Mei – Karin Bloem

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Voor de meimaand van dit jaar is de keuze gevallen op Karin Bloem. Zij is vanaf haar 19e jaar, vanaf 1979, verbonden aan onze mooie club. Ze is eerst zelf actief geweest als voetbalster (tot 1993) en als supporter van het eerste elftal, en in deze periode is ze ook penningmeester geweest van 1987 tot 1991. Daarnaast is ze, samen met Marian Danhof,  trainer geweest van een meisjes team. In recentere jaren staat ze wel eens achter de bar, verzorgt ze de koffie en de verkoop van de lootjes bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal (samen met Janneke Geertsema, Janneke Musters, Magdalena Wegter en Sandra Nubé), en verzorgt ze de catering tijdens het parkeren voor de Hemelvaartsmarkt. Ook dit doet ze samen met Janneke Geertsema, Sandra Nubé en Janneke Musters. Op dit moment is ze ook nog actief in de EKC commissie en als bestuurslid.

Er waren twee redenen achter haar keuze om lid te worden van vv Eenrum. Eenrum had in die tijd al een damesteam en Karin vond voetbal in het algemeen een leuke sport. Daarnaast had ze een relatie met Eenrummer Wim Rijzinga. Hierdoor besloot ze om te gaan voetballen bij vv Eenrum.

Naast dat ze 13 jaren gevoetbald heeft, is ze ook nog een aantal jaren actief geweest als wadgids bij Hylke Dijkstra. Al met al is ze zo’n 38(!) jaar betrokken bij onze mooie club!

Ondanks dat ze niet meer als speelster lid is, is ze dus vaak op de velden te vinden. Niet alleen als vrijwilligster, maar ook als supportster van EKC 1 en 2, en van het eerste elftal, omdat haar kinderen Nick, Sarah en Romy in deze elftallen voetballen.

Behalve het vrijwilligerswerk bij vv Eenrum en haar werk is ze als lector verbonden aan de kerk in Kloosterburen.

Over onze club zegt Karin: “Ik heb me altijd thuis gevoeld bij de club, anders zou ik zijn gestopt. Ik merk wel dat veelal dezelfde mensen actief zijn binnen de vereniging, het is leuk om actief te zijn en geeft veel voldoening!”

Karin is één van de vrijwilligers die niet alleen achter de schermen, maar ook op de voorgrond actief is bij vv Eenrum. We mogen niet vergeten dat we deze toppers moeten koesteren!

Karin tijdens de viering van het 100 jarig bestaan (v.l.n.r.: voorzitter Jannes de Vries, Sandra Nubé, Karin Bloem en Michael van Praag)