Januari – Hans Luit

Samen doen is beter! Bij onze club gelukkig geen loze kreet!

Vele mensen, jong en oud, besteden een deel van hun vrije tijd aan de voetbalclub. Een bardienst draaien, een wedstrijdje fluiten, een (jeugd)team coachen of trainen, onderhoud aan velden of gebouwen of iets op bestuurlijk niveau doen, overal staan er mensen klaar voor onze vereniging.

Daarom willen we deze mensen een keertje in het zonnetje zetten. Iedere maand pikken we er iemand uit die we op deze plek namens de gehele vereniging willen bedanken voor wat ze doen.

Deze eerste maand van 2018 is Hans Luit gekozen tot Vrijwilliger van de Maand. Hans is sinds 2002 actief voor onze club. Dit was het jaar waarin zijn zoon en dochter, Thomas en Lisette, zijn gaan voetballen. Hij meldde zich aan als scheidsrechter voor thuiswedstrijden en als grensrechter voor uitwedstrijden. Dit doet Hans met veel plezier en ondanks dat zijn beide kinderen nu niet meer in Eenrum voetballen, is hij van plan dit te blijven doen.

Hoewel velen Hans nu associƫren met het scheidsrechterschap, is het zelf sporten hem niet vreemd. In zijn jeugd deed hij aan atletiek en gymnastiek bij s.v. Merna en heeft hij gevoetbald bij FC Leo. Vanaf zijn tiende is hij daarnaast gaan volleyballen bij a.v.v. Merna in Wehe-den Hoorn. Hij moest helaas stoppen met voetballen, omdat het niet te combineren was met het volleyballen op zaterdag bij de Groninger jeugdselectie en bij Merna.

Uiteindelijk heeft Hans bijna 30 jaar gevolleybald bij verschillende verenigingen in de regio. Naast het actief beoefenen van volleybal is hij jarenlang volleybaltrainer geweest, en is hij negen jaar bestuurslid geweest van de tennisvereniging Odivia. Op dit moment is hij ook nog actief. Hij speelt tennis en schaatst wekelijks op de ijsbaan in Kardinge.

Over onze club wil Hans het volgende zeggen: “v.v. Eenrum draait op een kleine groep vrijwilligers die veel werk verzetten en met elkaar zorgen dat alles rond de wedstrijden wordt geregeld. Ik vind het wel jammer dat sommige mensen die minder betrokken zijn soms iets te snel oordelen als er een keer iets niet helemaal goed loopt, op of buiten het veld. Kritisch zijn is prima, maar spring even bij en help de mensen die al veel voor de vereniging doen. Als we samen de schouders eronder zetten bereiken we het meest.”

En zo is het maar net, Hans! Uiteindelijk draait het andermaal om samen doen is beter. Hierbij willen we Hans, net als alle andere vrijwilligers, bedanken voor hun toewijding en inzet voor onze club. Laten we met z’n allen een goed 2018 tegemoet gaan!