ME1 wint weer eens

Na een wisselvallige eerste helft van de competitie, met 3 nederlagen en 2 overwinningen stond nu Viboa uit op het programma.
Een team waar de meiden van Eenrum vaker tegen speelden en soms Eenrum en soms Viboa won. Eerder deze competie werd het een ruime overwinning voor onze meiden, maar toen ontbrak de sterspeelster van Viboa.
Eenrum begon goed, door goed druk te zetten op de tegenstander werd deze ver van het eigen doel gehouden en kregen we zelf enkele kansjes, welke in eerste instantie niet werden benut. Totdat Jikke de bal in de eigen verdediging oppikte, een actie over links met een mooie dieptepass op Maud, die deed wat een spits moet doen, 1-0. Even later was het Manon die er als de kippen bij was toen 2 tegenstanders de bal voor elkaar lieten liggen. Ook zij verzond een mooie pass naar Maud, die op herhaling ging en op bijna identieke manier ook de 2-0 aantekende.
Eenrum bleef de betere ploeg in de eerste helft, de verdediging met Kiki en Manon kwamen geen moment echt in de problemen, Noor schakelde als verdedigende middenvelder de gevaarlijkste speelster van Viboa goed uit, Joni, Tetske en Jikke kwamen er verschillende keren goed door en Jet en Maud gaven de verdediging van Viboa handen vol werk. Toch kreeg Eenrum vlak voor de rust nog een tegenslag te verwerken. Een afstandsschot ging dwars door de verdediging, waardoor de verder goed keepende Celina de bal niet goed beoordeelde en het was zomaar 2-1.
In de tweede helft moest Noor weg en werd de opstelling wat omgezet.
Tetske ging op doel, Jet werd vanuit de spits naar de verdediging gehaald, en Manon nam Noor haar taak over. Dit was even wennen en Viboa werd wat sterker. Een dekkingsfout in de verdediging leverde dan ook de 2-2 op. Daarna pakte Eenrum het weer goed op, maar vergaten de dames te scoren. Het was steeds net niet! Totdat Joni de bal veroverde en zich met een mooie actie alleen voor de keepster zette en deze keer was het wel raak. Hierna golfde het spel op en neer, maar gaf Eenrum de voorsprong niet meer uit handen. Een goeie pot van de meiden, met een hoofdrol voor Manon, die behalve dat ze verdedigend alle gaten dichtte, de sterspeelster van de tegenstander goed uitschakelde ook nog een aantal keren met een mooie rush over het hele veld voor veel dreiging zorgde.