EKC dames ondermaats

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 17 februari in Assen tegen hekkensluiter Asser Boys. Thuis had EKC met 5-0 gewonnen en ook nu werd er op drie punten gerekend. Het liep echter geheel anders. Asser Boys speelde met meer inzet en passie en nam dan ook het initiatief. De thuisploeg was duidelijk meer voorin dan EKC maar vooralsnog leverde dit geen schade op. Keepster Nicky Bos voorkwam enkele doelpogingen maar kon niet verhinderen dat Asser Boys middels een snelle aanval in de 15e minuut op 1-0 kwam. Nu moest EKC op jacht naar de gelijkmaker maar het slaagde daar vooreerst niet in. In de 20e minuut kreeg het wegens hands een penalty tegen maar deze werd gelukkig tegen de paal geschoten. Aan de andere kant wilde het met EKC ook niet lukken maar in de 48e minuut kwam men alsnog langszij. Rebecca Postma vond Marije Roelink die op haar beurt Gretha Annema bediende. Annema wist de bal bij Sarah Rijzinga te krijgen die de 1-1 intikte. Tot de rust bleef het hierbij.

Na de rust ging het echter gelijk al weer mis met EKC. Al na 2 minuten keek men tegen een 2-1 achterstand aan middels een goed benutte corner van de gastvrouwen. Ook nu was Asser Boys de bovenliggende partij. Gelukkig voor EKC hadden haar spitsen het vizier niet op scherp staan want alle verdere pogingen gingen de mist in. Ook keepster Bos voorkwam meer onheil voor EKC. De gasten echter wisten ook niets meer terug te doen en verloren zo dit duel met 2-1. EKC presteerde ondermaats en zal in de komende thuiswedstrijd tegen CSV Be Quick Dokkum beter moeten spelen om de drie punten binnen te halen.

 

Asser Boys – EKC 2-1 (1-1). 15. Asser Boys 1-0; 45+3. Sarah Rijzinga 1-1; 47. Asser Boys 2-1.

Scheidsrechter: Clubscheidsrechter Asser Boys

EKC: Janet Toonder, Nicky Bos, Desie Tjoelker, Dinie Bouius, Michelle Koster (67. Joni Lukkin), Rebecca Postma, Emma Postma, Sarah Rijzinga, Marije Roelink, Wendy Reitsma, Gretha Annema.

 

 

Februari – Johan Bos

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

In de tweede maand van 2018 is Johan Bos gekozen tot Vrijwilliger van de Maand. Johan loopt al aardig wat jaartjes mee bij onze club, hij is namelijk al in zijn 5e levensjaar begonnen met voetballen bij vv Eenrum. Hij heeft daarna alle elftallen doorlopen, en is alleen in de senioren een jaartje gestopt geweest. Op dit moment is hij nog altijd actief als speler van Eenrum 3. Hij staat al jaren bekend als doelman, en heeft al menig miraculeuze reddingen op zijn naam staan.

Naast het voetballen is Johan ook nog op andere manieren actief binnen onze club. Hij begon met vrijwilligerswerk toen de ‘nieuwe’ kantine gebouwd werd, hij zat toen in de bouwcommissie. Hierna is hij begonnen als voetbaltrainer van de E-tjes, samen met Eric Schoenmakers. Zijn zoontje Marik speelde in dat team. Dit heeft hij tot afgelopen jaar gedaan. Hij geeft echter nog wel steeds keeperstraining aan een aantal jeugdkeepers en dat doet hij met veel plezier!

“Ik vind het fijn om betrokken te zijn en te blijven bij onze mooie club. De VV Eenrum is een fijne club met een gezellige  sfeer! Het valt mij echter wel op dat er veel vrijwilligers uit het 3e elftal komen…”

We hopen uiteraard dat Johan nog jaren bij onze club blijft rondlopen!

Johan tijdens één van zijn vele wedstrijden voor onze club.

11-02-18 Groen Geel-Eenrum

Koploper Eenrum ging op bezoek bij het op de vierde plaats staande Groen Geel. Voor de stadjers de tiende wedstrijd van het seizoen, voor de bezoekers betrof het, in vijf maanden tijd, pas de achtste. Op het kunstgras van Corpus den Hoorn werd het na de brilstand bij rust uiteindelijk 1-2.

De eerste grote kans was na een klein kwartier voor de gasten, maar de bal werd vanuit kansrijke positie net naast geschoten. Eenrum verprutste in de eerste helft overigens een viertal grote kansen. De harde zijwind bemoeilijkte het spel behoorlijk. Dit gevoegd bij de onwennigheid van vele spelers om eindelijk weer eens “om het echie” te spelen maakte het voor de toeschouwers in de koude wind, die fel schuin over het veld stond, tot een weinig verheffend schouwspel. Na een uur spelen rondde Roy Kamps een solo af met een fraaie treffer in de bovenhoek. De vraag bleef of hier een bewuste handsbal van Bobo Miedema aan vooraf ging. Groen Geel moest nu wel komen, zodat er ruimte ontstond voor de roodbaadjes, die hier echter slordig mee omsprongen. Uit een onnodig weggegeven hoekschop kopte invaller Klaas Jan Boersma geheel vrijstaand bij de tweede paal de gelijkmaker binnen. Hierna kon het alle kanten op, maar was Eenrum na afloop de gelukkig lachende. Een vrije trap van Nick Rijzinga werd door een Groen Geel speler verlengd op het hoofd van Tim Spijk: 1-2 in de 89e minuut.

Hopelijk werkt het weer de komende tijd mee, want er wachten nu drie thuiswedstrijden op rij voor de roodbaadjes.

Oefenwinst EKC dames

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC)  speelden zaterdag 27 januari in Leeuwarden een oefenwedstrijd tegen de koploper in de derde klasse MKV’29 (Met Kracht Vooruit). Bij EKC waren Loes Korhorn, Marjon Bos en Suzanne Bergstra afwezig terwijl ook bij MKV’29 twee spelbepalende speelsters niet aanwezig waren. Voor EKC werd het een gemakkelijke en leuke wedstrijd als voorbereiding op de tweede helft van de competitie. EKC was duidelijk meer voorin en nam na 3 minuten al de leiding. Via Sarah Rijzinga en Nicky Knol kwam de bal bij Rebecca Postma die uithaalde waarna de bal via de rug van een Friezin in het doel, rolde: 0-1. Nadat keepster Nicky Bos één van haar spaarzame reddingen moest verrichten was het in de 7e minuut andermaal raak. Rebecca Postma passte op sarah Rijzinga die de stand op 0-2 zette. MKV’29 probeerde wel wat terug te doen maar was feitelijk ongevaarlijk voor EKC dat dan ook naar hartelust kon combineren. Zodra MKV’29 een poging deed om door te breken nam EKC het alweer vlot over en speelde de wedstrijd zich weer grotendeels af op de Friese helft. Keepster Nicky Bos kende dan ook een rustige doch koude middag. In de 18e minuut viel de scheidsrechter uit met een zweepslag en moest er een andere arbiter worden opgetrommeld. Na 10 minuten lukte dit en werd de wedstrijd voort gezet. Nadat EKC ook mogelijkheden liet liggen was het in de 22e minuut wel weer in de roos. Sarah Rijzinga maakte een eigen actie en haalde uit wat 0-3 betekende. MKV’29 deed wat pogingen maar in feite controleerde EKC de wedstrijd. De gasten kregen nog wat mogelijkheden maar tot de rust bleef het 0-3.
Ook in de tweede helft controleerde EKC het gebeuren. Het liet MKV’29 niet dichterbij komen. Na 10 minuten in de tweede helft doelpuntte EKC opnieuw. De keepster van MKV’29 schoot de bal uit maar Janet Toonder onderschepte deze en passte op Sarah Rijzinga. Met links knalde Rijzinga het leer tegen het net: 0-4. De weerstand van MKV’29 was toen al gebroken en de ploeg beperkte zich – op wat kleine pogingen na – tot het tegen houden van de gasten. Dit lukte niet. In de 61e minuut belandde een corner – één van de vele – van Michelle Koster voor het Friese doel alwaar Wendy Reitsma met de hak de 0-5 binnen tikte. Daarna bleef EKC een opening zoeken wat nog éénmaal lukte in de 72e minuut lukte. Janet Toonder vond Rebecca Postma die van afstand de 0-6 aantekende. Daarna waren er nog wel wat mogelijkheden maar deze werden niet meer benut. Keepster Nicky Bos bracht in de 86e minuut nog even redding zodat 0-6 ook de eindstand werd. Een goede wedstrijd voor de EKC dames die hiermee zelfvertrouwen kweekten voor de komende competitiewedstrijd komende zaterdag thuis (14.00 uur) tegen GV Groen Geel uit Groningen.
MKV’29 – EKC 0-6 (0-3). 3. Rebecca Postma 0-1; 7. Sarah Rijzinga 0-2; 22. Sarah Rijzinga 0-3; 55. Sarah Rijzinga 0-4; 61. Wendy Reitsma 0-5; 72. Rebecca Postma 0-6.
Scheidsrechter: Clubscheidsrechters MKV’29
EKC: Irene Bos, Emma Postma, Rebecca Postma, Janneke Rietema, Wendy Reitsma, Janet Toonder, Nicky Bos, Sarah Rijzinga, Marije Roelink, Michelle Koster, Nicky Knol, Desie Tjoelker, Dinie Bouius, Gretha Annema.

EKC dames 2e op Leekster Voetbalgala

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) bestaande uit Rebecca Postma, Janet Toonder, Emma Postma, Gretha Annema, Wendy Reitsma, Irene Bos en Sarah Rijzinga zijn er zaterdagavond 13 januari niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. In de finale van het Leekster Voetbalgala in Sportcentrum Leek om de Roel Klazinga trofee was eredivisionist Nieuw Roden met 1-4 (doelpunt Sarah Rijzinga) te sterk. Toch was het voor EKC een unieke prestatie om in dit prestige zaalvoetbaltoernooi zo ver te komen en het team mag dan ook trots zijn op zich zelf.

Janet Toonder aan de bal.

 

 

 

 

 

 

 

 

EKC dames 4e op Hogeland Cup

De voetbaldames van EKC uit Eenrum/Kloosterburen te weten Loes Korhorn, Irene Bos, Nicky Knol, Janneke Rietema, Desie Tjoelker en Nicky Bos speelden woensdagavond 3 januari mee in de halve finales van het damestoernooi om de Hogeland Cup in Sporthal De Mencke te Uithuizen. De uitslagen waren:

 

Winsum – SV Bedum                          3-1

EKC – SIOS                                             1-4

 

De 2e halve finale ging tussen SIOS en EKC dat niet met zijn sterkste selectie naar Uithuizen was gekomen. Coach Joost Gerdez had er namelijk voor gekozen om iedereen in zijn selectie speelminuten te gunnen en ook zijn betere zaalvoetbalsters een beetje te sparen voor de finale van het Leekster Voetbalgala dat op zaterdagavond 13 januari wordt gespeeld en waar EKC het moet opnemen tegen eredivisionist Nieuw Roden. De verder in aantal ook magere selectie van EKC had het dan ook direct lastig tegen een gedreven en compact spelend SIOS dat uiteindelijk met een duidelijke 4-1 (doelpunt Loes Korhorn) zege de finale wist te bereiken (bron OC verslag Johan Staal).

 

De ‘kleine’ finale bij de vrouwen werd vervolgens een ‘makkie’ voor derdeklasser SV Bedum. De formatie van trainer Robert Eimers had namelijk geen kind aan EKC dat in de strijd om de derde plaats op een gegeven moment geen wissels meer had toen Loes Korhorn geblesseerd raakte. De Eenrum Kloosterburen Combinatie was namelijk maar met zes speelsters naar Uithuizen gekomen (bron OC verslag Johan Staal).

 

Om de 3e plaats

SV Bedum – EKC                                3-0

Finale

Winsum – SIOS                                   0-3

Nicky Knol en Janneke Rietema in actie tegen SV  Bedum.

 

 

 

 

 

 

 

EKC dames naar finale Leekster Voetbalgala

De voetbaldames van EKC (Eenrum/Kloosterburen) zijn in het zaalvoetbaltoernooi op het Leekster Voetbalgala doorgestoten naar de finale. In de 2e ronde speelden de dames in poule P en dit waren de uitslagen:

 

Zevenhuizen – FC Grootegast                                                            4-3

EKC – De Wilper Boys                                                                            2-0

De Wilper Boys – FC Grootegast                                                       1-3

EKC – Zevenhuizen                                                                                1-2

De Wilper Boys – Zevenhuizen                                                          2-1

FC Grootegast – EKC                                                                               0-4

 

Hieruit vloeide de volgende eindstand:

  1. EKC                                                    3-6  7-2
  2. Zevenhuizen                                 3-6  7-6
  3. FC Grootegast                              3-3  6-9
  4. De Wilper Boys                            3-3  3-6

 

In de kruisfinales wist EKC de dames van Opende met 2-1 te verslaan zodat zij op zaterdag 13 januari in de finale staan tegenover de sterke dames van Nieuw Roden om te spelen om de “Roel Klazinga Trofee”. Tot dusverre een goede prestatie van de dames. De doelpunten (inclusief de 1e ronde) kwamen op naam van Sarah Rijzinga 5, Janet Toonder 4, Emma Postma 4, Gretha Annema 4 en Rebecca Postma 1.

 

 

 

Januari – Hans Luit

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Deze eerste maand van 2018 is Hans Luit gekozen tot Vrijwilliger van de Maand. Hans is sinds 2002 actief voor onze club. Dit was het jaar waarin zijn zoon en dochter, Thomas en Lisette, zijn gaan voetballen. Hij meldde zich aan als scheidsrechter voor thuiswedstrijden en als grensrechter voor uitwedstrijden. Dit doet Hans met veel plezier en ondanks dat zijn beide kinderen nu niet meer in Eenrum voetballen, is hij van plan dit te blijven doen.

Hoewel velen Hans nu associëren met het scheidsrechterschap, is het zelf sporten hem niet vreemd. In zijn jeugd deed hij aan atletiek en gymnastiek bij s.v. Merna en heeft hij gevoetbald bij FC Leo. Vanaf zijn tiende is hij daarnaast gaan volleyballen bij a.v.v. Merna in Wehe-den Hoorn. Hij moest helaas stoppen met voetballen, omdat het niet te combineren was met het volleyballen op zaterdag bij de Groninger jeugdselectie en bij Merna.

Uiteindelijk heeft Hans bijna 30 jaar gevolleybald bij verschillende verenigingen in de regio. Naast het actief beoefenen van volleybal is hij jarenlang volleybaltrainer geweest, en is hij negen jaar bestuurslid geweest van de tennisvereniging Odivia. Op dit moment is hij ook nog actief. Hij speelt tennis en schaatst wekelijks op de ijsbaan in Kardinge.

Over onze club wil Hans het volgende zeggen: “v.v. Eenrum draait op een kleine groep vrijwilligers die veel werk verzetten en met elkaar zorgen dat alles rond de wedstrijden wordt geregeld. Ik vind het wel jammer dat sommige mensen die minder betrokken zijn soms iets te snel oordelen als er een keer iets niet helemaal goed loopt, op of buiten het veld. Kritisch zijn is prima, maar spring even bij en help de mensen die al veel voor de vereniging doen. Als we samen de schouders eronder zetten bereiken we het meest.”

En zo is het maar net, Hans! Uiteindelijk draait het andermaal om samen doen is beter. Hierbij willen we Hans, net als alle andere vrijwilligers, bedanken voor hun toewijding en inzet voor onze club. Laten we met z’n allen een goed 2018 tegemoet gaan!

EKC dames door op Leekster Voetbalagala

De voetbaldames van EKC uit Eenrum/Kloostreburen namen zaterdag 23 december deel aan het A-toernooi voor dames van het Leekster Voetbalgala in Leek. EKC speelde in poule A en dit waren de uitslagen:

EKC – JV Oostenburg                                      0-0
HFC’15 – vv Roden                                          3-2
vv Roden – JV Oostenburg                          0-1
HFC’15 – EKC                                                   2-3
vv Roden – EKC                                              1-5
JV Oostenburg – HFC’15                            0-0

Dit resulteerde in de volgende eindstand in poule A:

1. EKC                                             3-7    8-3
2. JV Oostenburg                      3-5   1-0
3. HFC’15                                     3-4   5-5
4. vv Roden                                3-0   3-9

Hierdoor ging EKC samen met JV Oostenburg naar de 2e ronde welke op vrijdag 29 december zal worden gespeeld. Voor EKC scoorden Janet Toonder 4, Emma Postma 3 en Sarah Rijzinga 1.

​Rebecca Postma in actie

EKC dames door in Hogeland Cup

Een team van EKC dames uit Eenrum en Kloosterburen bestaande uit Loes Korhorn, Gretha Annema, Michelle Koster, Janneke Rietema, Desie Tjoelker, Suzanne Bergstra en Nicky Bos speelde donderdagavond 28 december in poule D2 mee in de Hogeland Cup wat gehouden werd in Sportcentrum De Mencke te Uithuizen. De uitslagen in de poule waren:
EKC – Corenos                                                     3-0
SV De Heracliden – SV Bedum                      0-2
SV Bedum – Corenos                                        5-0
SV De Heracliden – EKC                                   0-1
Corenos – SV De Heracliden                          0-4
SV Bedum – EKC                                                 1-3
Dit genereerde de volgende eindstand
1. EKC                                    3-9    7-1
2. SV Bedum                       3-6    8-3
3. SV De Heracliden         3-3    4-3
4. Corenos                         3-0    0-11
Door deze uitslagen zijn zowel EKC als SV Bedum door naar de finaleronde op woensdag 3 januari waar EKC op SIOS stuit en SV Bedum op de dames van vv Winsum. Voor EKC scoorden Michelle Koster 3, Gretha Annema

Het EKC-team met staand v.l.n.r. Loes Korhorn, Gretha Annema, Michelle Koster en coach Joost Gerdez
Gehurkt v.l.n.r. Janneke Rietema, Nicky Bos, Suzanne Bergstra en Desie Tjoelker