Het aftasten is over, zaterdag om het eggie.

De afgelopen 3 weken hebben de Eenrummer jeugdteams de bekercompetitie gebruikt om te kijken waar men nu werkelijk staat. Zaterdag 17 september gaan we beginnen met de najaarsreeks van de competitie.

Een mooi moment om de teams eens onder de loep te nemen en daarbij ons eens te wagen aan een voorspelling.

De JO17-1 (voorheen de B1) heeft in de beker laten zien dat ze, ondanks dat het een heel jong team is, goed mee kunnen komen in deze leeftijdscategorie. Het team heeft een paar goede voetballers, maar hun sterke punt is het collectief. Niemand is te beroerd om een foutje van een ander te herstellen en aangezien het ook een ingespeeld team is, is mijn voorspelling dat ze dit najaar als 2e zullen eindigen. (ze spelen in een poule van 6 teams met een uit en thuiswedstrijd)

De JO15-1 (C1) is ook een heel jong team en waar bij de JO17 dit nog wel op te vangen is, is het duidelijk dat het bij deze leeftijd een grotere rol gaat spelen. De bekerwedstrijden werden redelijk kansloos verloren, waarbij wel moet worden aangetekend dat men een paar bepalende spelers mistte. Toch zullen ze in de competitie hum puntjes gaan pakken, gezien het wel een mooi voetballend team is. Het zal er van afhangen hoe de jongens zullen reageren op de fysiek sterkere tegenstanders. Als ze hun hoofd omhoog houden en beseffen dat ze gewoon een goed team hebben en daar ook naar gaan voetballen voorspel ik toch een mooie middenmootpositie. (6e van de 10 teams).

De MO15-1 (MC1) is de bekercompetitie met 3 overwinningen zeer goed doorgekomen. Het team is duidelijk gegroeid, waar er eerst nog een sfeer hing van alles is gezellig en maakt allemaal niet zoveel uit hebben ze afgelopen jaar een grote stap gezet en op een haar na het kampioenschap gemist. Dit seizoen kunnen ze qua leeftijd nog in dezelfde leeftijdscategorie uitkomen en dit in combinatie met het duidelijk verbeterde voetbal voorspel ik dat ze mee gaan doen om de prijzen. Mijn voorspelling een plek bij de eerste 3 van de 12 teams.

De JO13-1G (D1) is nu een half jaar bezig als team. Het elftal bestaat voor de helft uit meiden en voor de helft uit jongens en hebben er in een half jaar samen een heel leuk team van gemaakt. De resultaten in de beker waren zeer wisselvallig, een grote overwinning en 2 grote nederlagen dus het is moeilijk hier een conclusie uit te trekken. Bij dit team zal ook het leven buiten het voetbal een grote rol gaan spelen, nieuwe school, andere vrienden en een voorspelling is dus heel moeilijk te maken. Toch waag ik me eraan en voorspel een 4e plaats van de 10 teams, waarbij goede en slechte wedstrijden elkaar zullen opvolgen.

De JO13-2 (D2) een volledig eerste jaars team, voor het eerst op een groot veld. In de beker hebben ze laten zien dat ze een heel leuk team hebben met kleine technisch begaafde spelertjes. Met nog iets meer samenspel kunnen ze wel eens verrassend hoog eindigen in dezelfde poule waar ook de JO13-1 in speelt. Ik voorspel een 5e plaats.

De JO11-1 (E1) is in de beker over hun tegenstanders heen gedenderd met een overwinning van 31-0 als hoogtepunt (of dieptepunt want zo’n uitslag is voor niemand echt leuk). Hopelijk krijgt dit sterke team in de competitie meer tegenstand. Mijn voorspelling is een 1e of 2e plaats, waarbij ik echt hoop dat ze er wel voor moeten vechten.

De JO11-2G (E2) is ook een team met heel veel meiden erin. In de beker hebben ze laten zien dat ze goed mee kunnen komen in deze klasse, ze hebben ondanks een flinke nederlaag in de laatste wedstrijd wel de volgende ronde bereikt. In de competitie verwacht ik leuke wedstrijden, waarbij ze vast wel eens tegen een nederlaag zullen aanlopen, maar aan het einde mooi in de middenmoot zullen staan. Een 5e plek van de 10 teams.

De JO9-1G, ons jongste zevental. Een team wat nog moet groeien, met enkele hele leuke voetballertje erin. In de beker 2 nederlagen en 1 overwinning. Het is moeilijk te voorspellen waar ze in de competitie zullen uitkomen. Ik voorspel een half jaartje met wisselende resultaten en veel plezier waarbij ze aan het einde ook ergens in de middenmoot zullen staan. Een 6e plaats.

Tenslotte nog de mini-pupillen, tegenwoordig JO7 genoemd. Dezelfde 6 spelertjes, eventueel aangevuld met wat jongere kinderen zullen weer toernooitjes van 4 tegen 4 spelen. Hier ga ik geen voorspelling doen aangezien in deze leeftijdsgroep de resultaten nog meer van ondergeschikt belang zijn als bij de wat oudere teams. Het plezier in voetballen en het samen met andere kinderen spelen is hier het doel.