Farmsum uit altijd lastig

Op zondag de 22e stond de lastige uitwedstrijd tegen Farmsum op het programma.
de wedstrijd in Eenrum werd na een 0-2 ruststand met 7-5 gewonnen, wat toch hoop gaf voor deze dag.

Onder het toeziend oog van behoorlijk wat publiek, begon Eenrum sterk aan deze wedstrijd.
Elema kreeg de bal op het randje van de 16 voor zijn voeten, waarna hij strak in de hoek schoot, 0-1.

Toch kon Eenrum niet lang van deze voorsprong genieten, want binnen 5 minuten was de snelle spits van Farmsum de gehele verdediging van
Eenrum te snel af en tikte beheerst de 1-1 binnen. 10 minuten later zat de 2e goal voor Farmsum in het netje.
Een lange bal van de laatste man van Farmsum werd door de andere spits eigenlijk op fenomenale wijze tot doelpunt gemaakt.
hij nam de bal aan op de borst en tikte hem vanaf zijkant 16 meter in de verre hoek over Marik heen. Wij hebben ze wel eens minder mooi gemaakt.
In de rust kwamen we tot de conclusie dat we de wat oudere verdediging van Farmsum op snelheid over de zijkanten kapot moesten spelen.
de eerste ballen die over de zijkanten gingen leverden direct erg veel gevaar en een goal op. Salo gaf na een rush de bal perfect voor, waar Jeroen Smit hem in kon
koppen via de binnenkant van de paal.

in het vervolg had Eenrum het beste van het spel, maar werden er vaak slechte keuzes gemaakt. Zo werden er ongeveer 14 afstandschoten gekraakt en was altijd de laatste pass
net niet scherp genoeg. Een voetbalgezegde zoals je wel eens hoort is; gaat hij er aan de ene kant niet in, dan aan de andere wel.

Na een grove overtreding van Thomas, waar hij eigenlijk donker rood moest hebben, al vond hij zelf van niet, kreeg Farmsum een vrije bal die beheerst in het netje geschoten werd. Dat was eigenlijk het breekpunt voor Eenrum, dat het hoofdje wat liet zakken en geen kansen meer kon creëren. zo kwam Farmsum ook nog op 4-2 na een goal van de snelle spits. Mark Balk zorgde in de laatste seconde nog voor de eindstand door de bal van dichtbij achter de keeper te schieten, na wederom een snelle rush via de rechterflank.

Lulletje van de week ''Frank de Tank''

Lulletje van de week ”Frank de Tank”

Lulletje van de week kon ook weer eens uitgereikt worden, aangezien Elema er genoeg mee gespeeld had en volgens hem hij een grotere nodig had.
Frank de Tank ging er met de eer vandoor.

“als je als laatste aankomt, en je als eerste bier in de kantine drinkt, ben je wel echt een lulletje” aldus het gehele 2e.

Volgende week wacht Stadspark 3, 2e in de competitie, waar we de uitwedstrijd met 4-1 verloren.