Gelijkspel EKC in bekerduel

In een tweeluik maken de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) en ST Hunsingo/Viboa uit Winsum uit wie er naar de tweede bekerronde gaat. Zaterdag 23 augustus vond in Kloosterburen het eerste treffen plaats tussen beide elftallen. Met Marjon Bos op doel voor de afwezige Marijn Nienhuis nam EKC al na 7 minuten een voorsprong. Nicky Bos vond Sarah Rijzinga die het leer in de touwen joeg: 1-0. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Wel werden er aan beide kanten kansen gecreëerd maar vooralsnog bleef EKC aan de leiding. Echter in de 43e minuut ontsnapte de rappe Chantal Streppel aan de aandacht van de EKC-defensie en zij profiteerde gelijk: 1-1. Dit werd ook de ruststand.

Ook in de tweede helft zag men twee aardig gelijkwaardige ploegen. Er waren wat mogelijkheden voor beide ploegen maar het was wederom de thuisploeg dat na 14 minuten wederom de leiding nam. Krista Berghuis vond Sarah Rijzenga die een overigens goed keepende Roxanne Visscher van Hunsingo/Viboa klopte: 2-1. Hunsingo/Viboa liet het er evenwel niet bij zitten en zo kon de wedstrijd nog alle kanten op. Er waren geregeld hachelijke situaties voor beide doelen en mogelijkheden voor beide teams. Wel bouwde Hunsingo/Viboa een licht overwicht op maar naarmate de wedstrijd vorderde leek EKC de overwinning in de wacht te slepen. Toen brak de 90e minuut aan. Een corner van Hunsingo/Viboa werd niet goed weggewerkt en wederom was het Chantal Streppel die de 2-2 noteerde. In de resterende blessuretijd veranderde dit niet meer zodat a.s. zaterdag in Winsum de beslissing zal vallen.