Kloosterburen 2 – Eenrum 2

Zondag 21 augustus stond de alom bekende streekderby tegen het twaaide van Kloosterburen op het programma. Met een bijna complete selectie werd afgereisd om deze bijna altijd sensationele kraker te proberen goed af te sluiten. Het zonnetje scheen, het publiek had er zin in.

Doordat er zowaar 11 man op de training waren donderdag, was de basisopstelling makkelijk te maken.

Eenrum begon net als vorig jaar fel aan het duel, wat binnen 3 minuten leidde tot de eerste goal van de wedstrijd. Michiel Elema ging op de keeper van Kloosterburen af en liet deze kansloos, een snelle voorsprong was het gevolg. Kloosterburen en Eenrum gaven allebei vol gas in dit mooie duel, en hoewel de betere kansen misschien wel voor Eenrum waren, kwam ook Kloosterburen dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk viel deze dan ook. Balverlies op het middenveld en een snelle omschakeling liet de verdediging van Eenrum kansloos. Na deze treffer gingen beide ploegen er weer vol in, wat soms leidde tot harde duels, maar het onderlinge respect maakte dit allemaal goed. Dit resulteerde in goede kansen zoals deze twee.

Helaas kwam Eenrum vlak voor rust met 2-1 achter. Arnoud Spreen werd op de middellijn onderuit gehaald, en waar alle spelers en supporters van Eenrum aan een overtreding dachten, dacht scheidsrechter Benes daar anders over. Bart korhorn ( of was het nou Wouter ) werd aangespeeld en die kapte de verdediger mooi uit waarna hij knap in de verre hoek schoot. Vlak voor rust wist Euf ( of Wouter of Bart Korhorn ) (maar oordeel vooral zelf) de stand nog na 2-2 te trekken en gingen beide ploegen vol goede moed richting de thee.

In de rust kwamen er een paar wissels bij Eenrum, wat leidde tot weer een felle start van de roodhemden. De kansen die Eenrum hieruit creëerde bleven helaas onbenut. Wellicht is een complete trainingsavond toewijden aan het afronden op goal een goed idee. Een aloud gezegde in het voetbal luidt; valt het balletje aan de ene kant niet in het netje, dan aan de andere kant wel. Doordat Eenrum soms te snel en te ingewikkeld de oplossing ging zoeken, kwam Kloosterburen er soms gevaarlijk uit. Een snelle uitbraak van Kloosterburen zorgde dan ook voor de 3-2. Eenrum probeerde in de overige 20 minuten deze achterstand nog ongedaan te maken, maar mede door goed keeperswerk van de doelman van Kloosterburen, en de nodige pech, wist Eenrum geen verschil meer te maken. Helaas ging het tweede met een nederlaag de kleedkamer in. Zondag 28.09 krijgen de toppers van het tweede een herkansing, als VVSV 09 uit Ulrum op bezoek komt. Dit is een wedstrijd die we moeten gaan winnen, willen we nog in de top mee blijven doen.

Het lulletje van deze wedstrijd zijn we helaas vergeten uit te reiken in alle hectiek. Hierdoor mag Michiel Elema hem nog een weekje langer gebruiken, wat hem wel een goed idee leek.

Verslag door Richard de Vries
Filmpjes door Tjidsger veenstra