Gehavend EKC niet opgewassen tegen Sint Annaparochie

In het verre Sint Annaparochie speelden de voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zaterdag 11 november gehavend tegen de plaatselijke trots v.v. Sint Annaparochie. Maar liefst 5 speelsters waren door blessures en andere redenen afwezig te weten Janet Toonder, Marjon Bos, Emma Postma, Irene Bos en Marije Roelink. Met één wissel, Joni Lukkien, op de bank werd dan ook aan de wedstrijd begonnen. De eerste kans was voor Annaparochie maar keepster Nicky Bos maakte deze onschadelijk. Even later lanceerde Janneke Rietema Michelle Koster die haar schot net gestopt zag. Het was Annaparochie dat na 6 minuten door verkeerd uitverdedigen op 1-0 kwam. De thuisploeg had een overwicht wat gezien de afwezigen bij EKC ook geen wonder was. In de 16e minuut was het andermaal raak voor de Friezinnen. Eerst pakte Nicky Bos nog de afketsende bal maar even later was het alsnog raak: 2-0. Echter EKC gaf het niet op en kende na ongeveer 20 minuten een betere fase waarbij het ook kansen kreeg. In de 22e minuut werd na een goede aanval de goede voorzet van Janneke Rietema niet verder afgewerkt terwijl twee minuten later Sarah Rijzinga na een pass van Loes Korhorn op de keepster stuitte. In de 27e minuut was er wederom een mogelijkheid toen de bal via Gretha Annema en Sarah Rijzinga bij Janneke Rietema belandde die het zijnet trof. Vervolgens kopte Wendy Reitsma nog over en zag Michelle Koster haar inzet gekeerd. Aan de andere kant moest ook EKC-keepster Nicky Bos meerdere malen uitkomst brengen om de schade niet verder op te laten lopen. EKC probeerde nog wel wat meer maar tot de rust bleef het bij 2-0.

In de tweede helft kwam Annaparochie wel meer opzetten maar ook EKC liet zich niet onbetuigd. Helaas voor de gasten uit Groningen betekende een verrassend afstandsschot in de 53e minuut de 3-0 voor de gastvrouwen. Nu kreeg EKC het nog moeilijker. De combinatie probeerde het wel maar het mocht niet gelukken. De meeste aanvallen liepen vast en eenmaal voor het doel wilde het ook niet gelukken. In de 57e minuut vond Sarah Rijzinga Gretha Annema maar laatstgenoemde schoot net naast. EKC kwam er moeilijk door. In de 67e minuut stichtte een corner van Sarah Rijzinga wel gevaar maar kwam er verder niets uit. Aan de andere kant was ook Annaparochie behoorlijk actief maar keepster Bost stond op haar post en zorgde ervoor dat er niets meer door kwam al ging dat soms met veel moeite. In de 71e minuut werd Loes Korhorn gewisseld voor Joni Lukkien van dames 2 die een verdienstelijke wedstrijd speelde. In de 86e minuut was Rebecca Postma dicht bij een treffer toen ze door de Friese verdediging sloop maar haar schot ging net naast. EKC zette nog even aan maar Suzanne Bergstra en Janneke Rietema zagen hun pogingen niet het gewenste resultaat krijgen zodat 3-0 ook de eindstand werd. Bij EKC was men het erover een dat indien het elftal compleet was geweest de wedstrijd heel anders verlopen zou zijn. Over twee weken wacht de zware uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde Nieuw Roden.

Sint Annaparochie – EKC 3-0 (2-0). 6. 1-0 St. Anna; 16. 2-0 St. Anna; 53. 3-0 St. Anna.

Scheidsrechter: J. Miedema (Sint Annaparochie)\

EKC: Sarah Rijzinga, Nicky Bos, Nicky Knol, Wendy Reitsma, Gretha Annema, Loes Korhorn (71. Joni Lukkien), Suzanne Bergstra, Janneke Rietema, Desie Tjoelker, Rebecca Postma, Michelle Koster.