Maart – Dimietri Meijer

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

In derde maand van 2018 is er gekozen om Dimietri Meijer uit te roepen tot Vrijwilliger van de Maand. Hij is in 2006 bij Eenrum komen voetballen, maar hij beoefend het spelletje al langer. In ’93-’94 is hij met een stel vrienden begonnen bij vv Astrea. Nadat hij naar Eenrum verhuisde, kwam hij bij onze club voetballen. Hij speelde in het tweede, maar na een zware knieblessure in 2012 en een periode zonder voetbal, speelt hij sinds 2015, met veel plezier, bij het derde elftal. “Ik begin echter wel te merken dat de tegenstanders steeds jonger en sneller worden…” Naast het voetballen mag hij ook graag een rondje hardlopen.

Dimietri doet naast het voetballen nog andere dingen bij vv Eenrum. Toen zijn dochter ging voetballen is hij begonnen met fluiten bij de jeugd en een enkele keer de dames. Daarnaast is hij een tijdje leider geweest van het team waarin zijn dochter speelt. Op dit moment ondersteund hij, samen met Ray Dennis en Petera, de MO-15 en sinds kort traint hij de JO-13.

Bij vv Astrea heeft hij ook verschillende functies vervuld. Van achter de bar staan, scheidsrechter en leider zijn, tot aan diverse bestuurlijke functies. Je kunt dus wel zeggen dat Dimietri graag zijn vrijwillige bijdrage doet, naast het zelf uitoefenen van de sport. “Ieder lid zou in elk geval iets voor de vereniging moeten doen. Er is voor iedereen wel iets te vinden wat bij hem of haar past. Ik vind een wedstrijdje fluiten of een team trainen leuk om te doen, dus vandaar deze keuzes.”

“De vv Eenrum is een leuke, gezellige club. Voor mijn gevoel zijn er veel mensen die bereid zijn om iets voor de club te doen. Samen doen is beter, was het toch?”

Dimietri in actie tegen Oud FC Groningen (rechts oud-FC speler Hugo)