Goede start Eenrum VR3 in voorjaarscompetitie

Op vrijdag 12 april startte de voorjaarscompetitie als 7e klasse 23 van de 7 tegen 7-dames van Eenrum 3 met drie wedstrijden op de eigen sportpark te Eenrum. Het team bestond uit Selina Vorenkamp, Christina Prins, Linda Faber, Maaike Lokken, Anda Toonder, Elize Toonder, Minke Toonder, Vera Toonder, Kim Melchior en Margriet Bijlholt. De volgende wedstrijden werden gespeeld:

OKVC – SC Loppersum 2                                                                  3-0

vv Winsum 3 – Eenrum 3                                                                 1-1

In deze wedstrijd hadden de dames van Eenrum wel een overwicht maar kwamen er moeilijk door. Toch lukte het Eenrum om in de 9e minuut door te breken. Elize Toonder vond Anda Toonder die draaide en de 0-1 binnen schoot. Eenrum wilde meer en zette aan maar wist de weg naar het doel niet meer te vinden. Aan de andere kant moest keepster Christina Prins in de 17e minuut uitkomst brengen zodat de voorsprong gehandhaafd bleef. Echter waar Eenrum verzuimde haar voorsprong uit te breiden viel het doelpunt in de 23e minuut aan de andere kant. Een schot van de linkerflank verdween ook tot verbazing van Winsum in het Eenrumer doel wat de uiteindelijke 1-1 eindstand opleverde.

vv Winsum 3 – SC Loppersum 2                                                        2-1

Eenrum 3 – OKVC                                                                            3-0

De tweede wedstrijd tegen OKVC uit Oldehove verliep stukken beter. Al na drie minuten lag de 1-0 in het net. Anda Toonder gaf de voorzet waarna Kim Melchior het afmaakte. Eenrum ging door maar moest blijven oppassen voor OKVC. Gelukkig was keepster Christina Prins paraat en pareerde zij elke poging. Toch legde OKVC zich niet neer bij de achterstand maar moest toch toezien dat Eenrum haar voorsprong in de 13e minuut uitbreidde. Kim Melchior vond Anda Toonder die de 2-0 noteerde. OKVC probeerde nog wat terug te doen maar het was weer Eenrum dat nog éénmaal doelpuntte. In de 25e minuut stuitte Linda Faber op de keepster waarna Kim Melchior het alsnog afmaakte: 3-0.

OKVC – vv Winsum 3                                                                        0-2

SC Loppersum 2 – Eenrum 3                                                        0-3

De goede lijn tegen OKVC werd doorgetrokken naar de wedstrijd tegen SC Loppersum 2. Weliswaar verliep de wedstrijd aanvankelijk gelijkwaardig. Wel kreeg Eenrum in de 7e minuut een tegenvaller te verwerken toen keepster Christina Prins geblesseerd uitviel. Kim Melchior nam haar plaats onder de lat over. Een minuut later namen de roodbaadjes evenwel de leiding. Anda Toonder brak op snelheid door en scoorde de 0-1. Eenrum wilde nu meer en nadat het Loppersum even had afgestopt was het in de 12e minuut weer raak. Wederom lukte het Anda Toonder om de keepster uit te spelen en de 0-2 op haar naam te zetten. Loppersum probeerde nog wat terug te doen maar slaagde daar niet meer in. Eenrum evenwel zette in de 23e minuut de kroon op de avond toen Maaike Lokken loon naar werken kreeg en de eindstand op 0-3 bepaalde waarmee Eenrum deze avond als eerste afsloot. De stand is nu als volgt:

1. Eenrum 3 3 2 1 0 7 7- 1
  2. vv Winsum 3 3 2 1 0 7 5- 2