Nieuw Roden 3 te sterk voor Eenrum

In de “Rodenburghal” te Leek speelden de zaalvoetbaldames van Eenrum vrijdagavond 16 mei tegen het derde team van de v.v. Nieuw Roden. Thuis had Eenrum met moeite net met 5-4 gewonnen. Eenrum wist 6 speelsters op de been te brengen tegen Nieuw Roden 10. Tevens had de thuisploeg een team samengesteld met speelsters uit alle drie de teams. Coach Niels Woltman drukte zijn speelsters om het hart om compact en ingezakt te spelen. Echter al na 46 seconden stond het na een mooie aanval van Nieuw Roden 1-0. Nu moest Eenrum meer komen maar had ook rekening te houden met de snelle omschakeling van Nieuw Roden. De roodbaadjes kwamen er niet door en aan de andere kant moest keepster Hilma Hamming meerdere malen redding brengen. Echter in de 9e minuut werd het na een snelle omschakeling en de daarop volgende aanval 2-0 voor de thuisploeg. De thuisploeg bleef komen met snelle aanvallen maar het was Eenrum dat in de 12e minuut de aansluiting vond. Een corner van Sarah Rijzinga draaide zo het doel van Nieuw Roden binnen: 2-1. Eenrum rook meer maar had het ook behoorlijk druk met het tegenhouden van de thuisploeg. Aan de andere kant waren er ook mogelijkheden – zij het een stuk minder dan de blauwhemden – voor de gasten en uit één van deze sloegen ze in de 19e minuut toe. Sarah Rijzinga ontving de bal, draaide en haalde ineens uit: 2-2. De wedstrijd leek weer geheel open. Echter in de slotfase was het Nieuw Roden dat door haar snelle spel en het te laat ingrijpen van Eenrum door doelpunten in de 20e, 22e, 23e en 25e minuut ineens op een 6-2 ruststand stond.

In de tweede helft speelde Eenrum beter. Weliswaar moest men blijven oppassen voor de snelle blauwhemden maar vooralsnog kwam Nieuw Roden er niet door. Het waren de roodbaadjes die nu toe sloegen. In de 30e minuut onderschepte Sarah Rijzinga de bal en schoot van afstand de 6-3 binnen. Drie minuten later passte Anda Toonder op Sarah Rijzinga die ook de 6-4 binnenschoot. Eenrum kreeg meer geloof en begon meer aan te dringen. Het team speelde goed samen maar het ontbrak nog aan de afwerking. Er waren mogelijkheden voor Vera Toonder, Anda Toonder en Sarah Rijzinga maar een tevens goed keepende Nieuw Roden-doelvrouwe stond steeds in de weg. Nieuw Roden kreeg het wel benauwd maar de ploeg overleefde dit en gaf Eenrum in de 43e minuut de nekslag toen het op 7-4 kwam. Natuurlijk poogde Eenrum wat terug te doen maar het moest haar meerdere erkennen in dit Nieuw Roden dat nog door treffers in 49e en 50e minuut de wedstrijd afsloot met een 9-4 overwinning. Komende vrijdag spelen de dames in Vries tegen REUZ.