EKC op karakter langs Balk/Sleat

.facebook_1410715485760

Na een verre busreis naar het Friese Balk waren zaterdag 13 september de dames van ST Balk/Sleat de tegenstander voor de dames van ST Eenrum/Kloosterburen (EKC) uit de beide gelijknamige dorpen. Het zou een knotsgekke wedstrijd worden met veel doelpunten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het was de thuisploeg dat na 5 minuten de leiding nam. Op een schot van één der Friezinnen verkeek keepster Marjon Bos zich zodat het leer tussen haar benen door in het doel verdween: 1-0. Natuurlijk probeerde EKC wat terug te doen maar voorin wilde het niet lukken. Sarah Rijzinga stuitte op de Balk/Sleat-keepster en ook corners van Irene Bos werden weggewerkt. Aan de andere kant wist keepster Bos door goed uitkomen enkele doelrijpe mogelijkheden van de thuisploeg te elimineren. Aan beide kanten waren mogelijkheden. Beide ploegen lieten dan ook steken vallen zonder dat dit gevolgen had. Toch kwam de thuisploeg in de 37e minuut op 2-0. Een afstandsschot werd door keepster Bos tot corner verwerkt. Uit dezer corner sloeg Balk/Sleat alsnog toe. EKC zette nog even aan maar de passes kwamen niet aan en aan de communicatie schortte ook wel één en ander. Toch vond men in de 41e minuut de aansluiting. Sarah Rijzinga werd binnen de beruchte lijnen gevloerd en kreeg een penalty mee. Krista Berghuis schoot deze onberispelijk in: 2-1. EKC rook meer maar in de resterende tijd voor de rust gebeurde er niets meer.DSC_0413 De tweede helft was koud drie minuten oud toen EKC op gelijke hoogte kwam. Uit een corner van Rebecca Postma joeg Sarah Rijzinga de bal tegen de touwen: 2-2. Echter Balk/Sleat was niet onder de indruk want het team bleef naar voren spelen zodat keepster Marjon Bos zich niet hoefde te vervelen. Ook EKC bleef de aanval zoeken zodat het een open wedstrijd werd met de nodige fouten aan beide kanten. Een plotseling verrassend schot van Balk/Sleat in de 57e minuut betekende ineens 3-2 voor de thuisploeg. Een minuut later sloeg EKC alweer terug uit wederom een standaardsituatie. Na een schot van Nicky Bos kreeg EKC wederom een corner – waar het wel wat meer van kreeg dan de Friezinnen – die genomen werd door Sarah Rijzinga. Bos miste de bal maar Rebecca Postma niet en zette EKC weer op gelijke hoogte: 3-3. Ook hierna bleef het een open wedstrijd waarbij het vele meegereisde publiek van EKC meermaals benauwde maar ook spannende momenten meemaakte. Balk/Sleat mocht meermaals ver komen maar miste net het laatste zetje. Ook EKC van haar kant wist de Friese defensie niet te slechten. Romy Rijzinga kon na de 63e minuut niet verder en werd vervangen door Claudia van der Horn van dames 2. Na wat over en weer was het nu EKC dat in de 72e minuut de leiding nam. Uit – alweer – een corner van Sarah Rijzinga kopte Nicky Bos raak: 3-4. Drie minuten later kon ook Lisette Luit niet verder en werd gewisseld voor Iemke Jongsma van eveneens dames 2. In het resterende kwartier werd het pompen of verzuipen van beide kanten. Beide ploegen wilden nog wel maar het mocht niet meer gelukken. Met karaktervoetbal trok EKC met 3-4 de overwinning naar zich toe en is het nog steeds ongeslagen. Komende zaterdag komt het eveneens Friese FVC uit Leeuwarden op bezoek in Kloosterburen, aanvang 14.00 uur.