Moeizame overwinning EKC 2 dames

Op woensdagavond 15 mei troffen de damesvoetbalteams van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) 2 en Rood Zwart Baflo elkaar voor de tweede keer deze competitie en nu in Baflo. Thuis had EKC door een ongelukkige strafschop met 0-1 verloren dus men was gewaarschuwd. Met een ruime selectie van 15 dames ging EKC de wedstrijd in en bouwde al gauw een veldoverwicht op. Echter het uitbouwen van dit gegeven verliep minder succesvol. Nina Korhorn stuitte op de keepster, twee corners van Chantal Hofman kregen geen vervolg en de goede voorzet van Johanna van de Steeg bleef onbenut. In de 18e minuut nam EKC alsnog de leiding. Chantal Hofman vond Nina Korhorn die op de keepster stuitte. In het vervolg werd er ergens hands gemaakt en de goed leidende scheidsrechter K. Maring uit Warffum legde de bal op de stip. Chantal Hofman voltrok het vonnis: 0-1. EKC wilde meer maar ook de thuisploeg kwam wat meer opzetten. Zo werd een corner niet benut en belandde in de 27e minuut een schot tegen de lat van het EKC-doel. Toch waren de betere mogelijkheden voor EKC maar men wist deze niet af te ronden. Zo zag Chantal Hofman haar inzet naast gaan, schoot Inge Mulder na een corner van Hofman voorlangs en was Chantal zelf in de 37e minuut ook niet succesvol. Een minuut later bracht keepster Maaike Adema uitkomst op een Bafloër aanval zodat het bij de rust nog 0-1 stond.

Ook in de tweede helft toog EKC naar voren maar ook Rood Zwart Baflo liet zich niet geheel onbetuigd. Zo moest keepster Adema in de 48e minuut wederom redden. EKC daarentegen liep voorin vast en zag Rood Zwart Baflo in de 54e minuut langszij komen toen Jolijn Zanting ineens doorbrak en de stand op 1-1 zette. Veel plezier mocht de thuisploeg hier niet aan beleven want drie minuten later nam EKC alweer de leiding. Nina Korhorn vond Chantal Hofman die de 1-2 scoorde. Vervolgens moest opnieuw keepster Maaike Adema handelend optreden. Het was wederom EKC dat in de 64e minuut de wedstrijd op slot leek te gooien. Een corner van Chantal Hofman belandde uiteindelijk bij Iris Knol die de 1-3 binnen schoot. Echter Rood Zwart Baflo gaf het niet op en weer was het Jolijn Zanting die haar ploeg in de 72e minuut weer dichterbij EKC bracht: 2-3. In de resterende tijd zag Rood Zwart Baflo nog een inzet naast gaan. Echter ook EKC kreeg nog wel mogelijkheden om de overwinning definitief veilig te stellen maar slaagde daar niet meer in. Daar de thuisploeg ook niet meer scoorde werd 2-3 de eindstand en sleepte EKC alsnog de drie punten in de wacht. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd in Eenrum tegen Holwierde (12.00 uur).

Rood Zwart Baflo – EKC 2 2-3 (0-1). 18. Chantal Hofman 0-1 (pen.); 54. Jolijn Zanting 1-1; 57. Chantal Hofman 1-2; 64. Iris Knol 1-3; 72. Jolijn Zanting 2-3.

Scheidsrechter: K. Maring (Warffum)

EKC 2: Inge Mulder, Johanna van de Steeg, Chantal Hofman, Sanne Werkman, Nikki Werkman, Annika Werkman, Eva Pijpstra, Nina Korhorn, Iris Knol, Yaël Folkers, Marlies Tammens, Liesanne Tammens, Maaike Remijn, Romy Rijzinga, Maaike Adema.

Marlies Tammens en Iris Knol stoppen een Bafloër aanval (foto: J. Rensema – Groningen)