Holwierde te sterk voor EKC 2

In Holwierde speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 23 mei de voorlaatste wedstrijd van de competitie tegen de dames van de v.v. Holwierde. In Eenrum had EKC met 4-7 verloren en men wilde nu een beter resultaat neerzetten. Het zou echter anders gaan. Het begin was voor EKC. Het nam in de 9e minuut dan ook de leiding. De keepster schoot de bal uit maar deze belandde via een eigen speelster bij Kirsten Berghuis die raak schoot: 0-1. De gasten wilden meer maar de mogelijkheden werden niet benut. Het was juist de thuisploeg dat in de 16e minuut langszij kwam toen een schot over keepster Bos raak was: 1-1. Allengs kwam Holwierde meer opzetten en twee minuten na de gelijkmaker kwam het op 2-1. Keepster Bos redde twee keer maar werd in derde instantie alsnog geklopt. Holwierde wilde meer maar miste vooralsnog voorin. Uiteindelijk werd het na een goede aanval in de 28e minuut alsnog 3-1. Holwierde was de betere ploeg maar EKC was niet geheel kansloos. Marijn Nienhuis stuitte op de keepster en zag haar inzet gestopt terwijl een corner en een vrije trap van Claudia van der Horn ook niet het gewenste resultaat kregen. Zo stond het bij de rust nog 3-1.

Na de rust moest EKC zonder Marijn Nienhuis verder maar nam de gearriveerde Tessa Valkenborg haar positie als libero over. De tweede helft was een minuut oud toen ineens de 4-1 viel. EKC probeerde wat terug te doen. Anouk Koster vond Kirsten Berghuis wiens schot over ging. Verder lukte het EKC niet om door te breken. Aan de andere kant wist keepster Bos erger te voorkomen maar in de 68e minuut werd ze alsnog geklopt: 5-1. Het geloof in een goed resultaat was bij EKC toen al verdwenen en niets lukte meer. Vijf minuten na de 5-1 viel ook de 6-1 toen de defensie te ver naar voren speelde en geklopt werd. Evenwel bleef het hierbij. EKC stond Holwierde geen meer doelpunten toe alhoewel haar publiek al om de 10 riep. Aan de andere kant kwam ook EKC er niet meer door zodat 6-1 ook de eindstand werd. Komende zaterdag wacht in Ulrum met VVSV’09 wederom een zware tegenstander, aanvang 14.30 uur.

Holwierde – EKC 2 6-1 (3-1). 9. Berghuis 0-1; 16. Holwierde 1-1; 18. Holwierde 2-1; 28. Holwierde 3-1; 46. Holwierde 4-1; 68. Holwierde 5-1; 73. Holwierde 6-1.
EKC 2: Mariska Reitsma, Ryanne Bakker, Eline Oostindiën, Marijn Nienhuis, Minou Hegge, Lisanne Broekema, Kirsten Berghuis, Berdien Bartelds, Claudia van der Horn, Iemke Jongsma, Anouk Koster, Charlotte van Dort, Bos, Rianne Eltink, Tessa Valkenborg.