Energiewacht Hogeland Cupavontuur EKC dames over

De dames van EKC, te weten Sarah Rijzinga. Irene Bos, Rebecca Postma, Anna Buist, Suzanne Bergstra, Demi Mulder, Michelle Koster en Marjon Bos, namen woensdagavond 23 december deel aan het zaalvoetbaltoernooi om de Energiewacht Hogeland Cup in de “Ripperdahal” te Winsum. Men speelde in dames poule D2. De uitslagen waren:

De Fivel – SIOS                                                                                  0-7

Corenos – Holwierde                                                                     4-0

EKC – De Fivel                                                                                   6-0

In deze wedstrijd was EKC de bovenliggende partij maar wist er vooralsnog niet door te komen. Kansen waren er wel maar keepster en paal of lat lagen in de weg. Pas na 4 minuten – men speelde wedstrijden van 20 minuten – was het raak. Sarah Rijzinga vond Irene Bos die de 1-0 binnenschoot. Daarna duurde het tot de 7e minuut eer de score verder werd opgevoerd. In die minuut vond Rebecca Postma Irene Bos die haar tweede van die avond maakte: 2-0. Een minuut later ging Sarah Rijzinga alleen door en schoof de 3-0 binnen en nog weer een minuut later werd het op dezelfde wijze 4-0. Daarna wist De Fivel EKC lange tijd tegen te houden maar 15e minuut brak Michelle Koster door en stond het 5-0 waarna Marjon Bos in de 20e en laatste minuut na een goede voorzet de 6-0 eindstand bepaalde.

SIOS – Corenos                                                                                   0-2

Holwierde – EKC                                                                                0-5

Ook Holwierde zou uiteindelijk buigen voor EKC maar in het begin deed ze nog aardig goed mee. Zo nu en dan kon ze EKC wat pijn doen maar keepster Anna Buist stond op haar post. EKC zocht een opening maar kon deze vooralsnog niet vinden. Holwierde aan de andere kant stuitte zoals gemeld op keepster Buist en knalde tegen de lat. Uiteindelijk lukte het EKC om de Holwierder defensie te slechten. In de 13e minuut zette Suzanne Bergstra haar team op 0-1. Een minuut later brak Irene Bos over links door en lag de 0-2 in het net. Nog even kende Holwierde een opleving waarna EKC in de slotfase korte metten maakte met de vijfdeklasser. Suzanne Bergstra ging in de 18e minuut door en noteerde de 0-3 waarna Sarah Rijzina een minuut later na aangeven van Rebecca Postma de 0-4 voor haar rekening nam. Een goede combinatie tussen Bergstra en Rijzinga in de laatste minuut werd door eerst genoemde tot doelpunt gepromoveerd wat de eindstand op 0-5 bepaalde.

De Fivel – Corenos                                                                              0-7

SIOS – Holwierde                                                                               6-1

EKC – Corenos                                                                                    0-3

In de voorlaatste wedstrijd tegen mededinger Corenos ging het mis. EKC viel aan maar Corenos kreeg drie kansen en scoorde driemaal. Al na minuten kwam Corenos op 0-1. EKC viel wel aan maar niets lukte. De communicatie tussen de speelsters was niet optimaal waardoor passes niet aan kwamen en voorin wilde het ook niet lukken. Ook was de keepster van Corenos op dreef alhoewel de meeste inzetten kracht ontbeerden. Corenos was wel de mindere van EKC in aanvalsdrift maar uit één van haar toch wel sporadische mogelijkheden stond het ineens in 10e minuut ineens 0-2. EKC moest winnen op nog een kans op de eerste plaats te houden wat recht gaf op de finaleronde in januari. Het mocht niet zo wezen. De kansen waren er wel, de doelpunten helaas niet. Dat Corenos in de laatste minuut nog op 0-3 kwam was alleen voor de statistieken van belang.

De Fivel – Holwierde                                                                     2-3

SIOS – EKC                                                                                        4-1

Tegen SIOS wilden de dames van EKC alsnog een goed resultaat neerzetten. Beide teams hielden elkaar aardig in evenwicht maar het was SIOS dat na 6 minuten op 1-0 kwam toen een uitkomende keepster Anna Buist werd omspeeld en de treffer een feit was. EKC liet het er niet bij zitten en twee minuten later stond het alweer 1-1. Suzanne Bergstra vond Sarah Rijzinga die hard uithaalde. EKC wilde meer maar het was wederom SIOS dat in de 12e minuut ineens op 2-1 kwam. EKC zette nog aan maar ook deze keer wilde niets meer lukken. Nadat keepster Anna Buist twee keer redding bracht werd ze in de slotfase ook nog eens twee keer geklopt wat een 4-1 eindstand opleverde waardoor EKC niet verder reikte dan de 3e plaats en dus niet naar de finaleronde gaat. Vooraf was EKC door de organisatie overigens wel als favoriet getipt maar de bal is rond en het kan raar lopen. De volledige eindstand was als volgt:

1. Corenos             4 – 12  16 –   0
  2. SIOS                    4  –  9   17 – 4
  3. EKC                     4 –   6   12 – 7
  4. Holwierde        4 –   3     4 –17
  5. De Fivel              4 –   0     2 –23

De 12 doelpunten kwamen op naam van Sarah Rijzinga 4, Susanne Bergstra 3, Irene Bos 3, Marjon Bos 1 en Michelle Koster 1.