            5-13     11- 1

vv Winsum                                  5- 9       9- 4

Oud Marcia                                 5- 8       3- 2

Holwierde                                   5- 7       6- 6

Rood Zwart Baflo                       5- 3       2- 7

EKC                                               5- 3       1-12

 

Het enigste doelpunt werd gemaakt door Chantal Hofman.