Gelijkspel EKC 2 dames

In Winsum speelden de reserves van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 28 oktober tegen de dames van Winsum 3. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter D. de Vries die helaas een slechte wedstrijd floot. EKC had hier duidelijk meer last van dan Winsum. EKC ging gelijk in de aanval en Charlotte van Dort kreeg de eerste mogelijkheid. Aan de andere kant moest EKC-keepster Miranda Mennes in de 7e en 10e minuut uitkomst brengen. Nadat ze ook in de 16e minuut redde sloeg haar ploeg in de 18e minuut alsnog toe. Anouk Koster zette van links voor waarna Inge Mulder van afstand de trekker over hield: 0-1. EKC wilde meer en kreeg ook mogelijkheden. Een vrije trap van Sanne Werkman ging naast terwijl even later Inge Mulder op de keepster vastliep. Het was Winsum dat de stand weer gelijk trok. In de 26e minuut brak Tessel Vermeer over links door en schoot de 1-1 binnen. Een minuut later nam EKC weer de leiding. Via Irene Bos en Sanne Werkman kwam de bal bij Loes Korhorn die doorging en 1-2 noteerde. EKC kreeg meer kansen maar helaas waren Loes Korhorn en Inge Mulder onfortuinlijk. Aan de andere kant was ook Winsum dicht bij een treffer maar keepster Miranda Mennes en Iris Knol wisten in de 30e minuut te redden op een Winsum-aanval. EKC moest duidelijk blijven oppassen voor de aanvallen van de thuisploeg. Tot de rust bleef het 1-2.

Het begin van de tweede helft was even voor Winsum dat in twee minuten de wedstrijd kantelde. Een ver afstandsschot van wederom Tessel Vermeer betekende in de 52e minuut de 2-2 gelijkmaker voor Winsum waarna de thuisploeg om onduidelijke redenen in de 54e minuut een vrije trap kreeg die net over keepster Mennes heen zeilde: 3-2. Nu moest EKC zien te voorkomen dat het met lege handen bleef staan. Het zette daarop ook in maar zoals eerder gemeld hielp het fluitgedrag van scheidsrechter De Vries daar niet bij. Demi Mulder raakte de lat en corners van Anouk Koster en Romy Rijzinga werden niet afgemaakt. EKC zocht een opening maar vond deze vooralsnog niet. Ook Nicky Knol zag haar inzet naast gaan. Echter in de 74e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Nicky Knol vond Romy Rijzinga die naar het Winsum-doel schoot alwaar de keepster de bal liet doorglippen: 3-3. EKC wilde nu meer en zette aan. Wel moest het blijven oppassen voor Winsum maar de aanvalsdrift lang nu bij EKC. Helaas waren Loes Korhorn, Anouk Koster (met corners) en Irene Bos deze keer niet gelukkig met de afwerking. Zo bleef het 3-3 zodat EKC in ieder geval één punt overhield aan de ontmoeting en daarmee na de winst op de eerste competitiedag weer eens ongeslagen bleef. Zaterdag wacht om 14.30 uur de zware uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper VVSV’09.

 

Winsum 3 – EKC 2 3-3 (1-2). 18. Mulder 0-1; 26. Vermeer 1-1; 27. Korhorn 1-2; 52. Vermeer 2-2; 54. Winsum 3-2; 74. Rijzinga 3-3.

Scheidsrechter: D. de Vries (Winsum)

EKC 2: Iris Knol, Miranda Mennes, Marijn Nienhuis, Demi Mulder, Sanne Werkman, Loes Korhorn, Iemke Jongsma, Charlotte van Dort, Anouk Koster, Inge Mulder, Ryanne Bakker, Nicky Knol, Irene Bos, Romy Rijzinga, Jorien Kloosterman, Berdien Bartelds