Moeizame zege EKC dames over SIOS

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 28 oktober in Kloosterburen – het veld in Eenrum was niet bespeelbaar – tegen het lager geklasseerde en promovendus SIOS uit Sauwerd. Om afstand te nemen van de onderste regionen was een overwinning nodig. Zonder Janet Toonder en Marjon Bos en onder leiding van scheidsrechter H. Luit uit Eenrum leek het daar in de eerste helft niet op. De thuisploeg speelde onrustig en liet SIOS soms weer komen. Wel leek EKC in de 3e minuut de leiding te nemen toen een vrije trap van Wendy Reitsma via de muur bij Rebecca Postma terecht kwam die raak schoot maar volgens scheidsrechter Luit stond de muur niet goed op afstand en moest de vrije trap over die daarna niets uithaalde. Het was juist SIOS dat in de 12e minuut de leiding nam toen de defensie van EKC de bal niet weg kreeg en deze uiteindelijk voor de voeten van Rosanne Datema belandde die wel raak wist met dit buitenkansje: 0-1. Daarna probeerde EKC de stand weer gelijk te trekken maar alle pogingen faalden. Vooral op het middenveld haperde de aansluiting en voorin wisten de spitsen ook niet tot treffers te komen. Wel waren de betere kansen voor EKC maar ook SIOS mocht enkele malen dreigend worden maar ook zij faalde voorin. In de 48e minuut – er kwam behoorlijk wat blessuretijd bij – viel Loes Korhorn geblesseerd uit en werd vervangen door Marije Roelink. Tot de rust vlak daarna bleef het bij de 0-1.

Na de rust zag men een ander EKC. De thuisploeg zette gelijk druk en SIOS moest terug. Weliswaar mochten de Sauwerders nog wel wat pogingen doen om de stand verder in hun voordeel te wijzigen maar het was nu EKC dat een overwicht had. Vooralsnog betaalde dit zich echter nog niet uit. Er waren mogelijkheden genoeg maar EKC had het vizier niet op scherp staan. Paal, lat en keepster Marieke Haaksema lagen een treffer in de weg. Na de 61e minuut kon Emma Postma niet verder en zij werd vervangen door Michelle Koster. Een minuut later kwam EKC verdiend langszij zij het met wat hulp van de tegenstander. Een corner van Sarah Rijzinga belandde bij Gretha Annema die uithaalde. Haar schot belandden via een speelster van SIOS achter keepster Haaksema in het doel: 1-1. EKC wilde meer en zette aan. Nadat men SIOS – dat bij momenten best wel gevaarlijk was – had afgeweerd sloegen de gastvrouwen in de 81e minuut toe. Via Marije Roelink en Irene Bos belandde de bal bij Rebecca Postma die deze tegen het net aan schoot: 2-1. Uiteraard was de vreugde bij EKC en de teleurstelling bij SIOS groot. EKC wilde nog meer maar dat lukte helaas niet meer. Ook SIOS – dat nog wel wat pogingen deed – lukte het niet meer zodat 2-1 de eindstand werd en EKC weer wat meer afstand heeft kunnen nemen van de onderste regionen van de ranglijst. Komende zaterdag wacht de derby met Winsum in Winsum, aanvang 14.30 uur.

 

EKC – SIOS 2-1 (0-1). 12. Rosanne Datema 0-1; 62. Gretha Annema 1-1; 81. Rebecca Postma 2-1.

Scheidsrechter: H. Luit (Eenrum).

EKC: Sarah Rijzinga, Loes Korhorn (45+3. Marije Roelink), Wendy Reitsma, Nicky Bos, Nicky Knol, Rebecca Postma, Emma Postma (61. Michelle Koster), Suzanne Bergstra, Gretha Annema, Irene Bos, Janneke Rietema.