Net geen punt voor EKC 2

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) waren zaterdag 1 november in hun thuiswedstrijd in Eenrum tegen de reserves van SV De Heracliden uit Uithuizermeeden heel dicht bij hun eerste punt. Onder leiding van scheidsrechter E. de Haan startte EKC met een complete selectie inclusief 6 reserves. Alleen Mariska Reitsma is nog geblesseerd. Het ging aardig gelijk op maar een misverstand in de verdediging van EKC in de 6e minuut betekende 0-1 voor De Heracliden. Daarna ontspon zich een gelijkwaardige wedstrijd waarbij EKC zeker goed meedeed. Het bouwde goede aanvallen op maar miste net het laatste zetje voorin. Natuurlijk moest men blijven oppassen voor De Heracliden maar ook zij vonden geen gaatje in de EKC-defensie onder leiding van libero Marlies Tammens. In de 29e minuut kreeg EKC de kans op de gelijkmaker. Charlotte van Dort werd neergelegd en kreeg een strafschop mee. Zij schoot deze helaas over. EKC kreeg nog wat kansen maar tot de rust bleef het 0-1.

Ook in de tweede helft bleef EKC hartstochtelijk de aanval zoeken. Er weden fraaie aanvallen opgezet maar in de eindfase wilde het niet lukken. Aan de andere kant lukte het De Heracliden ook niet meer. Het kreeg het zelf zwaar maar zoals eerder gemeld hadden de gasten het geluk dat EKC het laatste zetje niet kon geven. Keepster Christina Prins voorkwam met enkele goede reddingen verdere tegentreffers maar helaas voor EKC bleef het 0-1 en daardoor nog zonder punten. De combinatie was er heel dichtbij en dit biedt perspectieven voor de komende wedstrijden. Eens zal het lukken.

EKC 2 – SV De Heracliden 2 0-1 (0-1). 6. SV De Heracliden 0-1.
Scheidsrechter: E. de Haan (Eenrum)
EKC 2: Ryanne Bakker, Susan Roelink, Rianne Eltink, Laura Biemond, Lisanne Broekema, Marlies Tammens, Iris Knol, Christina Prins, Kaylee Smit, Kirsten Berghuis, Minou Hegge, Berdien Bartelds, Marijn Nienhuis, Iemke Jongsma, Claudia van der Horn, Charlotte van Dort, Eline Oostindiën.