EKC pakt grootste overwinning

De voetbaldames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) hebben hun goede lijn van de vorige wedstrijd doorgezet. Zaterdag 20 februari werd op Sportpark “Westerklooster” medeconcurrent in de onderste regionen SPW uit Stadskanaal met maar liefst 5-0 verslagen waarvan uit nog met3-1 had verloren. Met wederom nu een foutloze Nicky Bos op doel zette EKC gelijk al druk en was het de bovenliggende partij. Echter het benutten van kansen was een tweede. Wel moest men oppassen als SPW eens uitbrak maar de EKC-defensie en keepster Bos waren paraat. Aan de andere kant was de lange keepster van SPW ook een onneembare bastion. Uiteindelijk zorgde zij zelf voor een voorsprong van EKC toen ze in de 26e minuut Marjon Bos omver duwde. Scheidsrechter R. Bolt legde de bal op de stip en Krista Berghuis schoot deze onberispelijk binnen: 1-0. Vervolgens bleef EKC komen maar verdere treffers wilden er niet meer vallen. SPW deed ook wat pogingen maar was verder ongevaarlijk.

In de tweede helft met regen en een harde dwarse wind zou EKC doordrukken. Tot de 56e minuut wist SPW EKC tegen te houden waarna de thuisploeg haar voorsprong verdubbelde. Janet Toonder bereikte Marjon Bos die op de rechterflank opkwam en van aldaar op het doel schoot. De bal zeilde heel mooi in de verre linkerhoek: 2-0. Een minuut later werd een niet geheel fitte Michelle Koster gewisseld voor Kim Mulder. EKC bleef een veldoverwicht houden maar dit resulteerde nog niet in een definitieve veiligstelling van de overwinning. Aan de andere kant gaf SPW het nog niet op en was ze er enkele malen wel dichtbij maar de EKC-defensie en keepster Bos waren ook nu alert. Wel kende SPW in de 62e minuut een tegenslag. Haar lange en goede keepster viel uit en een veldspeelster kwam op doel. Dit was zeker niet in het nadeel van EKC. In de 75e minuut werd Marjon Bos gewisseld voor Marije Roelink. EKC kwam steeds dichter bij het SPW-doel en in de 79e minuut was het wederom raak. Vanuit een vrije trap op de linkerflank slingerde Krista Berghuis de bal in het SPW-doel: 3-0.

SPW poogde nog wat terug te doen maar het was weer EKC dat 4 minuten later de score verder opvoerde. Irene Bos vond Kim Mulder die doorging en de 4-0 noteerde. En ook de hard werkende Sarah Rijzinga kreeg loon naar werken. In de 86e minuut kwam de bal via Irene Bos en Kim Mulder bij Rijzinga die doorging en de 5-0 inknalde. Hier bleef het bij en daarmee behaalde EKC haar vierde en grootse overwinning van het seizoen. Door dit resultaat staat het nu 9e en komt de veilige 8e plaats – het is nog wel een grote overbrugging – toch meer in beeld. Zaterdag 5 maart speelt EKC in Assen tegen Achilles 1894, aanvang 12.30 uur.