MANNEN 35PLUS 7 TEGEN 7 BEGINNEN UITSTEKEND AAN DE COMPETITIE

Gisteren is de mannen equipe 7 tegen 7 uitstekend aan de nieuwe voorjaarscompetitie begonnen, uit in Zoutkamp won het al haar wedstrijden.

Na wisselend succes promoveerden de roodbaadjes naar de 1e klasse 03, klinkt heel erg mooi maar is gewoon de kelder van het amateurvoetbal op vrijdag avond. Je speelt tenslotte niet voor niets Zoutkamp uit!

De ploeg van lei(ij)der Raymond ( zelf afwezig in verband met niet fitheid ) was zeer compleet, ondanks de absente Marcel en vervelend geblesseerd geraakte Robert. De opstandigheden passen uitstekend bij onze ploeg. Net iets te hard veld, erg hobbelig en zeer dun gras zelfs op sommige stukken erg kaal. Voorafgaand aan de wedstijden hadden we er in ieder geval al eentje verloren en dat was die van het gemiddelde lichaamsgewicht, dus dat begon al goed. Daarnaast was het natuurlijk veel te koud om überhaupt nog door te kunnen gaan als voorjaarscompetitie , wat weer zeer nadelig was voor de toch al iets te stramme spiertjes.

Frank was zo verstandig een zeer uitgebreide warming up te doen, hij heeft de gehele avond wat inloop werk gedaan en zo kwam hij deze voetbalavond ongeschonden door. Reinier daarentegen overschatte zijn lichaam weer eens, hij viel geblesseerd uit tijdens een wedstrijd, welke is niet bekend, 1 van de 3.

Dan de wedstrijden zelf, de eerste tegenstander was het altijd taaie ZEC uit Zandeweer, de eerste keer dat we tegen deze mannen aan mochten treden in onze 7 tegen 7 carrières. Wellicht dat daarom de wedstrijd wat onwennig begon, toch bleek al heel snel dat deze wedstrijd omgezet moest worden in winst. We speelden met het prachtig de bal rond en creëerden al best snel wat leuke kansen. Uiteindelijk bleek de 1-0 van Herald beslissend voor de wedstrijd want alle andere kansen, en dat waren er best veel werden vakkundig om zeep geholpen. Herald (2x), Emiel, Luidolf, Willem, Gerke, stuitten op de goed keepende Zandeweerster doelman.

De daaropvolgende wedstrijd was tegen de inmiddels zeer bekende tegenstander voor ons, Rood Zwart Baflo. Met Totti op het doel bij de mannen uit Baflo weet je gewoon dat het lastig wordt, hij weet als geen ander zijn doel klein te houden. Na een wat stroef begin begon Eenrum toch al snel heel aardig te voetballen en werd de ploeg uit Baflo uit elkaar gespeeld. Uiteindelijk met een keurige 3-0 overwinning als gevolg, Luidolf (1x) en Herald (2x) wisten het net te vinden en rondden prachtige combinaties af.

Met twee overwinningen op zak werd er vol zelfvertrouwen afgetrapt tegen de thuisploeg Zeester, deze vissersmannen hadden daarvoor tegen Baflo gewonnen en 0-0 gelijk gespeeld tegen ZEC. De Zoutkampers begonnen sterk aan de wedstrijd alleen wisten ze de uitstekend keepende John niet te passeren. John speelde net als PSV ( ziet er niet echt fraai uit, maar altijd geluk aan hun zijde)! Ook deze wedstrijd was het bewijs dat de Eenrumers het van het tikkie takkie voetbal moeten hebben en zo rondde Herald ook in deze laatste wedstrijd een prachtige aanval opgezet door Gerke en uiteindelijk prachtige gecombineerd door Luidolf en Emiel keurig af. Met deze treffer won Eenrum ook haar laatste wedstrijd en begon het dus meer dan uitstekend uit de competitie.

Zoals gezegd, Frank was inmiddels warm genoeg om heerlijk aan de derde helft te kunnen beginnen, Willem ( de mythe) deed zijn naam weer volledig eer aan. MYTHE; 1) Epiek 2) Fabel 3) Fabelleer 4) Fictie 5) Fictief verhaal 6) Fictief verhaal over een volk en zijn godsdienst 7) Gefantaseerd verhaal 8) Gesproken woord of verhaal 9) Godenverhaal 10) Kletspraat 11) Mythologisch verhaal 12) Ongegrond verhaal 13) Overgeleverd verhaal 14) Overlevering 15) Praatje zonder grond 16) Sage 17) Verdichtsel 18). Bron: mijnwoordenboek.nl. Emiel van Kampen lied andermaal zien dat hij nooit weer het niveau van voor zijn blessure heeft kunnen halen, welke van de blessures is niet bekend. Luidolf Faber speelde op hoog niveau met de nadruk op hoog, broer , broerder , beroerdst  Martinus Faber was meer dan uitstekend op de linkerflank. Hij speelde bekeken en speelde een praktisch (Praxis) foutloze avond. Herald Jansen benutte 4 van de 12 kansen en dat is gezien zijn statistieken uit het verleden meer dan behoorlijk. Steven Langeland wist vooral hard te schieten vanuit de tweede lijn het richting geven blijkt dan toch weer het lastigste. Dan John Visser, hij hield de nul en dat is op zichzelf best bijzonder voor deze ploeg. Op onnavolgbare wijze wist hij z’n eigen slippertjes in de defensie onschadelijk te maken. Peter Smits, de kilometer vreter op het middenveld, z’n fluwelen linkerbeen had hij ditmaal thuis gelaten, maar met rechts komt ie af en toe ook aardig voor de dag.

Uiteindelijk zorgde weer een uitstekende derde helft voor een prima afsluiting van deze voetbalavond, kort samengevat; bij tijden het oogstrelende combinatiespel van Ajax van de afgelopen weken, het mazzelvoetbal van PSV en het onverzettelijke van FC Groningen. Op naar 26 april dan spelen de mannen thuis, met een behoorlijk uitgedunde selectie, maar liefst 5 afwezigen door vakanties en tel daar nog 3 voor in te calculeren blessures bij op.