Goede start EKC 2 dames

De reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) kenden – in tegenstelling tot de hoofmacht – een goed begin van de competitie. In de beker werd tot nu toe alles verloren maar de eerste competitiewedstrijd zaterdag 10 september op Sportpark Westerklooster te Kloosterburen tegen Groninger Boys uit Groningen leverde een zwaar bevochten 4-3 overwinning op. Het was geen fijne ploeg om tegen te spelen – hard spel met veel overtredinjgen en veel commentaar op de leiding – en scheidsrechter G. Adema had er dan ook zijn handen vol aan. Het warme weer drukte het tempo wel enigszins maar de thuisploeg was wel de bovenliggende partij. Vooralsnog betaalde zich dat niet uit in doelpunten. De zussen Michelle en Anouk Koster en Charlotte van Dort waren onfortuinlijk. In de 19e minuut nam EKC echter verdiend een voorsprong. Romy Rijzinga onderschepte de bal en stelde Michelle Koster in staat op de 1-0 te noteren. EKC bleef wel meer de dominerende partij maar Groninger Boys gaf zich evenwel niet gewonnen. Keepster Maaike Adema wist enkele malen goed in te grijpen. Toch wist EKC in de 43e minuut de marge te verdubbelen toen een hoekschop van Michelle Koster in één keer achter de Groninger Boys-keepster in het net vloog: 2-0. Vier minuten later stond het ineens weer 2-1 toen Groninger Boys een opening vond.

Na de rust was de eerste aanval voor Groninger Boys maar keepster Adema bracht uitkomst. Daarna mocht EKC het weer proberen maar ook zij liep vast. Door een ongelukkige overtreding binnen het 16meter-gebied in de 52e minuut kreeg Groninger Boys een strafschop mee die benut werd: 2-2. Nu roken de stadjers meer en kwamen ook meer opzetten terwijl het met EKC wat minder ging. Gelukkig was keepster Maaike Adema paraat en behoedde zij haar ploeg voor een achterstand. Toch wist EKC in de 68e minuut wederom een voorsprong te nemen. Een vrije trap van Sanne Werkman was in één keer raak: 3-2. Groninger Boys kon dit niet helemaal hebben wat zich uitte in haar spel. Opnieuw een goed benutte vrije trap van Sanne Werkman in de 83e minuut betekende 4-2. Vanuit de aftrap maakte Groninger Boys er weer 4-3 en EKC moest dan ook alle zeilen bijzetten om de 4-3 voorsprong vast te houden wat dan ook lukte. Zo begon EKC 2 haar competitie met een overwinning en mag het komende zaterdag (aanvang 12.00 uur) in Oldehove proberen dit tegen OKVC te herhalen.

 

EKC 2 – Groninger Boys 4-3 (2-1). 19. Michelle Koster 1-0; 43. Michelle Koster 2-0; 45+2. GB 2-1; 52. GB 2-2; 68. Werkman 3-2; 83. Werkman 4-2; 83. GB 4-3.

Scheidsrechter: G. Adema (Kloosterburen)

EKC 2: Sanne Werkman, Maaike Adema, Inge Mulder, Michelle Koster, Loes Korhorn, Marije Roelink, Charlotte van Dort, Romy Rijzinga, Ryanne Bakker, Iemke Jongsma, Tessa Valkenborg, Iris Knol, Anouk Koster, Berdien Bartelds.