EKC dames met goed gevoel winterstop in

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 8 december thuis op het sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen hun laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen promovendus VVK uit Groningen dat iets lager op de ranglijst stond dan de thuisploeg. Bij EKC was Sarah Rijzinga weer van de partij maar naast de geblesseerden

Nicky Bos, Janet Toonder en Suzanne Bergstra was ook Michelle Koster afwezig. Daarom was naast Chantal Hofman ook Johanna van de Steeg van dames 2 bij de selectie gevoeg.. Onder leiding van scheidsrechter G. Adema uit Kloosterburen kende EKC een bijzonder goede start. Al in de 1e minuut onderschepte Chantal Hofman de bal, ging door en schoof de 1-0 binnen. EKC wilde meer en kreeg hiervoor dan ook de mogelijkheden. Het benutten was echter een tweede. Ook liet het VVK soms ver komen waardoor de stadjers de illusie behielden dat er meer te halen viel. Toch waren de betere kansen voor de thuisploeg. In de 10e minuut vond Emma Postma zus Rebecca die van afstand naast schoot. In de 21e minuut vond Diny Bouius Sarah Rijzinga die vervolgens op de keepster stuitte terwijl Rijzinga in de 36e minuut weer de keepster op haar weg zag maar er wel een corner uithaalde. Deze corner evenwel genomen door Chantal Hofman leverde vervolgens niets op. EKC kwam er niet door. Een vrije trap van Chantal Hofman in de 31e minuut kreeg geen vervolg terwijl drie minuten later een afstandsschot van Rijzinga door de VVK-keepster werd gepareerd. VVK was wel wat voorin maar wist hier nauwelijks gebruik van te maken. Een corner werd door libero Wendy Reitsma weggekopt en een inzet in de 12e minuut belandde op de lat. Zo nu en dan waren de gasten wel wat dreigend maar naast de genoemde kansen ging alleen een corner in de 38e minuut net voorlangs. In de 41e minuut was EKC nog wel dicht bij een doelpunt maar een corner van Chantal Hofman belandde via Emma Postma en wederom Hofman bij Sarah Rijzinga die in handen van de keepster schoot. Zo bleef het tot de rust 1-0.

In de tweede helft domineerde EKC nog meer. Na 7 minuten resulteerde dat dan ook in een treffer. Marije Roelink vond Diny Bouius die voorzette waarna Sarah Rijzinga via de paal de stand op 2-0 zette. In de 54e minuut was het weer raak. Een vrije trap van Chantal Hofman belandde uiteindelijk bij Diny Bouius die van afstand raak schoot: 3-0. Uiteraard wilde EKC meer. VVK legde zich nog niet helemaal neer bij de nederlaag waardoor keepster Marjon Bos tot tweemaal toe echt redding moest brengen. Daarna bleef VVK het wel proberen maar werd niet meer echt gevaarlijk. Echter bij EKC wilde het voorin ook niet meer lukken. Het kreeg meerdere goede mogelijkheden maar de bal wilde er niet in. Zo zagen Sarah Rijzinga, Chantal Hofman en Gretha Annema hun pogingen niet beloond. In de 75e minuut werd Emma Postma gewisseld voor Irene Bos terwijl drie minuten later Johanna van de Steeg erin kwam voor Joni Lukkien. VVK kreeg uiteindelijk wel haar eretreffer maar niet door eigen kunnen. In de 81e minuut stopte Johanna van de Steeg een VVK-aanval af ten koste van een corner. Deze corner verdween via het been van Diny Bouius in het EKC-doel: 3-1. Een minuut hierna kwam ook Desie Tjoelker in het veld voor Marije Roelink. VVK wist zich verder geen mogelijkheden meer te creëren maar EKC nog wel. Helaas zag Irene Bos haar schot in de 90e minuut over gaan zodat 3-1 de eindstand bleef. Met deze uitslag nestelt EKC zich weer in de top van de ranglijst en gaat het met een zeer goed gevoel de winterstop in waarin het zal meedoen in de zaal aan de Hogeland Cup, het Leekster Voetbalgala en het Diamanttoernooi in Drachten.

 

EKC – VVK 3-1 (1-0). 1. Chantal Hofman 1-0; 52. Sarah Rijzinga 2-0; 54. Diny Bouius 3-0; 81. Diny Bouius (e.d.) 3-1.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)

EKC: Emma Postma (75. Irene Bos), Diny Bouius, Nicky Knol, Chantal Hofman, Marije Roelink (82. Desie Tjoelker), Joni Lukkien (78. Johanna van de Steeg), Rebecca Postma, Marjon Bos, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Sarah Rijzinga.

Diny Bouius in actie.

EKC 2 dames stelen punt in Bedum

In Bedum speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 1 december tegen de dames van SV Bedum 3. De thuisploeg speelde overigens met de keepster van het eerste elftal onder de lat. Aanvankelijk ging het redelijk gelijk op. Beide ploegen kregen enkele mogelijkheden die vooralsnog onbenut bleven. EKC sloeg als eerste toe. In de 21e minuut passte Inge Mulder op Chantal Hofman die de 0-1 noteerde. De thuisploeg liet zich evenwel ook niet onbetuigd maar slaagde er niet in voor de rust de stand om te buigen. Ook EKC zag Chantal Hofman vastlopen, op de keepster stuitten en nogmaals na een pass van Inge Mulder op de doelvrouwe stuitten zodat 0-1 ook de ruststand werd.

In de tweede helft kwam SV Bedum meer opzetten wat dan ook resultaat kreeg. Een afstandsschot in de 53e minuut middels een afstandsschot betekende dan ook de 1-1. Nu rook SV Bedum meer en kreeg dit ook in de 59e minuut toen de defensie van EKC in de fout ging en het dus 2-1 stond. SV Bedum bleef komen opzetten maar het was nu EKC dat in de 71e minuut gelijk kwam. Uit een voorzet van Romy Rijzinga knalde wederom Chantal Hofman de 2-2 binnen. SV Bedum zette nog meer aan en keepster Maaike Adema kreeg het dan ook redelijk druk. Even leek SV Bedum in de 87e minuut een voorsprong te pakken toen het na een corner scoorde maar de scheidsrechter Medema keurde deze treffer af wegens het hinderen van keepster Adema iets waar de SV Bedum-staf het duidelijk niet mee eens was. Zo bleef het 2-2 waarmee EKC het beste wegkwam. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen GV Groen Geel 4.

 

SV Bedum 3 – EKC 2 2-2 (0-1). 21. Chantal Hofman 0-1; 53. SV Bedum 1-1; 59. SV Bedum 2-1; 71. Chantal Hofman 2-2.

Scheidsrechter: J. Medema (Bedum)

EKC 2: Inge Mulder, Nikki Werkman, Mila Bolt, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Iris Knol, Eva Pijpstra, Annika Werkman, Ryanne Bakker, Nina Korhorn, Romy Rijzinga, Maaike Adema, Liesanne Tammens, Yaël Folkers, Sanne Werkman.

 

EKC dames onderuit tegen laagvlieger

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) togen zaterdag 1 december naar Groningen voor het duel tegen laagvlieger GSVV The Knickerbockers 2. Op papier leek het een te hebben tegenstander maar in de praktijk liep het toch anders. Wel mistte EKC nog steeds de geblesseerden Sarah Rijzinga, Suzanne Bergstra, Janet Toonder en Nicky Bos waardoor Marjon Bos ook nu weer op doel stond. Onder leiding van scheidsrechter S. Bredeweg die een redelijke partij floot bouwde EKC in de beginfase een overwicht op. Echter de weg naar het doel werd niet gevonden. Een vrije trap van Wendy Reitsma kreeg geen vervolg en Michelle Koster schoot over. De thuisploeg kende meer geluk want door miscommunicatie in de EKC-defensie kwamen de stadjers in de 9e minuut op 1-0. Hierna begon EKC meer onrustig te spelen. Knickerbockers kwam meer opzetten en werd meer gevaarlijk. Aanvallend lukte EKC vooralsnog niets meer. Gelukkig was keepster Marjon Bos paraat en behoedde haar ploeg voor meer tegentreffers. De gasten wisten voorin te weinig druk te creëren waardoor de bal veel te snel weer terug kwam op haar eigen helft. Gelukkig voor EKC wist Knickerbockers voor de rust ook niets meer te doen zodat 1-0 de ruststand werd. In de rust werd Marije Roelink gewisseld voor Joni Lukkien.

De tweede helft startte met een naar voren voetballend EKC maar het was weer de thuisploeg dat de score verdubbelde. In de 51e minuut kon een studente doorbreken en de 2-0 noteren. Coach Gerdez greep in en wisselde Michelle Koster in de 54e minuut voor de topschutter van het tweede elftal Chantal Hofman. Een minuut later vond EKC de aansluiting. Diny Bouius vond Emma Postma die de 2-1 produceerde waardoor alles nog mogelijk leek. Het zou er echter niet meer van komen. Aanvallend was EKC niet doortastend genoeg om Knickerbockers echt pijn te doen. Het kreeg wel mogelijkheden maar deze werden alle weer verspeeld. Zo verdween een vrije trap van Chantal Hofman in de muur en was ze later net iets te laat bij de bal dan de Knickerbockers-keepster na een voorzet van Gretha Annema. Aan de andere kant had keepster Bos haar handen redelijk vol met het wegwerken van de Knickerbockers-inzetten. Na een voorzet van Diny Bouius stuitte Gretha Annema nog op de keepster terwijl later na een corner van Chantal Hofman en veel tumult voor het stadjer doel Emma Postma haar schot alsnog naast zag gaan. EKC probeerde het wel maar er zat geen lijn in. Inspeelballen gingen meermaals verkeerd en men leverde de bal te vaak in. De thuisploeg dat langzamerhand steeds meer de overhand nam vond de weg naar het doel wel. In de 82e minuut werd het na een aantal corners achter elkaar die EKC nog weg wist te werken alsnog 3-1. EKC probeerde nog wat terug te doen maar Wendy Reitsma kopte na een corner van Chantal Hofman net onder de bal door en een vrije trap van Desie Tjoelker werd verder niet benut. Het laatste woord was eveneens aan The Knickerbockers. Na een corner in de 90e minuut werd de 4-1 eindstand ingekopt. Door dit resultaat is de afstand tot de promotie/degradatieplaatsen terug gelopen tot 6 punten en zal EKC stevig aan de bak moeten in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen VVK uit Groningen.

 

GSVV The Knickerbockers 2 – EKC 4-1 (1-0). 9. TKB 1-0; 51. TKB 2-0; 55. Emma Postma 2-1; 82. TKB 3-1; 90. TKB 4-1.

Scheidsrechter: S. Bredeweg (Groningen)

EKC: Emma Postma, Diny Bouius, Nicky Knol, Michelle Koster (54. Chantal Hofman), Marije Roelink (46. Joni Lukkien), Rebecca Postma, Marjon Bos, Irene Bos, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Desie Tjoelker.

 

Libero Wendy Reitsma in actie; Marije Roelink kijkt toe.

02-12-18 Engelbert-Eenrum

Het bezoekende Eenrum was minstens gelijkwaardig aan de thuisploeg, maar vergat, met name in het laatste kwartier voor de rust, te scoren en kreeg daarvoor in de tweede helft de deksel op de neus. Engelbert wist na de thee namelijk wel twee keer het doel te vinden en ging er dus met de drie punten vandoor.

Na een aftastend eerste kwartier, waarin Engelbert de bovenliggende partij was namen de bezoekers het initiatief over. Er kwamen diverse kansen om te doelpunten, maar de bal ging er niet in, zodat er met de brilstand gerust werd. Vrij vlot na de pauze kwam een breedtepass op het middenveld niet aan, waarna de gasten gevaarlijk in de zestien meter doorkwamen, waarbij een speler onderuit gehaald werd: strafschop. Rutger Kuil stuurde Anton Brontsema de verkeerde hoek in en bracht zijn ploeg op voorsprong. Na iets meer dan een uur spelen werd Taco Groenhuis bij een hoekschop weinig in de weg gelegd, hetgeen de tweede treffer opleverde. Beide teams kregen nog enkele mogelijkheden, maar aan de score veranderde niets meer.

Vacature Hoofdtrainer

De voetbalvereniging Eenrum is een bloeiende vereniging waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. Onze vereniging telt momenteel 3 seniorenteams (heren), een 35+ seniorenteam en een 7*7 damesteam, en 2 damesteams (Eenrum Kloosterburen Combinatie), en een jeugdafdeling met 7 teams.

Ons 1e elftal komt uit in de 4e klasse (zondag) van de KNVB.

Voor het seizoen 2019/2020 zijn wij op zoek naar een

Ambitieuze en Enthousiaste Hoofdtrainer

voor de senioren. De trainingen zijn op de dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast behoort tot het takenpakket de coaching van het 1e elftal.

Wij hebben ons domicilie op het schitterend gesitueerde sportpark in Eenrum. Wij streven er naar dat het sportpark zowel voor spelers als bezoekers een gezellige locatie is om te vertoeven.

Voor meer informatie www.vveenrum.nl. Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een email te sturen met daarin je motivatie en CV naar: algemeenbestuur@vveenrum.nl .

Graag reageren vòòr 21 december 2018.

Gehavend EKC verliest van koploper

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 24 november in het verre Sint Annaparochie tegen koploper v.v. St. Annaparochie. EKC was danig gehavend afgereisd daar door blessures en omstandigheden maar liefst 6 basisspeelsters ontbraken. Daarom werden Chantal Hofman – die in de basis startte –, Maaike Remijn en Johanna van de Steeg van dames 2 meegenomen. EKC startte direct al slecht want al in de 1e minuut verdween een afstandsschot in het doel: 1-0. Gelukkig voor EKC volgde de gelijkmaker 5 minuten later toen Diny Bouius ineens de bal onderschepte, doorging en de 1-1 binnen schoot. Vervolgens vielen beide ploegen aan zonder echte kansen te creëren. In de 14e minuut kreeg EKC een zware tegenslag te verwerken. Bij het uitkomen op een Friese aanval raakte EKC-keepster Nicky Bos danig geblesseerd en nam daarbij de aanvalster van St. Annaparochie mee in haar val. Een strafschop was het gevolg die 5 minuten later ook succesvol genomen werd: 2-1. Inmiddels had Marjon Bos, die in het verleden ook op doel had gestaan bij EKC, de plaats van Nicky Bos over onder de lat. Johanna van de Steeg kwam EKC in het veld complementeren. St. Anna mocht ver komen van EKC maar maakte daar vooralsnog geen gebruik van. Ook EKC kon voorin geen vuist maken. Behoudens een corner van Michelle Koster in de 36e minuut kreeg het ook geen kansen. Het was meer St Anna dat aandrong alhoewel EKC het erover eens was dat indien het compleet was geweest het een andere wedstrijd zou zijn geworden. In de 38e minuut greep Marjon Bos mis op een afstandsschot van St. Anna en stond het 3-1. Vlak voor de rust probeerde EKC nog wat terug te doen maar behoudens een schot van Chantal Hofman in het zijnet kwam men niet. De thuisploeg deed verder ook niets meer zodat 3-1 de ruststand werd.

Na de rust was het begin van de tweede helft voor St. Anna dat daar verder niets mee deed te meer daar keepster Marjon Bos uitkomst bracht. EKC poogde uiteraard wat terug te doen maar zag Chantal Hofman in de 50e minuut vastlopen terwijl een vrije trap van Diny Bouius in de 59e minuut ook geen vervolg kreeg. Tussendoor moest keepster Bos meerdere malen ingrijpen om EKC voor een nog grotere achterstand te behoeden. De thuisploeg zag haar inzet in de 63e minuut naast gaan terwijl een corner in de 72e minuut werd over geschoten. EKC’s Chantal Hofman zag zichzelf daartussen in de 67e minuut afgestopt. Om de aanval te versterken wisselde coach Gerdez Marije Roelink voor Maaike Remijn. EKC probeerde nog wat maar had het toch meer druk met verdedigen dan aanvallen. Gelukkig voor de bezoeksters was St. Anna niet meer scherp daar verdere tegentreffers uitbleven. Daar staat tegenover dat EKC zelf ook niets meer aan de stand wist te wijzigen en daarmee de punten in St. Annaparochie moest laten. Komende zaterdag gaat het naar laagvlieger GSVV The Knickerbockers 2.

 

St. Annaparochie – EKC 3-1 (3-1). 1. St. Anna 1-0; 6. Diny Bouius 1-1; 19. St. Anna 2-1 (pen.); 38. St. Anna 3-1.

Scheidsrechter: G. Bouma (Sint Annaparochie)

EKC: Emma Postma, Chantal Hofman, Nicky Bos (14. Johanna van de Steeg), Diny Bouius, Nicky Knol, Michelle Koster, Marije Roelink (78. Maaike Remijn), Rebecca Postma, Marjon Bos, Irene Bos, Wendy Reitsma.

 

Verdedigster Nicky Knol in actie.

25-11-18 Eenrum-TLC

In Eenrum had maar één ploeg recht op de overwinning: TLC. Na twee minuten was het al raak, vele kansen volgden, maar het duurde nog een uur voor de zege veilig werd gesteld. In drie minuten tijd was het evenzovele malen raak. Vlak voor het einde redde de thuisploeg, waar teveel fout ging om het de gasten lastig te maken, nog de eer.

De ongeslagen Leeksters hadden in de competitie drie keer gelijk gespeeld, steeds in uitduels, maar na een paar minuten hoefden de roodbaadjes zich al geen illusie meer te maken. Rutger van der Veen haalde van twintig meter doeltreffend uit. De Eenrummers kwamen zelden tot een goed lopende aanval. In de opbouw ging het te vaak fout en als men al over de middenlijn kwam was de passing onnauwkeurig, terwijl de spitsen te ver van de bal af bleven om het de verdediging lastig te maken.

In de tweede helft hetzelfde beeld, maar nu had TLC tussen de 62e en 65e minuut een bijzonder succesvolle periode. Frank Driessen, Delano Dussel en opnieuw Driessen brachten de bezoekers definitief in veilige haven. Vlak voor tijd maakte Siebrand Solinger nog gebruik van een slippertje van de doelman, waarna de uitstekend leidende Jan Kuipers de kou kleumende toeschouwers uit hun lijden verloste.

EKC 2 dames verpletteren GSVV

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden evenals de hoofdmacht thuis op sportpark “Westerklooster” te Kloosterburen tegen laagvlieger GSVV uit Gerkesklooster-Stroobos. Onder leiding van scheidsrechter S. Vlas was GSVV totaal niet opgewassen tegen EKC zodat het nooit een echte wedstrijd werd. Al na 2 minuten was het raak toen Chantal Hofman Maaike Remijn bediende die de 1-0 maakte. Een minuut later onderschepte Hofman zelf de bal en zorgde voor de 2-0. In feite was toen al de wedstrijd gespeeld gezien het spel van de gasten. EKC voerde de boventoon maar liet ook nog eens meerdere kansen onbenut. GSVV probeerde wel wat maar werd nooit echt gevaarlijk en pas na 8 minuten kreeg EKC-keepster Nikki Werkman een zwakke inzet te verwerken. EKC scoorde wel. In de 12e minuut verdween een afstandsschot van Chantal Hofman van zeker 25 meter via een stuitje in het GSVV-doel: 3-0. EKC ging door maar het was GSVV zelf dat voor de 4-0 zorgde in de 15e minuut. Een verdedigster verdedigde voor eigen doel uit maar zag haar schot via een medespeelster in het eigen doel gaan. EKC bleef aanvallen en zag in de 25e minuut weer kans te scoren. Mila Bolt verzond de pass en Maaike Remijn schoot deze vanaf de linkerflank binnen: 5-0. Daarna wilden meerdere speelsters bij EKC scoren. De thuisploeg hield wel een overwicht maar voorin wilde het niet meer lukken alhoewel de mogelijkheden er hiervoor wel waren. De weinige keren dat GSVV wat mocht opkomen lag aan het feit dat EKC dit toeliet maar het leverde de Friezinnen niets op. Zo stond het bij de rust nog 5-0.

Na de rust vond EKC de weg naar het doel weer en ging het ineens heel snel. Al in de 47e minuut was het weer raak. Romy Rijzinga’s schot werd door de keepster geweerd maar Chantal Hofman onderschepte de bal en schoot deze binnen: 6-0. Twee minuten later was het alweer raak. Na een corner van Chantal Hofman werd er hands gemaakt en kreeg EKC een strafschop. Hofman schoot deze zelf binnen: 7-0. Echter nog was het leed voor het arme GSVV niet geleden. In de 52e minuut passte Nina Korhorn op Chantal Hofman die doorging en de 8-0 produceerde. Een minuut later konden de thuissupporters alweer juichen. Romy Rijzinga vond Chantal Hofman die op de keepster stuitte ten koste van een corner. Hofman gooide deze corner voor het doel alwaar Johanna van de Steeg al koppend haar eerste doelpunt maakte: 9-0. Even mocht GSVV proberen wat terug te doen middels een corner maar keepster Nikki Werkman greep in. Het was weer EKC dat in de 61e minuut de dubbele cijfers haalde toen Nina Korhorn de 10-0 mocht maken. Hierna zag GSVV een inzet naast gaan maar kreeg in de 64e minuut na een corner van Chantal Hofman weer een strafschop tegen na hands. Gelukkig voor haar schoot keepster Nikki Werkman deze over. Het zou uitstel van executie zijn. Eerst liet EKC nog een aantal kansen liggen en zag het GSVV stuitten op keepster Werkman en even dichtbij komen maar vervolgens werd er in de 72e minuut weer gescoord.  Via Chantal Hofman en Maaike Remijn kwam de bal bij Annika Werkman die de 11-0 tegen de touwen werkte. Hierna werden er weer een aantal kansen gemist waarna in de 86e minuut de 12-0 eindstand werd bereikt. Inge Mulder vond Maaike Remijn die doorging en scoorde. Hiermee behaalde EKC 2 haar grootste overwinning tot nu toe. Komende zaterdag wacht de strijd met koploper ST Middelstum/KRC.

 

EKC 2 – GSVV 12-0 (5-0). 2. Maaike Remijn 1-0; 3. Chantal Hofman 2-0; 12. Chantal Hofman 3-0; 15. GSVV 4-0; 25. Maaike Remijn 5-0; 47. Chantal Hofman 6-0; 49. Chantal Hofman 7-0 (pen.); 52. Chantal Hofman 8-0; 53. Johanna van de Steeg 9-0; 61. Nina Korhorn 10-0; 72. Annika Werkman 11-0; 86. Maaike Remijn 12-0.

Scheidsrechter: S. Vlas (Kloosterburen)

EKC 2: Inge Mulder, Nikki Werkman, Mila Bolt, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Iris Knol, Charlotte van Dort, Eva Pijpstra, Maaike Remijn, Annika Werkman, Ryanne Bakker, Nina Korhorn, Romy Rijzinga.

 

Inge Mulder in actie.