Hoe een iets te impulsieve belofte een coach een hartverzakking bezorgd.

Woensdagmiddag, training van de meisjes E. Trainster Kim vond dat de meiden nog wel wat techniek tekort kwamen tijdens hun wedstrijden van de wintercup. Hier werd dus nog even lekker op getraind, met als afsluiting de “schaar”, een mooie passeerbeweging die er altijd weer spectaculair uitziet.
De coach, die bij de training stond te kijken, genoot van het enthousiasme van de meiden en zag tot zijn plezier dat menig actie lukte! Dit ontlokte hem de belofte dat, als hij tijdens de wedstrijden een aantal scharen zou zien, hij ging trakteren op chocola. Deze belofte werd met veel gejuig begroet…..als de coach wist wat hem te wachten stond……..
Dezelfde avond nog en tot aan zaterdagmorgen vroeg waren in veel huiskamers dames aan het oefenen op DE SCHAAR.
De coach werd bij vertrek op zaterdagmorgen half negen nog even fijntjes herinnerd aan zijn belofte…hij zag toen de bui al een beetje hangen….
De wedstrijden: Rosanne aan de bal, 2 medespeelsters vrij naast haar, een tegenstandster vlak voor haar, dus wat doe je in zo’n situatie? Juist, DE SCHAAR! Geen doelpunt, maar wel mooi om te zien. Deze situaties kwamen nog enkele malen voor met als topper Jet. Vlak voor eigen doel, 3 tegenstandsters voor zich, een 1-1 stand, dus wat doet mevrouw? De coach voelde het al aankomen en deed alvast een schietgebedje……Het ging goed, de schaar lukte en de bal werd daarna met kunst en vliegwerk weggewerkt.
Na nog enkele mooie scharen, het scoren was even minder belangrijk, terwijl het op doelsaldo aan zou komen wie er met de beker naar huis mocht was het uiteindelijk toch Eenrum die met 1 doelpuntje meer voor de eerste plaats won.
De coach was het bokje en mocht trakteren!
Weliswaar was hij in die anderhalf uur jaren ouder geworden, maar tegelijkertijd wist hij weer waarom het zo leuk was om dit team te begeleiden. Het enthousiasme van de meiden straalde eraf en het plezier dat ze met elkaar hebben geeft veel vertrouwen voor het komend seizoen als de meiden het in de D-competitie mogen gaan proberen.
Alleen die schaar…………….pfffffffffff

2014-02-15 11.47.05 2014-02-15 12.11.53 2014-02-15 12.12.51 2014-02-15 12.13.01