EKC opnieuw onderuit tegen Achilles 1894

De dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zateredag 29 augustus thuis in Eenrum de bekerreturn tegen Achilles 1894 uit Assen. Na de 14-0 uitnederlaag was de thuisploeg al uitgeschakeld maar men wilde niet zonder slag of stoot het bekeravontuur beƫindigen. In deze wedstrijd speelde EKC stukken beter dan een week eerder maar moest ook nu haar meerdere erkennen in de Assense dames. Toch kreeg ook EKC mogelijkheden maar het was Achilles 1894 dat overigens pas na 16 minuten de leiding nam toen de bal door de benen van keepster Irene Bos in het doel belandde: 0-1. Prompt een minuut later maakte dezelfde snelle speelster er ook 0-2 van. Daarna wist men lange tijd Achilles 1894 tegen te houden. EKC op haar beurt speelde te statisch waardoor de Drentse dames net overal iets sneller waren. In de 30e minuut wist keepster Bos op een Achilles-aanval te redden maar uit de daaropvolgende hoekschop werd het alsnog 0-3. EKC probeerde voor de rust nog wat terug te doen maar faalde. In de rust werd Minke Toonder gewisseld voor Marije Roelink.

Ook in de tweede helft was Achilles 1894 de bovenliggende partij maar ze was niet zo dominant als in haar thuiswedstrijd. Voor EKC zag Sarah Rijzinga haar inzetten over en voorlangs gaan. Het was Achilles 1894 dat na 12 minuten op 0-4 kwam. EKC deed pogingen wat terug te doen en zag een vrije trap van Krista Berghuis over gaan. In de 70e minuut viel Romy Rijzinga uit en werd vervangen door Iemke Jongsma. Achilles was meer op de helft van EKC maar het duurde tot de 80e minuut eer de score verder werd opgevoerd. Een haar aanvalsters speelde zich helemaal vrij en schoot de 0-5 binnen. Vijf minuten later omzeilde Achilles 1894 de buitenspelval en werd het 0-6. Hier bleef het bij en was het bekeravontuur nu helemaal over. Toch zag men een verbetering in het spel en dit biedt perspectief voor de eerste competitiewedstrijd a.s. zaterdag thuis in Eenrum (aanvang 14.00 uur) tegen de SJO Bergum/BCV Combinatie uit Bergum.