EKC start met nederlaag

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) zijn de competitie zaterdag 5 september niet goed begonnen. De dames van SJO Bergum BCV Combinatie uit het Friese Bergum waren te gast in Eenrum en bleken een maatje te groot voor EKC. De gasten waren qua voetbal niet echt betere maar speelden feller en pittiger dan de thuisploeg. Wel wist EKC Bergum BCV lange tijd af te stoppen maar in de 15e minuut was het uit een corner raak voor de gasten: 0-1. De thuisploeg kreeg ook wel enkele mogelijkheden maar was niet doortastend genoeg zodat deze niet benut werden. Na een half uur spelen kwam Bergum BCV op 0-2. Nog was er niets verloren want een 0-2 achterstand is niet onoverbrugbaar. Echter voorin lukte niets bij EKC. Daar ook Bergum BCV niet veel meer klaarmaakte was 0-2 ook de ruststand. In de rust werd Sanne Werkman gewisseld voor Merel Schothorst.

In de tweede helft had EKC de wind mee maar het was wederom Bergum BCV dat de dominerende ploeg was. Na 5 minuten spelen viel de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Eerst werd de paal nog geraakt maar in de rebound was het alsnog raak. Na 10 minuten kon Loes Korhorn niet verder en werd vervangen door Romy Rijzinga. Toch kwam EKC er wat meer door maar resultaat kreeg dit evenwel niet. Weer was het Bergum BVC dat in de 62e minuut middels een eigen doelpunt van EKC op 0-4 kwam. De gastdames probeerden wat terug te doen maar Sarah Rijzinga zag haar schot naast gaan en liep later vast op de keepster. Het was wederom Bergum BCV dat in de 67e minuut ineens op 0-5 stond. Maaike Remijn kwam er in de 76e minuut in voor Marjon Bos. Echter Bergum BCV wist nog eenmaal de weg naar het doel te vinden in dezelfde minuut als de wissel wat de stand op 0-6 bracht. Daarna vond Bergum BCV het blijkbaar wel best want er kwam niet veel meer uit. EKC probeerde nog wel wat terug te doen maar faalde verder ook zodat 0-6 ook de eindstand werd. Hiermee startte EKC dus met verlies en mag het komende zaterdag naar Groningen voor de wedstrijd tegen CVV Oranje Nassau 3 , aanvang 10.30 uur.